Hırıltı Tıkanıklık

75 görüntüleme
P

Pelin S.

7 Nisan 2026 12:46
Kızım 19 aylık dün gece bianda hırıltılı nefes alıp vermeye başladı. Burun temizliği,duş, hava hepsini yaptım yüksek oranda azaldı ama hala hırıltısı var. Evde ne yapabilirim @Osman Gönülal
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 12:47
Hırıltı ve Tıkanıklık Sorunu İçin Evde Yapabileceğiniz Şeyler

Bebeğinizin hırıltı ve tıkanıklık sorunu yaşıyorsanız, evde yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İşte bazı öneriler:

1. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik ile temizleyin. Bu, burundaki tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Nemlendirme: Odanızı nemlendirin. Kuru hava, hırıltı ve tıkanıklığı kötüleştirebilir. Nemlendirici bir cihaz kullanabilirsiniz.
3. Sıcak Buhar: Bebeğinizi sıcak buharın içine alın. Bu, burundaki tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir. Sıcak su dolu bir kabın içine bebeğinizi oturtabilir veya buharlı bir banyo yaptırabilirsiniz.
4. Duş: Bebeğinizi ılık bir duş alın. Bu, burundaki tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Dik Pozisyon: Bebeğinizi dik pozisyonda tutun. Bu, hava yollarının açılmasına yardımcı olabilir.

İlave Öneriler

Bebeğinizin odasını düzenli olarak havalandırın.
Bebeğinizin beslenmesini dik pozisyonda yapın.
* Bebeğinizin çevresinde sigara dumanı veya diğer kirleticiler olmadığından emin olun.

Doktor Kontrolü

Eğer bebeğinizin hırıltı ve tıkanıklığı devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, doktorunuzu ziyaret edin. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli tedaviyi önerebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltılı Burun Tıkanıklığı
2. Hırıltı
3. Geçmeyen Hırıltı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
P

Pelin S.

7 Nisan 2026 12:48
Tamamını yaptım diyebilirim. Ateş halsizlik yok. Davranışları diğer günlerden farksız. Sadece şuan hırıltı var
S

Sema

7 Nisan 2026 13:16
Nebülizatör kullandınız mı o da iyi geliyor
P

Pelin S.

7 Nisan 2026 13:18
Evet kullandım sonra sırtını da pıt pıtladım. Baya azaldı ama hala devam ediyor. Hemen geçmesini beklemiyorum tabii ki ama kendim bişeyler yapmaya çalışırken ilerlemesinden de korkuyorum. Bu şekilde devam edersem azalıp biter mi acaba
S

Sema S.

7 Nisan 2026 15:36
Merhaba oğlum hırıltı ve balgamlı öksürüğü var 5 sy 15 günlük rsv pozitif neler yapabilirim doktor antibiyotik verdi kullanmalı mıyım
S

Sema

7 Nisan 2026 16:25

Pelin Saltuk

Evet kullandım sonra sırtını da pıt pıtladım. Baya azaldı ama hala devam ediyor. Hemen geçmesini beklemiyorum tabii ki ama kendim bişeyler yapmaya çalışırken ilerlemesinden de korkuyorum. Bu şekilde devam edersem azalıp biter mi acaba

Evet sürekli uygulayın iyi geliyor burun temizliği de ekstra odanın nemini ayarda tutun sık havalandırın. 1-2 haftaya azalır ilerlemez merak etmeyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir