Hiperlaktasyon
371 görüntüleme
B
Buse A.
26 Temmuz 2026 22:07
Merhaba, doğumdan hemen sonra hiperlaktasyon oldum. Sütüm çok ve aşırı tazyikliydi. Şuan bebeğim 7 buçuk aylık ve bu durumu hala yaşıyorum. 2-3 aydır sağım yapmıyorum. Bebeğim nerdeyse saat başı emiyor. Eğer ki o bir saat iki saat olursa göğüslerim aşırı doluyor. Sürekli akıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim ?

Hatice C. ..
26 Temmuz 2026 22:10
Sağım yapın o biraz sakinleştirir akışı .
B
Buse A.
26 Temmuz 2026 22:11
Sağım yapın o biraz sakinleştirir akışı .

Hatice C. ..
26 Temmuz 2026 22:13
Sağım yaptıkça göğüsler tetikleniyor , kısır bir döngü gibi🤷🏼♀️
E
Elif U.
26 Temmuz 2026 22:36
Bebeğinizi emzirmeden önce elle sağım yapmanızı öneririm. Akabinde bebeğiniziy yatağa uzatın o şekilde emzirmeyi deneyin sütün akışını yavaşlatacak veya sırtınız dik değil daha yatar gibi pozisyonda olacak şekilde emzirin. Bebeğinizin kilo alımı iyiyse beslenme aralıklarını açın sadece elle gögsünü hafif boşaltın ve soğuk kompres yapın.

Naile B. P.
26 Temmuz 2026 22:37
Bende de aynı sorun vardı. Emzirmeden önce elle sağıyordum bir de biraz yatarak emziriyordum
N
Nurhan B.
27 Temmuz 2026 14:06
Elif hanımın söylediklerine aynen katılıyorum yazılan her şeyi deneyebilirsiniz bir de futbol topu tutuşu diye bir pozisyon var onu da deneyin derim belki işe yarar ama bende hiç bir şey işe yaramadı tek çözüm zaman oldu zamanla bebeğim tolere etti bu hızı ve öyle içiyor red etmiyor en azından 21 aylık olduk bu arada :)
B
Buse A.
27 Temmuz 2026 14:17
Elif hanımın söylediklerine aynen katılıyorum yazılan her şeyi deneyebilirsiniz bir de futbol topu tutuşu diye bir pozisyon var onu da deneyin derim belki işe yarar ama bende hiç bir şey işe yaramadı tek çözüm zaman oldu zamanla bebeğim tolere etti bu hızı ve öyle içiyor red etmiyor en azından 21 aylık olduk bu arada :)
M
Merve B.
27 Temmuz 2026 14:19
Benimde bebem 39 günlük, tazyikli süt akışı var. Bogulur gibi çok hızlı emiyor. Gaz yapar diyorlar bu duruma doğru mu? Memeden çekince kendini, gözüne yüzüne süt fışkırıyor hep (baya gülüyorum o an ama) evet göğüslerim hemen taş gibi oluyor sızlıyor akıyor. Ama aklıma takılan bebeğe zararı olur mu?
N
Nurhan B.
27 Temmuz 2026 14:22
Hepsini deniyorum desem. Çok şükür benim bebeğimde alıştı bu duruma. Ama gülüşlerimin taş gibi olması beni rahatsız ediyor
B
Buse A.
27 Temmuz 2026 14:22
Benimde bebem 39 günlük, tazyikli süt akışı var. Bogulur gibi çok hızlı emiyor. Gaz yapar diyorlar bu duruma doğru mu? Memeden çekince kendini, gözüne yüzüne süt fışkırıyor hep (baya gülüyorum o an ama) evet göğüslerim hemen taş gibi oluyor sızlıyor akıyor. Ama aklıma takılan bebeğe zararı olur mu?
M
Merve B.
27 Temmuz 2026 14:23
Bizde gaz sorunu vs olmadı. Ama yapabilir tabi süt hızlı geldiği için bebek yetişemeyebiliyor
B
Buse A.
27 Temmuz 2026 14:24
allah azlığını göstermesin diyelim artık… 💖
F
Felek Ç.
Premium Üye
27 Temmuz 2026 14:44
Ben 5.5 ay boyunca çektim 3 ayımda bir hemşireye denk geldi Allah binlerce kez razı olsun her emzirmeden sonra memeye 5 dk buz tut dedi ve gerçektende düzeldi . Rahatladım o acıyı çeken bilir hep mastit oluyordum hatta şuanda da buz tutarken bakayım dedim akışı yavaşlatıyor buz . Diğer türlü hep mastit oluyordum kaç kere hastaneye gittim
F
Felek Ç.
Premium Üye
27 Temmuz 2026 14:46
Ve sağım yapmak mesaj verdiği için sağım yapmak yanlış seçenek cidden bunuda yaptım ve daha kötü oldum . Emzir buz koy 5 dk
E
Elif U.
27 Temmuz 2026 14:53
F
Fadime K.
27 Temmuz 2026 15:15
Merhaba bende yaşadım ilk 4 ay tazyikliydi bebeğim rahata emsin hem de hep ilk sütü içmesin yağlı kısmı da içsin diye önden elimle sağım yaptım.4 aydan sonra bebek buyuyunce biraz daha rahatladı. Genelde yatarak ve futbol topu pozisyonuyla emzirdim. Bebeğim ilk başlarda gazlıydı sonra çok gazı yoktu.

Canan A.
27 Temmuz 2026 15:22
Merhaba benim bebeğim de şuan 56 günlük aynı durumu ben de yaşıyordum şuan biraz daha kontrolüm altında 🫠
Gündüz emzirmeler daha aktif ve sık olduğundan çok sorun olmuyor ama geceleri artık sütüm yatağımın her yerine akıyordu gece yeme içmeleri kestim özellikle su dışında ihtiyacım olmayan keyfi bir şekilde bir şeyler yemeyip içmiyorum bu da biraz olsun diğer önerilerin yanında işinizi kolaylaştıracaktır inşallah 🙏🏽
Gündüz emzirmeler daha aktif ve sık olduğundan çok sorun olmuyor ama geceleri artık sütüm yatağımın her yerine akıyordu gece yeme içmeleri kestim özellikle su dışında ihtiyacım olmayan keyfi bir şekilde bir şeyler yemeyip içmiyorum bu da biraz olsun diğer önerilerin yanında işinizi kolaylaştıracaktır inşallah 🙏🏽
M
Merve B.
27 Temmuz 2026 15:26
Merhaba benim bebeğim de şuan 56 günlük aynı durumu ben de yaşıyordum şuan biraz daha kontrolüm altında 🫠
M
Merve
8 Ağustos 2026 18:44
benm bebegm de 5 aylik oldu bu problemi yasiyorum ;( gaz krizleri btmyor kesnlikle emmeden oldgnu dusunuyorum. sut fiskiriyor ve goguslerm asiri doluyor. yatarak emzirme blok emzirme her seyi denedm kurtulamiyorum. cocuk da gazdan kurtulamyor. delircegm artk

Hilal E. B.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 21:05
Yükleniyor...