İkizler de İyilesmeme

33 görüntüleme
S

Sevde Ç. ..

2 Nisan 2026 09:01
1 aydır geçmeyen burun akıntısı hırıltı öksürük var yoğun değiller gün içinde azalıyor tekrar geliyor gece öksürük oluyor gündüz iyiler gibi bir döngü var. 7 buçuk aylıklar henüz diş te yok genel durumları iyi ama tamamen iyilesemedik. Sağlık ocağına gittim ciğerleri temiz. Nasıl geçer ne yapmalıyım antibiyotik mi gerekir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Nisan 2026 09:25
İkiz bebeklerinizin 1 aydır devam eden burun akıntısı, hırıltı ve öksürüğü sizi endişelendirmiş. Genel durumları iyi, ateş yok, halsizlik yok, ancak burun akıntısı ve öksürük şikayetleri devam ediyor.

Klinik Tablo:
- 7 buçuk aylık ikiz bebekler
- 1 aydır süren burun akıntısı, hırıltı ve öksürük
- Gün içinde şikayetler azalıyor, gece öksürük oluyor
- Genel durumları iyi
- Diş henüz çıkmamış
- Sağlık ocağına başvurmuş, ciğerleri temiz

Olası Nedenler:
- Viral enfeksiyon: Birçok viral enfeksiyon uzun süren burun akıntısı, hırıltı ve öksürüğe neden olabilir. Bu durumda, genellikle kendiliğinden iyileşme görülür.
- Alerji: Çevresel faktörler veya alerjiler de benzer şikayetlere yol açabilir.
- Üst solunum yolu enfeksiyonu: Bu tür enfeksiyonlar sık görülür ve belirtileriniz bu tanı ile uyumlu.

Yapılması Gerekenler:

1. Burun Temizliği: Devamlı olarak serum fizyolojik ile burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Nemlendirme: Oda nemlendirici kullanmakta fayda var. Bu, burun ve solunum yollarının nemli kalmasını sağlar.
3. Bitki Çayları: ılık rezene, ıhlamur veya nane limon gibi bitki çayları verebilirsiniz. Ancak, miktar konusunda dikkatli olunmalı.
4. Doktor Takibi: Sağlık ocağında ciğerleriniz temiz çıktıysa, doktorunuzun önerdiği takipleri aksatmayın. Eğer antibiyotik gerekiyorsa doktorunuz bunu belirleyecektir.
5. Sıvı Alımı: Bol sıvı alması, özellikle de anne sütü veya formül maması, bebeğinizin iyileşme sürecini destekler.

Antibiyotik Kullanımı:
- Eğer doktorunuz gerekli görürse antibiyotik tedavisi başlanabilir. Ancak, bu sadece bakteriyel bir enfeksiyon varsa gereklidir. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik tedavisi işe yaramaz.

Uyku Düzeni:
- Gece öksürüğü azaltmak için yastık kullanabilir veya başını biraz yüksekte tutabilirsiniz.

İkizlerinizin bir an önce iyileşmesini diliyorum. Endişeleriniz devam ediyorsa, tekrar sağlık ocağına başvurmakta fayda var.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük
2. Öksürük
3. Yardım! İlk Kez Hasta Oldu Ne Yapacağımı Bilmiyorum
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir