Yardım! İlk Kez Hasta Oldu Ne Yapacağımı Bilmiyorum
153 görüntüleme
İ
İrem A.
19 Haziran 2025 12:38
Kızım 11 aylık önce bağırsak enfeksiyonu geçirdi şimdi de grip oldu. Serum fizyolojik ile burnunu temizleyip aspirstörle çekiyorum çıkan şeyler inanılmaz yine de burundaki o hırıltı gitmiyor. Nebulizatöre serum fizyolojik koyup solumasını sağlıyorum. Uyurken eğimli yatırıyorum ama geniz akıntısı çok fazla. Aferin şurup ve burun spreyi verdi doktor zaten enfeksiyondan dolayı antibiyotik de kullanıyor. Ateşi yükselince de calpol veriyorum. Özellikle gece için çok korkuyorum uyurken uyandırmalı mıyım tecrübeli anneler süreci nasıl geçiriyorsunuz ilk defa yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz? Gece uyandırırsam tekrar uykuya dalması çok sıkıntılı bir çocuk burnu tıkandığı için ağzını açıyor emziği düşünce de çok sinirleniyor zaten bana sarılmadan uyumaz şimdi hiç uyumuyor. Oda sıcaklık ve nem ideal koşullarda nem makinesi de açık. Banyo yaptırıp yatırsam genzi rahatlar ama daha beter hasta eder miyim? Görenler cevaplarsa çok sevinirim 🙏🏻
F
Fatma S. ..
19 Haziran 2025 13:00
Yapılacak herşeyi yapmışsın. Sadece calpol yerine gece en azından dolven verebilirsin. Bol bol sıvı birde. Adını hatırlamıyorum bir damla vardı eczaneye tarif etsen bilir yatağa damlatıyorsun mentollü naneli falan bir damlaydı.
E
Ecem A. C.
19 Haziran 2025 13:17
Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız bence de, sık sık burun temizliğine devam edin bence ve duş aldırmaktan korkmayın özellikle bu mevsimde. Uygun giydirip yatırınca hiçbi şey olmaz rahatlar bile 💘 ben bütün kış her gece duş aldırıp yatırdım bişeycik olmadı sonuçta evler artık sobalı değil soğuk değil. Duş bence rahatlatıcı korkmayın. Acil şifalar dilerim

Fadime Ö.
19 Haziran 2025 13:30
Geçmiş olsun benim kızımda 10 aylık. 8 ve 9 ayda 2 kere hasta oldu öksürük ve hırıltı vardı. doktorum bir ilaç verdi hırıltısı olunca onu 15 gün kullandık geçti . Eğer tekrar hırıltı olursa alıp tekrar 15 gün kullan dedi size de yazayım ama doktorunuza danışarak kullanın.Burun temizliği de düzenli olarak yaptım bende . İlaç ismi = Zespira 4mg 1 paket yoğurda katıp öğlen yedirmiştim. Siz doktorunuza sorun 🙂
İ
İrem A.
20 Haziran 2025 09:15
Çok teşekkür ederim hepinize duş alıp yatırdım gerçekten iyi geldi her zamanki gibi giydirdim bir şey değiştirmedim. Şu birkaç günü atlatırsak rahatlarız inşallah…

Fadime Ö.
20 Haziran 2025 09:16
İnşallah 🙏😊
M
Meral Y. ..
20 Haziran 2025 09:25
Benim kızım 7.ayin baslangicinda öksürük ve hirilti olmuştu sürekli burnunu temizledim serum fizyolojik su ile hava verdim ve bizim doktor antibiyotik iğnesi verdi 2 sefer onu vurulunca iyilesti şimdi ise yine hasta oldu ve sadece ateşi var gece ateşi yükseldi mi kızım huzursuz olup kndi uyanıyor o zaman şurup verip yatıyorum azcık uyumakta zorlansada yatarak emzirince bnm kokumla uyuyor
İ
İrem A.
23 Haziran 2025 06:19
Biz hala atlatamadık ya çocuk uyurken genzi akıyor ağzını açıyor nefes almak için bu sefer de emzik düşüyor diye ağzından uyanıyor günlerdir uyku uyumuyorum 🥱