Hırıltı-hapşırık

69 görüntüleme
K

Kübra Ç.

4 Nisan 2026 07:57
Merhaba. 1 ay kadar önce rsv ve ınfluenza öykümüz oldu. Şuan genel durumu iyi, ateş yok. Burun akıntısı yok. Sadece güçlü bi hırıltı duyuyorum. Ve günde azımsanmayacak kadar hapşırık var. 5.5 aylık, bazı yakınlarım dişten olabileceğini söylüyor. Böyle bir durum yaşayanınız var mı? Hasta mı olacak acaba diye korkuyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Nisan 2026 08:25
Hırıltı ve Hapşırık Sorunu

Merhaba, bebeğinizin hırıltı ve hapşırık sorunu ile ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum.

Genel durumunun iyi olduğu, ateş olmadığı ve burun akıntısı olmadığı için şimdilik paniğe kapılmanıza gerek yok.

Olası Nedenler

1. RSV ve İnfluenza Öyküsü: Daha önce RSV ve İnfluenza geçirmiş olmanız, bebeğinizin solunum sistemini zayıflamış olabilir. Bu durum, hırıltı ve hapşırık gibi sorunlara yol açabilir.
2. Diş Çıkarma: Yakınlarınızın dediği gibi, diş çıkarma döneminde hırıltı ve hapşırık gibi sorunlar olabilir. Ancak, bu durum genellikle diğer belirtilerle birlikte görülür.
3. Alerji veya Solunum Sorunu: Bebeğinizin hırıltı ve hapşırık sorunu, bir alerji veya solunum sorunu olabilir. Bu durum, bir doktora danışmadan teşhis edilemez.

Öneriler

1. Doktorunuzla Konuşun: Bebeğinizin doktoru ile konuşun ve hırıltı ve hapşırık sorunu hakkında bilgi alın.
2. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu temiz tutun ve buhar verin.
3. Gözlem: Bebeğinizin durumunu izleyin ve herhangi bir değişiklik olursa doktorunuzla konuşun.

Umarım, bebeğinizin durumu yakında düzelir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2.5 Aylık Öksürük Hırıltı
2. Öksürük Burun Tıkanıklığı Hırıltı
3. Hapşırık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir