Hiperlaktasyon
144 görüntüleme
B
Betül
29 Mart 2026 12:31
Memeyi sıkınca süt tazyikli geliyor, bu hiperlaktasyon mudur? Ayrıca geceleri güzel çok az boğularak emerken gündüzleri emmek istemiyor. Ayakta vs. emziriyorum. Yaşayan ve aşan var mı bu durumu?
E
Ezgi T. M.
29 Mart 2026 12:44
Ben yaşadım aynı durumu 4 ay emdi 3. Ay itibariyle sadece gece emiyordu 4 te tam bıraktı şuan 6 aylık sağarak besliyorum ka kez memeye aldıysam çoğunda reddetti bazen emiyor süt tazikli geldiği için memeden ayrılıyor ben çözüm buLamadım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
29 Mart 2026 12:47
Hiperlaktasyon ve Meme Reddi Sorunu
Hiperlaktasyon, annenin ihtiyacından daha fazla süt üretmesi durumudur. Memeyi sıkınca süt tazyikli gelmesi hiperlaktasyonun bir belirtisi olabilir, ancak tek başına bu durum hiperlaktasyonu doğrulamaz.
Geceleri bebeğinizin emerken boğulması, gündüzleri ise emmek istememesi meme reddi sorununa işaret edebilir. Bu durum, hiperlaktasyon nedeniyle meme uçlarının aşırı uyarılması ve bebeğin emerken zorlanması sonucu ortaya çıkabilir.
Çözüm Önerileri:
1. Emzirme danışmanlığı: Bir emzirme danışmanıyla görüşerek, doğru emzirme tekniklerini öğrenebilir ve hiperlaktasyon sorununuzu çözebilirsiniz.
2. Süt sağma: Fazla sütü sağarak, meme uçlarının aşırı uyarılmasını önleyebilirsiniz.
3. Emzirme pozisyonları: Ayakta emzirme gibi farklı pozisyonlar denemek, bebeğinizin emerken daha rahat etmesini sağlayabilir.
4. Meme ucunun hazırlanması: Meme ucunu hazırlamak için, meme ucunu ovuşturmak veya meme ucuna masaj yapmak gibi yöntemler denemek, bebeğinizin emerken daha rahat etmesini sağlayabilir.
Deneyimler:
Bazı anneler, hiperlaktasyon sorununun zamanla düzeldiğini ve bebeğin emerken daha rahat ettiğini bildirmektedir.
Emzirme danışmanlığı alan anneler, doğru emzirme tekniklerini öğrenerek hiperlaktasyon sorununuzu çözebilirler.
Sonuç:
Hiperlaktasyon ve meme reddi sorunları, emzirme sürecinde ortaya çıkabilecek zorluklardır. Doğru emzirme tekniklerini öğrenmek, süt sağma ve meme ucunun hazırlanması gibi yöntemler denemek, bu sorunları çözmenize yardımcı olabilir. Bir emzirme danışmanıyla görüşerek, özel durumunuzu değerlendirerek daha etkili çözümler bulabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hiperlaktasyon ve Meme Reddi
2. Hiperlaktasyon ve Meme Reddi
3. Tazyikli Süt Meme Reddi
Hiperlaktasyon, annenin ihtiyacından daha fazla süt üretmesi durumudur. Memeyi sıkınca süt tazyikli gelmesi hiperlaktasyonun bir belirtisi olabilir, ancak tek başına bu durum hiperlaktasyonu doğrulamaz.
Geceleri bebeğinizin emerken boğulması, gündüzleri ise emmek istememesi meme reddi sorununa işaret edebilir. Bu durum, hiperlaktasyon nedeniyle meme uçlarının aşırı uyarılması ve bebeğin emerken zorlanması sonucu ortaya çıkabilir.
Çözüm Önerileri:
1. Emzirme danışmanlığı: Bir emzirme danışmanıyla görüşerek, doğru emzirme tekniklerini öğrenebilir ve hiperlaktasyon sorununuzu çözebilirsiniz.
2. Süt sağma: Fazla sütü sağarak, meme uçlarının aşırı uyarılmasını önleyebilirsiniz.
3. Emzirme pozisyonları: Ayakta emzirme gibi farklı pozisyonlar denemek, bebeğinizin emerken daha rahat etmesini sağlayabilir.
4. Meme ucunun hazırlanması: Meme ucunu hazırlamak için, meme ucunu ovuşturmak veya meme ucuna masaj yapmak gibi yöntemler denemek, bebeğinizin emerken daha rahat etmesini sağlayabilir.
Deneyimler:
Bazı anneler, hiperlaktasyon sorununun zamanla düzeldiğini ve bebeğin emerken daha rahat ettiğini bildirmektedir.
Emzirme danışmanlığı alan anneler, doğru emzirme tekniklerini öğrenerek hiperlaktasyon sorununuzu çözebilirler.
Sonuç:
Hiperlaktasyon ve meme reddi sorunları, emzirme sürecinde ortaya çıkabilecek zorluklardır. Doğru emzirme tekniklerini öğrenmek, süt sağma ve meme ucunun hazırlanması gibi yöntemler denemek, bu sorunları çözmenize yardımcı olabilir. Bir emzirme danışmanıyla görüşerek, özel durumunuzu değerlendirerek daha etkili çözümler bulabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hiperlaktasyon ve Meme Reddi
2. Hiperlaktasyon ve Meme Reddi
3. Tazyikli Süt Meme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Betül
29 Mart 2026 12:50
Ben yaşadım aynı durumu 4 ay emdi 3. Ay itibariyle sadece gece emiyordu 4 te tam bıraktı şuan 6 aylık sağarak besliyorum ka kez memeye aldıysam çoğunda reddetti bazen emiyor süt tazikli geldiği için memeden ayrılıyor ben çözüm buLamadım
E
Ezgi T. M.
29 Mart 2026 12:57
Sağ göğsüm mastit oldu benimde sonra sütüm azaldı lütfen göğsü tam boşatın azalma olmasın benimde aynı o şekilde akıyor hala da bebeğim tam boşalttığı o kadar az ki hep makina kullandım bu yüzden
G
Gökçe D.
29 Mart 2026 13:01
Benim de öyleydi gece çok rahat emiyordu gündüz boğuluyordu. Eğer hiç tutmak istemiyorsa sütünüzü biraz sağın o tazyik gitsin. Emzirirken geriye doğru yaslanın öne eğilmek de sütün hızlı akmasına sebep oluyor. Bebeği de biraz başı yukarda olacak şekilde tutabilirsiniz. Bir de doğru olan yöntem memeyi C şeklinde tutup emzirmektedir ama sütün tazyiğini kesmek için makas yöntemini kullanın. Bana böyle öneride bulunmuştu hastanedeki emzirme danışmanları. Bir süre sonra dengeyi buluyor süt zaten.

Afranur K.
29 Mart 2026 13:10
Emzirmeye başlamadan önce göğsünüzden 30-50 ml arası bir sağım yapın, tazyiğin azaldığı yere kadar karar verin. Bu arada bu sağımı pompa ile yapmayın, el ile yapın mutlaka.
Aynı göğsü 2-3 sağım üst üste emzirin, emzirirken de makaslama yapın, C şeklinde tutmak tazyiği kesmez.
Bu durum tekrarlıyor ama bebeğiniz bir süre sonra bunları üst üste yaptıkça da alışıyor. Benimkinin tazyiği tamamen kesilmedi ama azaldı. Bebeğim de durumu tolere edebilecek kadar büyüdü bu sürede. Sanırım ayda 1 kere yine yapıyorum 1 hafta ama sonra düzene giriyor.
İlk başta yani bebeğim 2.5 aylıkken 1 hafta yapıyordum bir hafta dinleniyordum
Aynı göğsü 2-3 sağım üst üste emzirin, emzirirken de makaslama yapın, C şeklinde tutmak tazyiği kesmez.
Bu durum tekrarlıyor ama bebeğiniz bir süre sonra bunları üst üste yaptıkça da alışıyor. Benimkinin tazyiği tamamen kesilmedi ama azaldı. Bebeğim de durumu tolere edebilecek kadar büyüdü bu sürede. Sanırım ayda 1 kere yine yapıyorum 1 hafta ama sonra düzene giriyor.
B
Beyza Ş. ..
29 Mart 2026 13:13
Bebeğim 2 aylık ve 1 haftadır güzel emebiliyor. Bende hiperlaktasyon ile çok uğraştım hala tam geçmiş değil. Bazen dolu olsada çok iyi emebiliyor bazende boğuluyor ememiyor. Böyle durumda çok ısrar etmiyorum biraz bekliyorum. Bundan önce el pompası ile ilk tazyik kısmını alıyordum süt damla damla olunca bebeğe veriyordum o şekilde emiyordu
B
Betül
29 Mart 2026 13:16
Emzirmeye başlamadan önce göğsünüzden 30-50 ml arası bir sağım yapın, tazyiğin azaldığı yere kadar karar verin. Bu arada bu sağımı pompa ile yapmayın, el ile yapın mutlaka.
B
Betül
29 Mart 2026 13:17
Bebeğim 2 aylık ve 1 haftadır güzel emebiliyor. Bende hiperlaktasyon ile çok uğraştım hala tam geçmiş değil. Bazen dolu olsada çok iyi emebiliyor bazende boğuluyor ememiyor. Böyle durumda çok ısrar etmiyorum biraz bekliyorum. Bundan önce el pompası ile ilk tazyik kısmını alıyordum süt damla damla olunca bebeğe veriyordum o şekilde emiyordu
A
Aycan G.
29 Mart 2026 13:17
Elinle tazyik gidene kadar sagman, işe yarayabilir. Benimde tazyikli geliyor ve sütüm cok fazla. On sut son sut dengesizliği var. Hala ne yaptıysam geçmiş değil

Afranur K.
29 Mart 2026 13:23
Sadece başında olmuyor tazyik, sonuna kadar gidiyor. Yine de baştan, ön sütün tazyiğini almak mantıklı olabilir. Üstüme yatırarak, yan yatarak makaslayarak deniyorum ancak çığlık kıyamet koparıyor memeye gelirken. Sanırım meme reddi yapmaya çoktan başladı.
Az az emzirin ama sık emzirin yani 3 saatte bir emevepine 1 saatte bir emzirin, yarım saatte bir emzirin. İlk başta gerçekten zor oluyor, biz 6 aylık olduk hala tazyik var ama hem hızı azaldı hem de bebeğim büyüdükçe o hızı tolere etmeye başladı.
Bu arada bu dönemde kısa bir kilo kaybı olabilir buna takılmayın, memeyi almaya başladığında bundan daha hızlı o kiloyu yerine koyar. Yani 1 hafta kilo almayabilir bu dönemde ama sonraki haftalarda memeyle alışma süreci geçtikten sonra ekstrasını bile alır.

Afranur K.
29 Mart 2026 13:25
Bu arada tazyik aynı zamanda meme terbiyesinden sonra sadece ön sütte kalıyor, meme terbiyesine kadar benim de tüm sütüm ön süt/son süt tazyikliydi.
B
Betül
29 Mart 2026 13:26
Memeyi teklif edin ama zorlamayın, zorlamak her dönemde redde sebep olur, ek gıdayı da zorlarsanız aynıs olur öyle düşünün.
Az az emzirin ama sık emzirin yani 3 saatte bir emevepine 1 saatte bir emzirin, yarım saatte bir emzirin. İlk başta gerçekten zor oluyor, biz 6 aylık olduk hala tazyik var ama hem hızı azaldı hem de bebeğim büyüdükçe o hızı tolere etmeye başladı.
Bu arada bu dönemde kısa bir kilo kaybı olabilir buna takılmayın, memeyi almaya başladığında bundan daha hızlı o kiloyu yerine koyar. Yani 1 hafta kilo almayabilir bu dönemde ama sonraki haftalarda memeyle alışma süreci geçtikten sonra adapte olur hemen.
Bu arada bu dönemde kısa bir kilo kaybı olabilir buna takılmayın, memeyi almaya başladığında bundan daha hızlı o kiloyu yerine koyar. Yani 1 hafta kilo almayabilir bu dönemde ama sonraki haftalarda memeyle alışma süreci geçtikten sonra adapte olur hemen.
G
Gökçe D.
29 Mart 2026 19:21
Elle sağım önerisini unutmuşum ben de. Bi annemiz yazmış onu da. Memeyi tutmaya zorlamayın sakinleşince tekrar deneyin. Makineyle memeyi tamamen boşaltırsanız da bu defa tam anlamıyla hiperlaktasyon yaşarsınız. Meme ucu yara olan arkadaşım sürekli sağım yaptığı için sütü inanılmaz arttı. En dolu an sabah uyanınca oluyor evet. Ama dediğim gibi hepsi geçici. Sonra düzene giriyor. Hastanedeki emzirme polikliniğinde hemşireler bana kesinlikle gümüş kapak kullanma deseler de ben kullandım ve kurtarıcım oldu. Onu da yazmış olayım.
S
Saime E.
29 Mart 2026 20:57
Merhabalar bende bu durumu yaşadım hem tazyik hemde hiperlaktasyonu. Tazyik hala devam ediyor 6 ay bitmek üzere ama hiperlaktasyon için danışmanlık almıştım aynı memeyi blok emzirdim mesela 3 saat sağ meme 3 saat sol meme gibi eğer diğeri rahatsız edecek olunca elle sağım yaptım rahatlatacak kadar. Birde bu süreç psikolojik olarak yıpratıcı oluyor. Bir danışmanın hikayesinde görmüştüm bol bol tummy time öneriyordu çene kasları güçleniyor diye dediği gibi güçlenmesini beklemekte fayda var. Bende sağımı çok yaparak yapmıştım şimdi sütüm azaldı hiç panik yapmadım artırma işini çözmüştüm bazen güzel yönlerden bakmak lazım ☺️
A
Aycan G.
5 Nisan 2026 00:07
Peki hiperlaktasyonla birlikte mukuslu kaka ve kilo aliminda yavaşlama yaşayan oldu mu acaba? 7 aylik oglum da 2 aydır mukuslu kaka ve kilo aliminda yavaşlama var ve bende de hiperlaktasyon var.
Yükleniyor...