Bebeğimde Hırıltı Var
111 görüntüleme
E
Emine G.
20 Eylül 2025 08:44
Merhabalar bebeğim 33+5 günlükken doğdu şuan kronolojik 3 ay 7 günlük düzeltilmiş 56 günlük. İlk zamanlar hırıltısı vardı doktorlar steteskopla muayene edip ciğerlerinde birşey görünmüyor demişlerdi. Bir süre azaldı hatta geçmişti ama dünden beri yine biraz fazla var burnunu falan temizledim ama hırıltı hâlâ devam ediyor birde sanki nefesi daralıyor acaba soğuk algınlığı mıdır dedim ama soğuk algınlığına dair başka bir belirti de yok ne yapabilirim
G
Gamze A.
20 Eylül 2025 09:30
Bende aynı şeyi yaşadım ciğerlerde bişey yok dediler. Bebeğinizi dinleyin hırıltı nefes alırken mi oluyor nefes verirken mi. Nefes alırken hırıltı varsa burunda verirken varsa ciğerde sorun vardır. Odayı nemli tutun buhar için cihazlar var onlardan tenmin edin sık sık emzirin ve kaynamış soğumuş su verin bol sıvı alımı olsun burnunu günde 3-4 kez temizleyin 2-3 gün içinde hırıltı gidecektir
E
Emine G.
20 Eylül 2025 16:00
Teşekkür ederim
E
Ecem Ö. ..
21 Eylül 2025 12:28
Uzman değilim bebeğinizi de tanımıyorum ama:) içerden gelen tıkamayan hırıltı sesi kas-kemik-kıkırdak dokularının tam oluşmadığından oluyor. 29 haftalık doğan bebeğimde 7. Aya kadar devam etti
Ş
Şerife H.
21 Eylül 2025 12:34
benim bebeğim de 4 aylık hırıltısı geçmiyor çok kustuğu için burnu tıkanıyordu temizleyince biraz azalıyor gibi oluyor sonra tekrar oluşuyor. serum fizyolojik aldık ama eczane buhar makinesiyle verebilirsiniz dedi nasıl kullanmam gerekiyor
Ş
Şerife H.
21 Eylül 2025 12:35
0.9 izotonik sodyum klorür çözeltisi olarak geçiyor
E
Elif G.
21 Eylül 2025 18:54
Merhaba benim bebeğim de 32+4 doğdu şuan düzeltilmiş 3 aylık normal 4 ay 19gün. Ablası nezle olmuştu bize bulaştı burnu dolu hırıltı var hapşırık ve öksürük var arada. Kızım 2,5 yaşında 3 günde geçti ama bebeğimi doktora götürsem mi bilemedim
S
Sevil C.
23 Eylül 2025 06:37
Benim bebeğim de 35 haftalık doğdu vardi hırıltı doktor bişey yapmadı sezeryan olduğu öyledir dedi. Geçti şükür. Yukarda bir yorum gordum. 56günlük bebeğe kesinlikle su vermeyin bol bol emzirin