Hırıltı

77 görüntüleme
G

Gamze V.

12 Ocak 2026 20:34
3 aylık bebeğim var sadece geceleri burnundan sürekli hırıltı geliyor. Sinüzlerinin dolu olduğunu ve geniz akıntısı yaptığını düşünüyorum. Doktorumuz serum fizyolojiye karşı ve okyanus suyu spreyini önerdi ancak yeterli gelmiyor. Bazı geceler ise tıkanıp nefesini zor toparladığı oluyor. Yattığı odanın sıcaklığı 22.5 nemi ise 50 civarında
Ne yapmalıyım?
G

Gül

12 Ocak 2026 20:45
Neredeyse bir yaşınakadar serum fizyolajik yaptim küçüklükten gündeen az iki defa yapıyordum. Buharve serum fizyolajik uygulamasi bence hayat kurtarıyor. Şimdi bile biraz hirilti oldu mu yaparım yine Osman hocamin videolarindan uygulamasini takip edebilirsiniz.
Ş

Şeyma ..

12 Ocak 2026 21:12
Buhar serum fizyo şart burun açık olmazsa çocuk nasıl rahat etsin lütfen Osman hocam türkiyenin bence en iyi doktorlarından birisi ve oda ısrarla serumfizyo ile yıkama buhar önerir lütfen tek bi noktada takılı kalmayıp acilen burnunu açın bebeğinizin yazık
İlsu O. K.

İlsu O. K.

12 Ocak 2026 22:06
Merhaba Gamze Hanım; açıkcası biz serum fizyoloji hiç yapmadık, bizimde doktorumuzun çok tercihi değildi bende açıkcası çekindim bu yüzden hiç kullanmadık. 10 aylık oldu şimdi bebekler için olan okyanus spreyi kullanıyoruz hala çok faydasını gördük. İlk aylara göre daha iyi artık ama bebeğiniz daha küçük burun kanallarıda dardır . Tavsiyen spreyi sıkarken bebeğinizi ya yan yatırın yatırdığınız tarafın diğer yönüne sıkın bir kaç saniye bekleyin ya da öne doğru hafif eğimli tutarak sıkın yine başı öne eğip biraz bekleyin zaten diğer taraftan çıkacak. Sıktıktan sonra hemen çekim yapmayın aksın öyle çekin yoksa sıktığınız sıvıyı çekersiniz. Zaten aspiratörler malesef arka kanalda olanları da çekemiyor öndekileri anca o da biraz rahatlatır. Günde sanırım 2 kere kullanılabiliyor o spreyler yine siz ölçü ve sıklığına göre yapın. Düzenli olarakta uyku öncesi aspiratörle çekerseniz çok zorlamadan ama rahatlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir