Hiperlaktasyon ve Meme Reddi

142 görüntüleme
B

Buse Ö.

27 Şubat 2026 14:58
3 aylik bebegim meme reddi yasiyor dogdugundan beri aşıri hiperlaktasyon var ne denediysem olmadi , gogus ucuyla ara sira emziriyordum onu bile emmek istemiyor şuan , 2 emzirme danismani ile calistim , emzirme pozisyonlari denedim nafile inanilmaz agliyor bebeğim lutfen biri yardimci olsun napabilirim
N

NUR

27 Şubat 2026 15:04
Fazla sutu sagin ondan sonra bebeğe sunun benimde vardı sürekli gün içinde bi sagiyodum bi bebegimi emziriyodum şuan bebeğim 8 buçuk aylık ve düzeldi o zamanla düzelir ilk başlarda öyle Oluyo günde 1-2 litre bebeğimin emmesinden hariç süt sagiyodum
B

Buse Ö.

27 Şubat 2026 15:17

NUR

Fazla sutu sagin ondan sonra bebeğe sunun benimde vardı sürekli gün içinde bi sagiyodum bi bebegimi emziriyodum şuan bebeğim 8 buçuk aylık ve düzeldi o zamanla düzelir ilk başlarda öyle Oluyo günde 1-2 litre bebeğimin emmesinden hariç süt sagiyodum

Sütüm fazla degil ilginc tarafi da o ama bebegim yogun bakimda kaldi 17 gun hep sagdim sonra cikti yine emmedi yine sagdim bundan kaynaklimi bilmiyorum zaten az mama takviyesi kullaniyoruz olani da icmiyor
N

NUR

27 Şubat 2026 16:07

Buse Öztürk

Sütüm fazla degil ilginc tarafi da o ama bebegim yogun bakimda kaldi 17 gun hep sagdim sonra cikti yine emmedi yine sagdim bundan kaynaklimi bilmiyorum zaten az mama takviyesi kullaniyoruz olani da icmiyor

Hiperlaktasyon sütün fazla olması ama aşırı Hiperlaktasyonum var demişsiniz o yüzden dedim
B

Buse Ö.

27 Şubat 2026 16:35

NUR

Hiperlaktasyon sütün fazla olması ama aşırı Hiperlaktasyonum var demişsiniz o yüzden dedim

Sutün tazikli gelmesi hiperlaktasyona girmiyormu acaba yanlis mi biliyorum
N

NUR

27 Şubat 2026 16:38

Buse Öztürk

Sutün tazikli gelmesi hiperlaktasyona girmiyormu acaba yanlis mi biliyorum

Meme hiperlaktasyonu, göğsün “fazla mesaiye kalması” demek 💧

Yani annenin ihtiyacından daha fazla süt üretmesi durumudur.

Bakin intenretten baktım bende fazla olması diye biliyorum da o yüzden öyle demiştim
B

Buse Ö.

27 Şubat 2026 18:55

NUR

Meme hiperlaktasyonu, göğsün “fazla mesaiye kalması” demek 💧

Yani annenin ihtiyacından daha fazla süt üretmesi durumudur.

Bakin intenretten baktım bende fazla olması diye biliyorum da o yüzden öyle demiştim

Tazik ne olarak geciyor acabab
N

NUR

27 Şubat 2026 19:08
Geri yaslanarak emzirseniz o zaman daha yavaş gelir süt ama eminmisiniz tazikli geldi için emmek istemediğinden belki az olduğu için emmek istemez mama da veriyormuşsunuz ya
B

Buse Ö.

27 Şubat 2026 19:54
Evet boguluyor cunku emerken kendimde gordum ince tazik fiskiriyor
N

NUR

27 Şubat 2026 21:06
biraz sagsaniz pompayla ondan sonra bebeği emzirseniz
R

Rumeysa H.

1 Mart 2026 13:50
Let down refleksi bu. Bende de aynı problem var. Çözerseniz lütfen bilgilendirin çok muzdaribiz bu sorundan
B

Buse Ö.

1 Mart 2026 14:03

Rumeysa Hacısalihoğlu

Let down refleksi bu. Bende de aynı problem var. Çözerseniz lütfen bilgilendirin çok muzdaribiz bu sorundan

Cozum olarak sadece silikon uc fayda ediyor malesef
R

Rumeysa H.

1 Mart 2026 14:10

Buse Öztürk

Cozum olarak sadece silikon uc fayda ediyor malesef

Öyle de kenardan hava alıyor malesef
B

Buse Ö.

1 Mart 2026 14:16

Rumeysa Hacısalihoğlu

Öyle de kenardan hava alıyor malesef

Tek çaremiz bu gibi sanki ön sagimda yapsan belli pozisyonlardada emzirsen yine ince tazik direk bogazina gittigi icin meme reddi oluyor suan hic bi sekilde ucsuz tutmuyor mesela , silikonla ucla asmaya calisiyorum ama gorunce bile agliyor baska da çare yok acikcasi
K

Kübra Ç.

1 Mart 2026 14:31
sevgili anneler 3,4 ay gibi her bebekte meme reddi görülüyor, sütün tazyikli olması veya olmaması bu durumu değiştirmiyor. çevrenizde varsa bebişi olanlar mutlaka aynı sorundan muzdariplerdir, bu geçici bir durum. Bu süreci yönetmek de çok önemli süt ve bebeğin meme emmesi açısından. Öncelikle sakin zamanlarında teklif edin, youtubedan bakarak yanına uzanarak emzirmeyi deneyin bu tazyik sorunu için çok faydalı bir yöntem, gündüz bunu deneyebilirsiniz. yürüyerek, hafif dans ederek sakinleştirip o şekilde de teklif edebilirsiniz bu da işe yarayan başka bir yöntem, plates topu üzerinde salınım yaparak da denenilebilir. bebek bu dönemde çevre ilgisi çok fazla arttığından emmek istemiyor genellikle.
K

Kübra Ç.

1 Mart 2026 14:41
ek olarak tazyikli sütte meme reddi olmaz demiyorum fakat sürekli bir reddetme durumu olmaz genelde. Bu süreçler de geçiyor, sabredin, bebişlerinize ve size sevgiler 🌺🌺
B

Buse Ö.

1 Mart 2026 15:57

Kübra Çidamal

sevgili anneler 3,4 ay gibi her bebekte meme reddi görülüyor, sütün tazyikli olması veya olmaması bu durumu değiştirmiyor. çevrenizde varsa bebişi olanlar mutlaka aynı sorundan muzdariplerdir, bu geçici bir durum. Bu süreci yönetmek de çok önemli süt ve bebeğin meme emmesi açısından. Öncelikle sakin zamanlarında teklif edin, youtubedan bakarak yanına uzanarak emzirmeyi deneyin bu tazyik sorunu için çok faydalı bir yöntem, gündüz bunu deneyebilirsiniz. yürüyerek, hafif dans ederek sakinleştirip o şekilde de teklif edebilirsiniz bu da işe yarayan başka bir yöntem, plates topu üzerinde salınım yaparak da denenilebilir. bebek bu dönemde çevre ilgisi çok fazla arttığından emmek istemiyor genellikle.

Merhaba oncelikle bilgiler icin tesekkurler fakat bebegimle dogum anindan sonra uzun bir sure birlikte olamadim ve meme reddi burada basladi zaten buda ne bebegimin ne benim elimde olan birşey , dedigim gibi defalarca gozlemledim direk bogazina gittigi icin emsede geri itip boguluyor ve mecburi biberon kullanmak zorundayiz ki sütümde yeterli değil malesef , 2 ucretli danismanlik aldim ama sonucu degistirmedi plates topu kirmizi isik sakin ortam karanlik ten tene temas hepsini denedim sonuc olmadi gonul isterki farkli olsun bizim icin tek cozum suan da gogus ucu onsuz dahada uzaklasiyor
S

Seyma S.

1 Mart 2026 16:43
Memeyi makaslayarak tutmayi denerseniz sut kanallarindan bazilarini bloklayacaginiz icin tazyik azalir.Normalde onerilmiyor tabi bu tutus.

Bir de dik degil iyice arkaniza yaslanin emzirirken

Bebegi de bacaklarini sizin bacaginiza ata biner gibi koyup memeye dik bir sekilde gelmesini saglayacak sekilde yerlestirirseniz belki faydasi olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir