Hiperlaktasyon

368 görüntüleme
B

Buse A.

26 Temmuz 2026 22:07
Merhaba, doğumdan hemen sonra hiperlaktasyon oldum. Sütüm çok ve aşırı tazyikliydi. Şuan bebeğim 7 buçuk aylık ve bu durumu hala yaşıyorum. 2-3 aydır sağım yapmıyorum. Bebeğim nerdeyse saat başı emiyor. Eğer ki o bir saat iki saat olursa göğüslerim aşırı doluyor. Sürekli akıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim ?
Hatice C. .

Hatice C. ..

26 Temmuz 2026 22:10
Sağım yapın o biraz sakinleştirir akışı .
B

Buse A.

26 Temmuz 2026 22:11
Hatice Celik
Sağım yapın o biraz sakinleştirir akışı .
Sağım yaptıkça göğüsler tetikleniyor , kısır bir döngü gibi🤷🏼♀️
Hatice C. .

Hatice C. ..

26 Temmuz 2026 22:13
Buse Aslan
Sağım yaptıkça göğüsler tetikleniyor , kısır bir döngü gibi🤷🏼♀️
Çok ilginçmiş cidden ama baska bisey yapmanızı tavsiye etmem gerekirse aksın aksi halde kesilme oluşur Allah korusun
E

Elif U.

26 Temmuz 2026 22:36
Bebeğinizi emzirmeden önce elle sağım yapmanızı öneririm. Akabinde bebeğiniziy yatağa uzatın o şekilde emzirmeyi deneyin sütün akışını yavaşlatacak veya sırtınız dik değil daha yatar gibi pozisyonda olacak şekilde emzirin. Bebeğinizin kilo alımı iyiyse beslenme aralıklarını açın sadece elle gögsünü hafif boşaltın ve soğuk kompres yapın.
Naile B. P.

Naile B. P.

26 Temmuz 2026 22:37
Bende de aynı sorun vardı. Emzirmeden önce elle sağıyordum bir de biraz yatarak emziriyordum
N

Nurhan B.

27 Temmuz 2026 14:06
Elif hanımın söylediklerine aynen katılıyorum yazılan her şeyi deneyebilirsiniz bir de futbol topu tutuşu diye bir pozisyon var onu da deneyin derim belki işe yarar ama bende hiç bir şey işe yaramadı tek çözüm zaman oldu zamanla bebeğim tolere etti bu hızı ve öyle içiyor red etmiyor en azından 21 aylık olduk bu arada :)
B

Buse A.

27 Temmuz 2026 14:17
Nurhan B
Elif hanımın söylediklerine aynen katılıyorum yazılan her şeyi deneyebilirsiniz bir de futbol topu tutuşu diye bir pozisyon var onu da deneyin derim belki işe yarar ama bende hiç bir şey işe yaramadı tek çözüm zaman oldu zamanla bebeğim tolere etti bu hızı ve öyle içiyor red etmiyor en azından 21 aylık olduk bu arada :)
Hepsini deniyorum desem. Çok şükür benim bebeğimde alıştı bu duruma. Ama gülüşlerimin taş gibi olması beni rahatsız ediyor
M

Merve B.

27 Temmuz 2026 14:19
Benimde bebem 39 günlük, tazyikli süt akışı var. Bogulur gibi çok hızlı emiyor. Gaz yapar diyorlar bu duruma doğru mu? Memeden çekince kendini, gözüne yüzüne süt fışkırıyor hep (baya gülüyorum o an ama) evet göğüslerim hemen taş gibi oluyor sızlıyor akıyor. Ama aklıma takılan bebeğe zararı olur mu?
N

Nurhan B.

27 Temmuz 2026 14:22
Buse Aslan
Hepsini deniyorum desem. Çok şükür benim bebeğimde alıştı bu duruma. Ama gülüşlerimin taş gibi olması beni rahatsız ediyor
Sizi çok iyi anlıyorum ben emzirme danışmanı ile de çözemedim çünkü bu sorunu onlar ellerinden ne geliyorsa yaptılar sağ olsunlar ama çözüm olmadı. O taş gibi hissi biliyorum sadece ön sütü sağabilirsiniz biraz rahatlayınca bırakın ve bebek emiyor gibi yavaş sağım yapın zamanla azalacaktır
B

Buse A.

27 Temmuz 2026 14:22
Merve Bereketoğlu
Benimde bebem 39 günlük, tazyikli süt akışı var. Bogulur gibi çok hızlı emiyor. Gaz yapar diyorlar bu duruma doğru mu? Memeden çekince kendini, gözüne yüzüne süt fışkırıyor hep (baya gülüyorum o an ama) evet göğüslerim hemen taş gibi oluyor sızlıyor akıyor. Ama aklıma takılan bebeğe zararı olur mu?
Bizde gaz sorunu vs olmadı. Ama yapabilir tabi süt hızlı geldiği için bebek yetişemeyebiliyor
M

Merve B.

27 Temmuz 2026 14:23
Buse Aslan
Bizde gaz sorunu vs olmadı. Ama yapabilir tabi süt hızlı geldiği için bebek yetişemeyebiliyor
allah azlığını göstermesin diyelim artık… 💖
B

Buse A.

27 Temmuz 2026 14:24
Merve Bereketoğlu
allah azlığını göstermesin diyelim artık… 💖
Kesinlikle öyle🌸
F

Felek Ç.

Premium Üye
27 Temmuz 2026 14:44
Ben 5.5 ay boyunca çektim 3 ayımda bir hemşireye denk geldi Allah binlerce kez razı olsun her emzirmeden sonra memeye 5 dk buz tut dedi ve gerçektende düzeldi . Rahatladım o acıyı çeken bilir hep mastit oluyordum hatta şuanda da buz tutarken bakayım dedim akışı yavaşlatıyor buz . Diğer türlü hep mastit oluyordum kaç kere hastaneye gittim
F

Felek Ç.

Premium Üye
27 Temmuz 2026 14:46
Ve sağım yapmak mesaj verdiği için sağım yapmak yanlış seçenek cidden bunuda yaptım ve daha kötü oldum . Emzir buz koy 5 dk
E

Elif U.

27 Temmuz 2026 14:53
Merve Bereketoğlu
Bizde reflü yapmıştı benimde böyleydi şu an 6.5 aylık yüzüne süt fışkırıyodu ama elle sağıp yatarak emzirmekte buldum cözümü futbol topu pozisyonu bende de işe yaramadı :( 3. Aydan sonra memeler regüle oluyor bebek emdikce geliyor arz talebe dönüyor aslında. Çok hızlı süt gelince bebek rahatsız oluyor bazı bebekler meme reddi yapıyor ama bizde olmadı bizde gaz ve reflü olmuştu o da sık uyanmasına sebep oluyordu.
F

Fadime K.

27 Temmuz 2026 15:15
Merhaba bende yaşadım ilk 4 ay tazyikliydi bebeğim rahata emsin hem de hep ilk sütü içmesin yağlı kısmı da içsin diye önden elimle sağım yaptım.4 aydan sonra bebek buyuyunce biraz daha rahatladı. Genelde yatarak ve futbol topu pozisyonuyla emzirdim. Bebeğim ilk başlarda gazlıydı sonra çok gazı yoktu.
Canan A.

Canan A.

27 Temmuz 2026 15:22
Merhaba benim bebeğim de şuan 56 günlük aynı durumu ben de yaşıyordum şuan biraz daha kontrolüm altında 🫠

Gündüz emzirmeler daha aktif ve sık olduğundan çok sorun olmuyor ama geceleri artık sütüm yatağımın her yerine akıyordu gece yeme içmeleri kestim özellikle su dışında ihtiyacım olmayan keyfi bir şekilde bir şeyler yemeyip içmiyorum bu da biraz olsun diğer önerilerin yanında işinizi kolaylaştıracaktır inşallah 🙏🏽
M

Merve B.

27 Temmuz 2026 15:26
Canan Aydın
Merhaba benim bebeğim de şuan 56 günlük aynı durumu ben de yaşıyordum şuan biraz daha kontrolüm altında 🫠

Gündüz emzirmeler daha aktif ve sık olduğundan çok sorun olmuyor ama geceleri artık sütüm yatağımın her yerine akıyordu gece yeme içmeleri kestim özellikle su dışında ihtiyacım olmayan keyfi bir şekilde bir şeyler yemeyip içmiyorum bu da biraz olsun diğer önerilerin yanında işinizi kolaylaştıracaktır inşallah 🙏🏽
Ben gece yemeden içmeden duramam, bayılırım 😅😅😅 bazen öyle iliğim çekiliyor gece bile hapur hupur tatlı yiyorum
M

Merve

8 Ağustos 2026 18:44
benm bebegm de 5 aylik oldu bu problemi yasiyorum ;( gaz krizleri btmyor kesnlikle emmeden oldgnu dusunuyorum. sut fiskiriyor ve goguslerm asiri doluyor. yatarak emzirme blok emzirme her seyi denedm kurtulamiyorum. cocuk da gazdan kurtulamyor. delircegm artk
Hilal E. B.

Hilal E. B.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 21:05
Merve Bereketoğlu
Aynı şekilde yaşıyorduk bütün yüzüne fışkırıyordu hızlı hızlı emdiği için hava yutup çok gazı olmuştu o zamanlar, 4 aylık olmak üzere hala sol memem tazyikli geliyor ilk 1 dk falan sonra normal akışa dönüyor. Makineyle sağmak daha beter ediyor elle sağım yapın rahatsız olduğunuzda en iyisi o
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir