Tazyikli Süt Meme Reddi
161 görüntüleme
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 21:30
Merhaba, bebeğim 2bucuk aylık. Hiperlaktasyon değil memeler hep yumuşak aslında ama bebeğim emmeye başlar başlamaz meme sertleşip ikisinden de süt fışkırarak geliyor. Birkaç dakika sonra normale dönüyor fakat sonra belli süre geçince tekrar oluyor. Bu durum bebeğimi öfkelendiriyor ve emmek istemiyor. Emme sıklığı iyice azalmaya başladı. Biberon da almıyor. Ne yapacağım lütfen bunu yaşayanlar varsa yardım edebilir mi
F
Fatma S. ..
17 Haziran 2025 21:49
Bir süre sonra bitiyor o merak etmeyin.sadece emdiği zaman gelmeye başlıyor. Ama hiperlaktasyon olursa o zaman önden biraz sağım yapıp sonra emzirin.
A
Ayşenur G. ..
17 Haziran 2025 21:53
Emzirmeden önce bir iki dk sagim yaparsan sorun kalmaz
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 21:53
Meme nin yumuşak olması ile hiperlaktasyonun bir ilgisinin olmadıgını biliyorum yani onunla tam emin olamayabılırsınız. Emzirme öncesi sağma işlemi yaparsanız hızlıca süt gelmez ve bebek sinirlenmez emzirirken çok sütü gelenler makas şeklinde memeyi tutarsa akış yavaşlayacaktır diye öğrendim bende hep uyguladım. Bir meme emerken diğerinden süt gelıyor bendede oluyordu ilk zamanlar . Daha çok erken bu durum zamanla düzene giriyor süt arttırıcı şeylerden biraz uzak durursanız rahatlayacaksınız uygulamalarım sonucu deneyimlerimdir Bide e bebeğin emzirme danısmanları oluyor hemşireler sizle iletişime geciyor onlardan yardım alın ben almıstım
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 21:55
Teşekkür ederim, ilk fışkıran kısmı atıyorum zaten istemiyor diye ama emerken ilerleyen dakikalarda tekrar fışkırıyor ya o zaman bebeğim tekrar emmeye devam etmiyor. Evin için gezerek hoplaya zıplaya emzirmeye çalışıyorum ama artık o da işe yaramamaya başladı
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 21:57
Emzirmeden önce sağım yaptığımda da çözüm olmuyor yani işin içinden çıkamadım. Danışmanlık almalıyım belki de haklısınız, tekrar teşekkür ederim
F
Fatma S. ..
17 Haziran 2025 22:09
Arkana yaslan emzirirken
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:10
Eğer bezi çok ıslanıyorsa doymuş o sebeple istemiyor olabılır mi kaç dakika emiyor süre turuyormusunuzz
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 22:19
Gündüz bezleri bayağı ıslak oluyor evet haklısınız Nur Hanım. Ama gece hiç ıslanmıyor bir haftadır. O yüzden şansımı biberonla deneyim demiştim ama kabul etmedi. Emzik istiyor sürekli. O da mı reddetmesine sebep oluyor acaba
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 22:21
Ah Fatma Hanımcım teşekkür ederim. Sırtüstü yatıyorum resmen bebeği üstüme alıp 😃 akış yavaşlasın da emsin diye. İlk başlarda işe yarıyordu şimdi onu da istemiyor
R
Rabia N. Ç. ..
17 Haziran 2025 22:24
Hiperlaktasyon bende de vardı bebeğim 2.5 aylık göğsüm yumuşak tam dolu olmasa bile dediğiniz gibi tazikli geliyordu doğduğundan beri bebeğimi rahatsız ediyordu sütün hızına yetişemediği için boğazında kalıyordu 15 gün önce meme reddi oldu büyüdükçe rahatsızlık hissi daha çok arttı aciktiginda sütü sagmaya vakit bulamıyordum bekleyemiyordu çünkü mamaya başladık bu sefer mamaya alışınca sütü biberon ile versem bile içmek istemiyordu kusuyordu beslenme sonrası
Y
Yasemin İ. K.
17 Haziran 2025 22:29
Yaaa Rabia Hanım kaç aylık oldu bebeğiniz peki şimdi? Ben de sağıma vakit bulamıyorum çok acıkınca açıkçası gerçekten sizin dediğiniz gibi mama veririm aralarda diyordum. Demek mama sonrası süt istemiyor tekrar
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:47
Emzik reddetme yapabılır riske gerek yokk ben vermedim hiç. Meme emmesi sütünüz varsa çok kolaylıkk Bebekler uyurken altını ıslatmıyor aralarda uyanınca ıslatıyor bir arkadaş demişti bnde bu şekilde gözlemledimm.. Süre tutun emerken çene kuvvetıne göre memeyi emme süresi degişiyo çene yorulyo çocuk dınlenıyo bıdaha alıyo dınlenıyor örneğin herzaman 4 veya 5 dk emıyorsa bigün 2 dakka emdi durdu anlarsınız dınlenıyo zatenn doymadı verırsınız zamanla degscek midesi çok küçük sizin süt çokk hepsini emer dıyorsunuz ama emmıyo aynı bnada oluyordu dert etmeyınn...
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:49
bikaç dk snra demişsiniz zaten 4 dk snra bnım bebegım doyuyordu
N
Nur P. İ.
17 Haziran 2025 22:50
makas işareti süt akışı kesme arkaya yaslanma süt akışını azaltan pozisyonları deneyın emerken boğulma olyormu
Y
Yasemin İ. K.
18 Haziran 2025 05:27
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏 haklısınız belki de çabuk doyuyor. Bebekler büyüdükçe memeyi daha çabuk boşaltır diyorlardı. Benim beklentim yüksek olabilir. Bakalım çişli bez sayısı ve kilo alımını takip ederek emzirmeye çalışmaya devam edeyim. Bunlarda sorun başlarsa artık ne yapalım her bebek kısmetini emer değil mi… inşallah tüm bebişler güzelce emer 🙏 Herkese teşekkür ederim