Yüksek Ateş
98 görüntüleme
K
Kübra G.
1 Aralık 2025 18:22
Gece ateşlendi sabaha doğru ateşi 39.1 leri gördü koltuk altından temassız ile ölçüm Gün içerisinde de hep ateşliydi 38.8 civarı ateş düşürücü kullandım ılık banyo suyla oyunlar falan 37lerde gezdi hep ateşi iki kere de ishal gibi yaptı kakasını. doktora götürüp antibiyotik kullansın istemiyorum bir süre ateşi takip edip eğer geçmezse götürmek daha mı mantıklı yoksa hemen götürmeli miyim

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
1 Aralık 2025 18:27
Merhaba ateş yanında eşlikeden belirtilere göre şekil alabilirsiniz öksürük, ishal, kusma, solunum değişikliği ciltte ciddi döküntüvb durumlari takip edin hangi ateşte hemen doktora gitmeniz gerektiğine sayfama da bir gözatin fikir olabilir https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
K
Kübra G.
1 Aralık 2025 19:49
@Fatma Tanrıöver teşekkür ederim 🌸🙏🏻
K
Kübra G.
1 Aralık 2025 19:56
@Fatma Tanrıöver uyurken ateşi 38 ve biraz üzeri olsa müdahale edilmeli mi yoksa uykusu bölünmemeli mi ?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
1 Aralık 2025 19:58
Bebeğinizin uykusunda inleme ağrıbelirtisi vb yoksa uyandirmaniza gerek yok odayı serinletin üzerini açın ama takipte kalın ateş artmaya devam ederse bebekte titreme huzursuzluk vb birşey gözlemlerseniz ateş düşürücü için kaldirib
K
Kübra G.
1 Aralık 2025 20:01
@Fatma Tanrıöver ateş düşürücü verdim saati var daha ama ateşi düşmedi ve oğlum uyuyor burnu tıkandı sanırım horlama aşamasına geçti arada bir mızıldanması var ateşine bakıyorum sürekli

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
1 Aralık 2025 20:07
38 civarında tutabiliyorsaniz ateşi sorun olmayacaktır. Saati varsa uyandirincada veremezsiniz bırakın sakince uyusun yukselmiyorsa eğer.uyaninca burnunu da açarsınız öncelikle odayıda bir serinletin mutlaka nem ve ısısınıkontrol edin geçmiş olsun 🙏
K
Kübra G.
1 Aralık 2025 20:42
@Fatma Tanrıöver çok teşekkür ederim aklımdaki bütün soruları yanıtladınız 🙏🏻🌸🌸🌸