Her Ay Ateş

83 görüntüleme
M

Meselayani

Premium Üye
25 Mayıs 2026 22:42
Nisanın 4 ünde öpücük hastalığından hastanede yattık birsürü antibiyotik aldı. Nisandan önce mart şubat gene hep ateşliydi ocak ateşliydi o aylardada antibiyotik aldı hep üsye. Mayısın 4 ü yine ateşlendi nezle oldu antibiyotiksiz atlattık ancak şimdi yine ateşlendi. 38.6 huzursuz uyuyor burun akıntısı öksürük yok. Hafif hırıltıl nefes alıyor ve uyurken sıçrıyor uykusunda. Kalabalığa girmiyoruz gittiğimiz sadece park. Elleri sürekli ağzında o yüzden mi sürekli mikrop kapıyor acaba engelleyemiyouz gerçekten yıprandım çok.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mayıs 2026 22:42
Ateşlenme Sorunu

Çocuğunuzun sık sık sizi endişelendirebilir. Çocu Nisan ayında öpücük hastalığından hastanede yattı ve o günden bu yana sık sık ateşlendi.

lası Nedenler:

1. Bağışi Zayıflığı: Çocuğunuzun sistemi henüz tam olarak gelişmemiş olabilir, bu nedenle enf karşı daha hassas olabilir.
2. Aler: Çocuğunuzun alerjisi olabilir da sık sık enfeksiyonlara yol aç3. Mikrop Kapma: Çuzun elleri sürekli ağzında olması, onu mikrop kapmaya daha yatkın hale getirebilir. Pfapa Sendromu: Bazı çocuklarda görü durumdur, bu durum sık sık ateşlenmeye neden olabilir.

Yapabilecekleriniz:

1. Doktorunuzla Konuşun: Çocuğunuzun doktoruyla konuşaraklayan ateşlenmelerin nedenini bulmaya çalışın. Hijyen Kurallarına Uyun: Çuzun ellerini sık sık yıkayın, ağz burnunu temiz tutun.
3. Kalabalık Alanlardan Kaçının: Çocuğunuzu kalabalık alanlardan uzak tutun, bu şekilde mikrop kapma riskini azaltabilirsiniz.
4. Sağlıklı Beslenme: Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini sağlayarak, bağışıklık sistemini güçlendirin.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Yüksek Ateş
3. Düşmeyen Ateş ve Antibiyotik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

25 Mayıs 2026 22:46
Sanırım bünye ve bağışıklık önemli burda sizi çok iyi anlıyorum teyzemden biliyorum bünyesi çok hasas en ufak bişey de hasta olur hemen çocukları da öyle oldu hep 4 yaşında kuzenim oda hemen hastalanıyor ateşleniyor teyzemde bu durumdan çok yoruldu ama elinden hiç bişey gelmiyor kaç yaşında sizinki
M

Meselayani

Premium Üye
25 Mayıs 2026 22:48
@Göktenur Bektaş sanırım. İmmünolojiye gideceğiz tam bir toparlasın da öyle gideyim dedim kaç aydır gidemedim inanın düzelmediği için. Beslenmesine çok dikkkat ediyoruz insan içine girmiyoruz yinede oluyor anlamıyorum birde kreşe falan gitse nolur bilmem. 28 aylık şuan. 10 aylıkken korona kaptı ondan sonra sık sık hastalanmaya başladı o zamana kadar hiç hasta olmamıştı ve 26 aya kadar emzirdim nasıl bu kadar hasta olur hayret ediyorum
Göktenur B.

Göktenur B.

25 Mayıs 2026 23:01
Meselayani
@Göktenur Bektaş sanırım. İmmünolojiye gideceğiz tam bir toparlasın da öyle gideyim dedim kaç aydır gidemedim inanın düzelmediği için. Beslenmesine çok dikkkat ediyoruz insan içine girmiyoruz yinede oluyor anlamıyorum birde kreşe falan gitse nolur bilmem. 28 aylık şuan. 10 aylıkken korona kaptı ondan sonra sık sık hastalanmaya başladı o zamana kadar hiç hasta olmamıştı ve 26 aya kadar emzirdim nasıl bu kadar hasta olur hayret ediyorum
Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor immünoloji bölümüne gidin mutlaka altında yatan bı sebep vardır illaki ama dediğim gibi bünyeyle alakalı bence hasas bı çocuk bağışıklığı belki de düşük birde grip aşısını ilerleyen dönemde düşünebilirsiniz şuan küçük ama doktor bize 5 yaşındayken tavsiye etmişti o dönem yenidoğan bebeğimiz de vardı oğlum okula gidiceği için doktor bebeklerin hastalıkları daha ağır geçirdiğini söylemişti oğluma da yaptırdım o zmaan gerçekten kışın hiç hasta olmadi ikside ben çok hasta olmama rağmen emzirdiğim halde bebeğim de bişey olmamıştı
M

Meselayani

Premium Üye
25 Mayıs 2026 23:04
Hadi ya. Kaç tane doktora gittim özeldir devlettir hiç yapalım rahatlarsınız demediler grip gibi olmadığı için mi acaba. Ağır geçiriyoruz bide ayakta atlatmıyor. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir