Hapşırık
57 görüntüleme
H
Hatice K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 11:33
Bebeğim doğduğundan beri sürekli hapşırıyor ilk zamanlar yenidoğanda normal diyordum ama şuan 3.5 aylık hala hapşırıyor sabahları burnu tıkalı uyanıyor 50.gününden itibaren hemen hemen her gün serum ile temizliyorum ama litrelik almıştım serum suyunu aynı enjektör ile çekilmemesi gerekiyormuş bunu daha yeni öğrendim 2 enjektör açtım hangisi denk gelirse onunla yapıyodum serum suyu bile uzun süre aynısı kullanılmaması gerekiyormuş şimdiye kadar hep öyle yaptım hatta her serum sıktığımda aspiratör ile çektim burun damarları şişmiş olabilir mi ya da neden bu kadar hapşırıyor olabilir benim yüzümden mi bi şey olur mu korkuyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 11:33
Bebeğinizin sürekli hapşırması ve burun tıkanıklığı endişe verici olabilir. Öncelikle, yenidoğanlarda hapşırma normal kabul edilebilir, ancak 3,5 aylık bir bebekte bu durum devam ediyorsa, altında yatan bir sebep olabilir.
Burun Temizliği ve Hapşırma
Sabahları burun tıkanıklığı ve hapşırma, muhtemelen burun içindeki kurumuş salgıların ve kirlerin neden olduğu bir sorundur.
Burun temizliği için serum fizyolojik kullanmanız iyi bir adım, ancak aynı enjektör ile çekilmesi ve uzun süre aynı serumun kullanılmaması gerektiği konusunda haklısınız.
Doktorlar, burun temizliğinde steril enjektör ve taze serum fizyolojik kullanılmasını öneriyor.
Zarar Verme Endişesi
Burun damarlarının şişmesi ve bebeğin yüzüne bir şeyler olması endişesi doğal. Ancak burun temizliği doğru yapıldığında genellikle bebeğe zarar vermez.
Sadece dikkat edilmesi gereken noktalar vardır:
Steril enjektör kullanın.
Taze serum fizyolojik ile temizleyin.
* Aspiratörü doğru ve nazikçe kullanın.
Nedenleri ve Çözümler
Hapşırmanın nedenleri arasında alerji, hava kirliliği, kuru hava veya basit bir soğuk algınlığı olabilir.
Bebeğinizin odasında nemi sabit tutmak, nemlendirici kullanmak ve düzenli burun temizliği yapmak hapşırma sorununu hafifletebilir.
1. Nemlendirici Kullanımı: Bebeğinizin odasına nemlendirici koyarak havanın nem seviyesini sabit tutabilirsiniz.
2. Steril Malzemeler: Enjektör ve aspiratör gibi malzemeleri steril tutun ve sık sık değiştirin.
3. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin durumunu bir doktora danışarak değerlendirmeniz en iyisi olacaktır. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirerek適切 bir tedavi planı sunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6.5 Aylık Hasta
2. Burun Akıntısı Hapşırık
3. Hırıltılı Solunum
Burun Temizliği ve Hapşırma
Sabahları burun tıkanıklığı ve hapşırma, muhtemelen burun içindeki kurumuş salgıların ve kirlerin neden olduğu bir sorundur.
Burun temizliği için serum fizyolojik kullanmanız iyi bir adım, ancak aynı enjektör ile çekilmesi ve uzun süre aynı serumun kullanılmaması gerektiği konusunda haklısınız.
Doktorlar, burun temizliğinde steril enjektör ve taze serum fizyolojik kullanılmasını öneriyor.
Zarar Verme Endişesi
Burun damarlarının şişmesi ve bebeğin yüzüne bir şeyler olması endişesi doğal. Ancak burun temizliği doğru yapıldığında genellikle bebeğe zarar vermez.
Sadece dikkat edilmesi gereken noktalar vardır:
Steril enjektör kullanın.
Taze serum fizyolojik ile temizleyin.
* Aspiratörü doğru ve nazikçe kullanın.
Nedenleri ve Çözümler
Hapşırmanın nedenleri arasında alerji, hava kirliliği, kuru hava veya basit bir soğuk algınlığı olabilir.
Bebeğinizin odasında nemi sabit tutmak, nemlendirici kullanmak ve düzenli burun temizliği yapmak hapşırma sorununu hafifletebilir.
1. Nemlendirici Kullanımı: Bebeğinizin odasına nemlendirici koyarak havanın nem seviyesini sabit tutabilirsiniz.
2. Steril Malzemeler: Enjektör ve aspiratör gibi malzemeleri steril tutun ve sık sık değiştirin.
3. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin durumunu bir doktora danışarak değerlendirmeniz en iyisi olacaktır. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirerek適切 bir tedavi planı sunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6.5 Aylık Hasta
2. Burun Akıntısı Hapşırık
3. Hırıltılı Solunum
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Eliff
25 Nisan 2026 14:04
Merhaba bebeğim 9,5 aylık doğduğundan beri hapşırık ve burnu tıkalı alerjik ev tozuna, akarlar, peluş oyuncak yorgan battaniye her şeyi kaldırdım. Yaz oluyor daha rahatlar kışa doğru tıkanmalar tekrar başlarsa ilaç başlatıcağını söyledi doktor. Ben halen serum suyu ile yıkama yapıyorum. Kendinizi suçlamayın🙏🏻
H
Hatice K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:14
Merhaba bebeğim 9,5 aylık doğduğundan beri hapşırık ve burnu tıkalı alerjik ev tozuna, akarlar, peluş oyuncak yorgan battaniye her şeyi kaldırdım. Yaz oluyor daha rahatlar kışa doğru tıkanmalar tekrar başlarsa ilaç başlatıcağını söyledi doktor. Ben halen serum suyu ile yıkama yapıyorum. Kendinizi suçlamayın🙏🏻
E
Eliff
25 Nisan 2026 22:31
🥰 bizimki de babasının kopyası
H
Hatice K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 22:48
🥰 bizimki de babasının kopyası
Yükleniyor...