Hırıltı

56 görüntüleme
B

Buse K. ..

7 Nisan 2026 08:36
Bebeğimde bazı zamanlar gelip dört beş gün süren hırıltı oluyor. Emerken çok oluyor geceleri artıyor. Ve aspiratör ile çeksemde geçmiyor. Geçen sefer olduğunda nebüle ilacı vermişti doktor ama çok faydası olmadı. Yine vermek istemiyorum yaşayan var mı neden olabilir?
D

Didem A.

7 Nisan 2026 08:39
bebeğim 4 aylık oldu sürekli hırıltı oluyor burnu sürekli tıkanıyor serumla temizlesem de genizinde sanki bir şey varmış gibi fık fık çekiyor ses geliyor bayram da 12 gün hastanede yattık bronşit yüzünden tam geçti dedim tekrar burun tıkanıklığı ve hapşırık başladı ne yapıcam bilmiyorum artık sürekli bir kısır döngü
B

Buse K. ..

7 Nisan 2026 08:42
Aynı durumdayız bayramdan önce rahatsızlandı. Antibiyotik de kullandı. Kanda enfeksiyon çıkmadı ama öksürük olursa kullan demişti doktor ama bir tanı konmadı ogün aradan 4 gün geçince hırıltı başladı doktor ventolin ve cortair kullan dedi 3-4 gün kullandım geçmedi. Sonra kendiliğinden geçti. İki gündür hırıltı tekrar başladı ama çok rahatsız olduğuna eminim hık dese rahatlayacak ne kadar çeksemde gelmiyor yani. Burun yıkama da yapmak istemiyorum cesaret edemem ona
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
7 Nisan 2026 09:05
Bebeğinizde hırıltı sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum sizi endişelendirebilir. Hırıltı, genellikle solunum yollarında bir tıkanıklık veya daralma olduğunda ortaya çıkar.

Nedenleri arasında:
Reflü: Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sonucu, boğazda tahrişe yol açarak hırıltıya neden olabilir.
Burun tıkanıklığı: Bebeğinizin burun kanalları dar veya şişkin olabilir, bu da hava geçişini zorlaştırır.
* Alerji: Toz, polen veya ev tozu gibi alerjenlere karşı hassasiyet, solunum yollarında şişkinlik ve hırıltı oluşturabilir.

Yapabileceğiniz şeyler:
1. Burun temizliği: Bebeğinizin burun kanallarını düzenli olarak temizleyin.
2. Odayı nemlendirin: Kuru hava, solunum yollarını tahriş edebilir. Buhar makinesi kullanarak odayı nemlendirebilirsiniz.
3. Dik pozisyon: Bebeğinizi beslerken dik bir pozisyonda tutun. Bu, reflü şikayetlerini azaltabilir.

Hırıltı devam ediyorsa ve sizi endişelendiriyorsa, bir doktora başvurmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Bebeğimde Hırıltı Var
3. Hırıltı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir