Hamileyken Apandisit Ameliyatı
56 görüntüleme
E
Ecem Ö.
25 Mart 2026 01:14
Merhaba güzel anneler, 33 haftalık hamileyken sağ tarafımda hiç geçmeyen hatta gittikçe artan bir ağrı başladı,ilk doğumum olduğu için önce sancı sandım daha sonra kusmaya başladım,ağrıyla birlikte anormal bir şekilde terliyordum,bu böyle olmayacak diyip hemen acile gittik önce gıda zehirlenmesinden şüphe ettiler belirtilerimle alakası yoktu ve o gün riskli bir gıda da tüketmemiştim ,bir serum verip yolladılar, eve geldik daha beter oldum elbette. Sonrası hızlı bir şekilde Şehir hastanesinin yolunu tuttuk, sürekli tetkik yapıldı ve bu tetkikler o kadar uzun sürdü ki gebe olduğum için bir sürü risk analizi yaptılar artık apandisit oldugu belliydi. Benim ve bebeğimin hayatı riske girdi ,işin zor kısmı zaten sağ bacağımı ağrıdan dolayı kullanamıyorum artık felç olmuştu ve de karnım burnumda yanıma ailemden kimseyi vermediler. Karnım burnumda sedyelere tek başıma çıkıp indim, gelen geçen sürekli tuşe kontrolü yaptı malesef artık kendimden utaniyordum. Hakkını ödeyemem Genel cerrah doktoru İbrahim bey gebe olduğum için çok titiz davrandı tüm riskleri alıp işleri hızlandırdı ameliyata girmeme ramak kala bebek gelebilir diye ciğer iğnesi bekledik tam 1.5 saat zor geldi, çektiğim acıyı tarif edemem ya da karnım burnumda yaşadığım rezilliği. Risk coktu apandisit patlamış olabilirdi,beni ve bebeğimi zehirleyebilirdi ,eşim ikimiz arasında seçim yapmak zorunda kaldı. Ben hu psikoloji ile ameliyata girdim,çok şükür bebeğim gelmedi . 1 haftada kendime geldim, doğumum için kendi doktorumla konustuk olanları anlattık normal doğum yaparsam fıtık olabilme ihtimali olduğunu söyledi . Bana da apandisit için bir dikiş atmışlar anlatamam 2 hafta süreçte karnım iyice büyüdü ve gerildi tabi ki dikiş alındı ama ameliyat yaramdan karnım büyüdüğü için akıntı geliyor ve endiseleniyordum. Tam herseyi yoluna koymaya çalışırken 35+5 te gece suyum geldi hemen arkasından sancim telaşla hastaneye gittik hem bebeğimi kaybetme korkum yinelendi hem de apandisit dikiş yerimden hala akıntı geliyordu. Doktorlara durumu anlattım ben normal doğum nasıl dogurcam şimdi diye çünkü akintidan dolayı çok tedirgindim ve devlet hastanesi beni normal doğum için zorladı saatlerce boşuna sancı çektim acilmam 3 cm oldu sonra suyum bittiği içindi galiba sezeryan doğuma alındım. Tüm bu yaşadıklarıma rağmen normal doğum diye tuturmalari ve öncesinde yaşadıklarım resmen travma yarattı. Belki de diyeceksiniz ki özele gitseydin sezeryan istemiyordun madem,haklısınız ama hiçbir yer kabul etmedi çünkü 2 haftadan az bir süre önce ameliyat olduğum için riskliydi bebek için yerimden oynayamadım. Bunları da atlattık derken bebeğim 40 gün boyunca emmedi kendi sütümü sagip verdim bir de bebek emmeyince,yakın zamanda yaşadıklarım derken lohusayken çok kötü şeyler yaşadım sürekli kötü rüyalar her dakika ağlamalar 6. Ayda kendime geldim diyebilirim. Lohusalik döneminde bir de bebeğim sarılık oldu fototerapi alması gerek dediler ben lohusa psikolojisiyle bebeğimi benden alacaklar uzun süre vermeyecekler diye bir sürü ağla hemşireye bebegi vermek istemedim. Apandisitte bebegi kaybetme korkusu yaşayınca bu sefer kesin benden alcaklar kızımı diye kötü bir psikolojiye girdim. Çok şükür hersey yolunda şu an ama benim doğum hikayem cok çok kötü kaldı aklımda, bir daha çocuk doğurmak mi deseler bu yaşadıklarımdan sonra hiç istemem ,hala kötü rüyalar görürüm, sürekli bebeğimi kaybetme korkusu benimle malesef

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
26 Mart 2026 21:11
Hamileyken apandisit ameliyatı geçirmek gerçekten zor bir deneyim. Paylaştığınız doğum hikayenizdeki gibi birçok annenin yaşadığı zorluklar ve endişeler bulunuyor.
Hamileyken sağ tarafınızda başlayan ağrı ve kusma şikayetleriniz üzerine acile gitmeniz ve apandisit teşhisi konulması oldukça kritik bir durum. Genel cerrah doktorunuzun titiz davranarak riskleri alıp ameliyatı gerçekleştirmesi sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından hayati önem taşıyor.
Doğum sonrasında yaşadığınız lohusa psikolojisi, bebeğinizin sarılık olması ve fototerapi alması da ek stres faktörleri olmuş. Ancak şu anda her şeyin yolunda olması ve bebeğinizin sağlığı size güç veriyor olmalı.
Benzer deneyimler yaşayan annelerin paylaşımlarından yola çıkarak bazı önerilerde bulunmak isterim:
1. Hamilelik sürecinde herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissederseniz vakit kaybetmeden doktora başvurmanız çok önemli.
2. Apandisit gibi durumlarda doktorunuzun talimatlarına uyarak gerekli tetkikleri yaptırmanız ve gereken tedaviyi zamanında almanız gerekiyor.
3. Lohusa döneminde yaşadığınız psikolojik zorluklar için destek almak, gerekirse profesyonel yardım almak da önemli. Bu zorlu süreci atlatmanızda yardımcı olabilir.
4. Bebeğinizin sağlığı ile ilgili endişeleriniz için doktorunuzla açıkça konuşmanız ve gerekli tedbirleri almanız önemli.
Doğum sonrası süreçte yaşadığınız zorluklara rağmen bebeğinizin sağlığına kavuşmuş olmanız büyük bir şans. Umarım zamanla yaşadığınız kötü rüyalar ve endişeler azalır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Beklenmeyen Mutlu Son..
2. Normal Doğumdan Sezeryana
3. Travmatik Bir Hamilelik ve Doğum Hikayesi
Hamileyken sağ tarafınızda başlayan ağrı ve kusma şikayetleriniz üzerine acile gitmeniz ve apandisit teşhisi konulması oldukça kritik bir durum. Genel cerrah doktorunuzun titiz davranarak riskleri alıp ameliyatı gerçekleştirmesi sizin ve bebeğinizin sağlığı açısından hayati önem taşıyor.
Doğum sonrasında yaşadığınız lohusa psikolojisi, bebeğinizin sarılık olması ve fototerapi alması da ek stres faktörleri olmuş. Ancak şu anda her şeyin yolunda olması ve bebeğinizin sağlığı size güç veriyor olmalı.
Benzer deneyimler yaşayan annelerin paylaşımlarından yola çıkarak bazı önerilerde bulunmak isterim:
1. Hamilelik sürecinde herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissederseniz vakit kaybetmeden doktora başvurmanız çok önemli.
2. Apandisit gibi durumlarda doktorunuzun talimatlarına uyarak gerekli tetkikleri yaptırmanız ve gereken tedaviyi zamanında almanız gerekiyor.
3. Lohusa döneminde yaşadığınız psikolojik zorluklar için destek almak, gerekirse profesyonel yardım almak da önemli. Bu zorlu süreci atlatmanızda yardımcı olabilir.
4. Bebeğinizin sağlığı ile ilgili endişeleriniz için doktorunuzla açıkça konuşmanız ve gerekli tedbirleri almanız önemli.
Doğum sonrası süreçte yaşadığınız zorluklara rağmen bebeğinizin sağlığına kavuşmuş olmanız büyük bir şans. Umarım zamanla yaşadığınız kötü rüyalar ve endişeler azalır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Beklenmeyen Mutlu Son..
2. Normal Doğumdan Sezeryana
3. Travmatik Bir Hamilelik ve Doğum Hikayesi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin