Hırıltı

69 görüntüleme
E

Elif P. ..

5 Nisan 2026 17:35
1 yaş bebeğim yoğun bir balgam burun akıntısı sonrasi tam iyileşti derken hastalık baslangicindan 14 gün sonra hirilti oluştu öksürük yok ateş yok hapşırık yok sadece çok fazla gürültülü burunda hisirti var serumla temizliyorum bir şey çıkmıyor 5 ml birine 5 ml diğerine sıkınca çok az şeffaf akinti şeklinde çıkıyor. Ama rahatlamiyor. Ne yapabilirim bu konuda yardımcı olur musunuz
H

Hediye D. ..

5 Nisan 2026 17:43
Benim bebeğimde 1 yaşında ve aynı şikayetler mevcut bizde de. Cuma günü ateşi birden bayağı yükseldi acile götürdük. Göğüs filmi çekildi çok fazla akciğeri inmemiş şükür . Doktor hastane de hava verdi. Evde de nebülüzatör ile hava verin bi sabah bi akşam dedi ve nebülüzatör için olan ilaçlardan yazdı. Biz 2 gündür onları yapıyoruz şükür bebeğim çok rahatladı
H

Hediye D. ..

5 Nisan 2026 17:44
Sizde de cihaz varsa mutlaka hava verin yoksa da hastane ye gitmenizi tavsiye ederim
E

Elif P. ..

5 Nisan 2026 17:46
Öksürük ateş olmayınca ben cigerden kaynaklı olacağını düşünmemiştim
H

Hediye D. ..

5 Nisan 2026 17:52
Biz de öksürük çok nadir oluyordu ama yoğun balgam ve akıntı vardı sizdeki gibi . Doktor boğazı çok dolu dedi. Havadan sonra çok rahatladı.
H

Hediye D. ..

5 Nisan 2026 17:52

Elif Pürlüsoy

Öksürük ateş olmayınca ben cigerden kaynaklı olacağını düşünmemiştim

Ciğerden kaynaklı değilmiş zaten balgam akıntı ciğere inmemiş yani onu demek istedim
E

Elif P. ..

5 Nisan 2026 17:57
Balgam geçtikten sonra hisirti başladı ateş öksürük akinti balgam şu an hiçbiri yok ama yoğun bir hisirti var bebek halsiz de değil ama agzindan nefes alıyor ve burnunda hisirti sesi geliyor temizleyince de bisey çıkmıyor
H

Hediye D. ..

5 Nisan 2026 18:03
Sebebi için tam bişey diyemeyeceğim ama bi de serum fizyolojik miktarını biraz artırarak deneyin ben her birine 8 ml yapıyordum iyice çıksın diye
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 07:30
Bebeğinizde hırıltı sorunu yaşıyorsunuz ve bunun nedenleri ve çözüm yolları hakkında bilgi istiyorunuz.

Hırıltı, genellikle üst solunum yollarında tıkanıklık veya daralma sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bebeğinizde bu durumun ortaya çıkmasının birkaç nedeni olabilir:

Balgam ve burun akıntısı: Bebeğinizin burnunda yoğun bir balgam ve burun akıntısı olduğu için hırıltı ortaya çıkmış olabilir.
Reflü: Bebeğinizin reflü sorunu olduğu için midesinden gelen asit ve sıvılar üst solunum yollarına ulaşarak hırıltıya neden olabilir.
Alerji: Bebeğinizin alerji sorunu olduğu için hava yolları daralabilir ve hırıltı ortaya çıkabilir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Burun temizliği: Bebeğinizin burnunu serum fizyolojik ile düzenli olarak temizleyin. Bu, burun akıntısını ve balgamı azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Buhar tedavisi: Bebeğinizin odasında buhar makinesi kullanarak hava yollarını nemlendirebilirsiniz. Bu, balgamı ve burun akıntısını azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Doktora başvurma: Bebeğinizin hırıltısı devam ediyorsa ve diğer semptomlar ortaya çıkıyorsa (ateş, öksürük, hapşırık gibi), doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Ayrıca, bebeğinizin rahatlaması için aşağıdaki önerilere de dikkat edebilirsiniz:

Dik pozisyonda besleme: Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin. Bu, reflü sorununun neden olduğu hırıltıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
* Oda nemi: Bebeğinizin odasının nem seviyesini kontrol edin. Nem seviyesi düşük ise, buhar makinesi kullanarak nemi artırabilirsiniz.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Bebeğinizin hırıltısı devam ediyorsa veya diğer semptomlar ortaya çıkıyorsa, doktora başvurmayı ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hırıltı
2. Hırıltı
3. Balgam ve Hırıltı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir