2 Aydır Geçmeyen Öksürük ve Burun Akıntısı

144 görüntüleme
E

Ecem Ü.

6 Aralık 2025 21:52
Çocuğum 3 yaşında ve grip aşılarını yaptırdım. 1 ay burun akıntısı tıkanıklığı ve öksürüğü geçmedi. Dr. 1 aydır geçmiyorsa antibiyotik ile rahatlatalım sonrasında alerji şurubu ve burun spreyi verdi. Şuan 2. Aya girdik ve hala öksürüyor burnu tıkanmaya devam ediyor ve ara ara burun akıntısı devam ediyor ne yapmalıyım bilmiyorum tekrar antibiyotik kullanarak çocuğun florasını bozmak istemiyorum. Kreşe gidiyor normal diyorum hastalıklar çok fazla. Dr gidip gitmemek arasındayım gereksiz ilaç kullanmasını istemiyorum. Yaşayan var mı normal bir süreç midir :)
S

Sema

6 Aralık 2025 22:23
Burun spreyi hiç kullanmadım 4 yaşına girecek çocuğum var. Serum fizyolojik kullanın sürekli tıkandıkça temizleyin.öksürük için nebulizatörlrr var ondan kullanabilirsiniz. Grip bu ara sürekli tekrarlıyor çok normal salgın var. Bağışıklığını yüksek tutun. Probiyotikli şeyler tüketsin. Birde öksürüğe doğal çözüm var hemen iyi gelmez ama bir kaç seferverebilirsinşx iyileşene kadar. Pekmezı tereyağı ile az eriyip köpürene kadar kepçe içinde pişirin ve içirin az ılıyınca.odasının sıcaklığı önemli 22-24 arası olsun nemde 60geçmesin odasını sık sık havalandırın. Birde soğanıkesin içine karanfil koyun rahat nefes alıp uyur
S

Sema

6 Aralık 2025 22:24
Birde kemik sulu çorbalar yapın sebze vs karışık bağışıklığa iyi geliyor seviyorsa
E

Ecem Ü.

11 Aralık 2025 08:05
Teşekkür ederim dediklerinizi uyguluyorum tereyağ ve pekmez hariç birde onu deneyeceğim 🙏🏻
S

Sema

11 Aralık 2025 17:46
Rica ederim Ecem hanım buzda koyabilşrsinzi odasına. Dondurun kapla birlikte kalsın öksürüğü vs iyi geliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir