2.5 Aylık Öksürük Hırıltı
45 görüntüleme
D
Derya ..
4 Mart 2026 23:38
11 haftalık kızım var. 4 gün önce bir gece öksürük basladı. Sonra ara ara hapşırık. Burun akıntısı yok ama burnu dolu olunca hırıltı oluyor. Ciğerlerde inme kalkma solunum sıkıntısı vs yok. Ateş yok sürekli kontrol ediyorum. Emmesi, keyfi yerinde. Burnuna serum fizyolojik ve deniz tuzu sıkıp aspiratörle temizliyorum. Doktorumuza sordum dediğiniz gibiyse evde takip edelim burnu açalım keyfi yerindeyse evde takip edelim dedi. Öksürük bitmedi azaldı ilk günlerden bu yana ama burun tıkalı olunca hırıltısı oluyor tabi. Ben üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiştim benim geçti kızımın basladı çok üzülüyorum ona bi şey olcak diye. Her gün temiz hava alması için dışarıda hava da aldırıyorum. Siz Ne önerirsiniz? Burun yıkama yapmıyorum aspiratörle çekiyorum sadece yıkama mı yapmalıyım dr a mı götürmeliyim. Ayrıca mesela uykusunda olunca hırıltı uyandırıp temizlemeli miyim

Fadime Ö.
4 Mart 2026 23:43
Merhaba buhar makinası varsa serum suyu verebilir siniz biraz da olsa iyi geliyor du benim kızıma . Geçmiş olsun ama eğer öksürük çok fazla var ise doktorunuz muayene etmesi daha iyi olur
D
Derya ..
4 Mart 2026 23:45
Merhaba buhar makinası varsa serum suyu verebilir siniz biraz da olsa iyi geliyor du benim kızıma . Geçmiş olsun ama eğer öksürük çok fazla var ise doktorunuz muayene etmesi daha iyi olur

Fadime Ö.
4 Mart 2026 23:46
Evet doğrudur ondan bahsettim . Uyuyunca uyandırmayın burnu için ama uyumadan önce temizleyin ama ne kadar temizlense de o hırıltı maalesef oluyor . Benimde canımı çok sıkardı ama zamanla geçiyor 🙂
D
Derya ..
4 Mart 2026 23:47
Evet doğrudur ondan bahsettim . Uyuyunca uyandırmayın burnu için ama uyumadan önce temizleyin ama ne kadar temizlense de o hırıltı maalesef oluyor . Benimde canımı çok sıkardı ama zamanla geçiyor 🙂

Fadime Ö.
4 Mart 2026 23:48
İnşallah geçmiş olsun 🤲🏻