Hırıltı Öksürük

130 görüntüleme
M

Müjde

Premium Üye
5 Mayıs 2026 12:57
Hırıltı ve öksürük var burnu tıkalı serum fizyolojik ile temizliyorum doktora gitmeli miyim bu bir buçuk gündür bu şekilde Şişli bez sayısı normal beslenme burnu tıkalı biraz zorlanıyor ama emiyor evde hasta abla vardı ondan sonra bu şekilde olduk doktora görünmeli miyim biraz panik yaptım yardımcı olabilir misiniz bebeğim 2 ay 24 günlük
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Mayıs 2026 12:58
Hırıltı ve Öksürük Sorunu ile İlgili Değerlendirme

Bebeğinizin 2 ay 24 günlük olduğu ve hırıltı, öksürük şikayetleri olduğu bilgisini verdiniz. Burnu tıkalı olduğu için serum fizyolojik ile temizlik yapıyorsunuz. Öncelikle, bu belirtilerin bir buçuk gündür devam ettiği ve şişli bez sayısının normal olduğu, beslenme ve emme konusunda zorlanma yaşadığı belirtiliyor.

Klinik Değerlendirme:

Hırıltı ve öksürük, özellikle bebeklerde sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri olabilir.
Burnun tıkalı olması ve hırıltı, öksürük şikayetleri, evde serum fizyolojik ile temizlik yapmanız doğru bir yaklaşım.
* Bebeğinizin evde hasta bir abla ile temas ettikten sonra bu şekilde olması, bulaşıcı bir durumun olabileceğini düşündürüyor.

Öneriler:

1. Doktora Göstermek: Bebeğinizin yaşadığı hırıltı, öksürük ve burun tıkanıklığı dikkate alınacak bir durum. Bir doktora göstermek, özellikle de bu belirtiler bir buçuk gündür devam ediyorsa ve evde hasta biriyle temas etmişse, uygun olacaktır. Doktor, bebeğinizi muayene ederek daha net bir teşhis koyabilir ve gerekli tedaviyi önerir.
2. Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile burun temizliği yapmak, bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir. Bu işlemi düzenli olarak yapmaya devam edin.
3. Oda Nemini Kontrol Edin: Odanın nem seviyesini uygun bir seviyede tutmak (nemlendirici kullanarak), bebeğinizin solunum yollarının nemli kalmasına yardımcı olabilir.
4. Gözlem ve İletişim: Bebeğinizin durumunu yakından izleyin ve herhangi bir olumsuz değişiklik (örneğin, ateş, nefes alma zorluğu, beslenme sorunları) durumunda hemen doktora başvurun.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak normaldir. Uygun zamanda bir doktora başvurarak, bebeğinizin durumunu değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Reflü
2. Hırıltı
3. Hırıltı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sude G.

5 Mayıs 2026 12:59
Bi doktora götürün bakalım ne diyecek
S

Sude G.

5 Mayıs 2026 13:00
Odaları sık sık havalandırın hava nemlendiricisini kullanın
Ö

Özlem E.

5 Mayıs 2026 13:51
Bebeğim 3 ay 9 günlük ben grip oldum ve iyileşme dönemindeyim maske takarak emzirdim şuan bebeğimin burnunu temizlesem de arkadan bi hırhır sesi geliyor

Ama sürekli değil genzinden mi geliyor yoksa hasta mı oldu anlayamadım emmesi vs gayet güzel huzursuzluğu yok ateşi öksürüğü de yok
M

Müjde

Premium Üye
5 Mayıs 2026 18:04
Hastaneye gittik solunum yolunda bir sıkıntı var tam ciğerleri inmemiş ama yine de serum fizyolojik ile hava önerdi burun temizliği önerdi burnun temizleyip şu an günde 4 kere hava vereceğim hem buhar tedavisi yani onun dışında takip edeceğiz durumunu ilerlemeden inşallah atlatacağız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir