İki Aydır Tekrar Eden Hastalık

69 görüntüleme
K

Kadriye Y.

28 Mart 2026 11:06
Bebeğim 7.5 aylık 2 ay evvel grip olmustu doktorumuz burun temizliği önermişti sadece geciyor gibi oldu lakin tekrardan burun akıntısı öksürük basladı muayeneye götürdüm boğazı temiz ciğerler temiz dedi iburamin zero, zespira ve burun spreyi yazdı beş gün kulandıktan sonra bıraktık ve oğlum daha iyi oldu sadece burun tıkanıklığı kalmıstı hep agzı acıktı ve geceleri 4 ten sonra geniz akıntısı şiddetleniyordu uyuyamıyordu basının altına battaniyesi ile biraz yükseklik yapınca rahat uyuyordu. Baska bir doktora götürdüm burun tıkanıklığı geçmeyince o da zespira devam et dedi cortair verdi mayısa kadar kullanmamı söyledi alerjik bünyeye yatkınlıgı var mevsimsel alerji olabilir dedi. Üç gün evvel misafirim geldi ve oğlu da küçük henüz burnu akıyordu arkadasım alerjiden dedi ve oğluma temas etti maalesef öptü ertesi günü oğlumun burnu iyice tıkandı ve bugün de maalesef burnu hep akmaya basladı gece ateşlendi ama 38 i geçmedi (enfeksiyondan mı dişten mi anlayamadım çünkü kulağını da tutuyor sürekli ve pişik olmuş diş çıkaracağı zaman bu belirtiler oluyor oğlumda) hiç uyuyamadı ememiyordu bugün doktora götürdüm ve doktor kan tahlili istedi kanda enfeksiyon 12,87 çıktı direkt antibiyotik reçete etti(klamer) ama benim kafamda soru işareti kaldı eğer ki oğlumda yine grip varsa ya da nezle virüse antibiyotik etki etmediğini hocamız söylüyor hep doktora bunu söyleyince gerektiğinde antibiyotik de kullanacak dedi evet gerektiğinde tabiki kullanılacak ama bu durumda gerekli midir 😢
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mart 2026 11:25
Merhaba,

Bebeğinizin sağlık durumuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. İki aydır tekrar eden hastalık belirtileri ve son kan tahlili sonuçları sonrası doktorunuzun antibiyotik reçete etmesi sizi endişelendirmiş.

Öncelikle, bebeğinizin 7,5 aylık olduğu ve grip geçirdiği, sonrasında tekrar burun akıntısı, öksürük gibi belirtiler gösterdiği anlaşılıyor. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda burun temizliği, ilaç kullanımı (iburamın zero, zespira, burun spreyi) gibi tedaviler uygulanmış.

Sonrasında, başka bir doktora götürdüğünüzde alerjik bünyeye yatkınlık teşhisi konmuş ve mevsimsel alerji olasılığı üzerinde durulmuş. Ayrıca, kortair kullanımı önerilmiş.

Yeni gelişme, misafirinizin ve çocuğunun temas etmesi sonrası bebeğinizin burnunun tekrar tıkanması ve akması, gece ateşlenmesi gibi belirtiler göstermesi. Doktorunuzun kan tahlili sonrası enfeksiyon değerinin yüksek çıkması üzerine antibiyotik reçete etmesi.

Antibiyotik kullanımı, genellikle bakteriyel enfeksiyonlarda etkili olur. Grip ve nezle gibi viral enfeksiyonlarda antibiyotiklerin etkili olmadığı bilinir. Ancak, ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişirse antibiyotik kullanılabilir.

Sizin sorununuz, antibiyotik kullanımının gerekli olup olmadığı konusunda tereddüte düşmeniz. Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin durumunu tekrar değerlendirmeniz ve gerekliliğini sormanız en doğrusu olacaktır.

Ek olarak, şu önerilerde bulunabilirim:

1. Burun temizliğini düzenli olarak yapmaya devam edin.
2. Odanın nem seviyesini kontrol edin ve nemli bir ortam sağlayın.
3. Bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayın.
4. Alerjik bünyeye yatkınlık teşhisi konmuşsa, alerji önlemleri alın.

Umarım, bebeğiniz kısa sürede iyileşir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aydır Geçmeyen Öksürük ve Burun Akıntısı
2. Hafiflemeyen Grip
3. 2 Ay Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir