Normal Doğumdan Sezeryana

265 görüntüleme
N

Nurten

16 Haziran 2025 20:08
Herkes pozitif hikayeleri paylaşalım demiş ancak ben buna katılmıyorum. Her şeye hazırlıklı olmak adına açık ve net olunmalı ki hamile arkadaşlarımız psikolojik olarak kendilerini hazırlasın ve anlatılanlar eşliğinde kendilerinde aynı durumu sezince hemen önlem alsınlar. Benim hikayem zor olanından. Hamileliğim sürecinde 9 ay boyunca midem bulandı, prilam ile başlayıp yanlış hatırlamıyorsam 24. Haftalarda mide koruyucu ile devam ettim. Aşırı ödemliydim ve yaklaşık 35 kilo aldım. Midemi tutuyor diye hamur işi yiyordum ama öyle çok iştahlı değildim. Sabah kahvaltı yapıyordum sonra akşam yemeği yiyordum yatıyordum. Aşermedim hiç. Velasılıkelam hem kilolardan hemde genetik olarak hamileliğim son ayında sadece hastaneye gittiğimde tansiyonum 14/9 çıkıyordu. Doktorum takip etmemi istedi. Evde normal çıkıyordu. Sonrasında 39+4 üncü günümde sıfır sancıyla kontrole gittiğimde 14/10 tansiyonumu gören hoca seni eve gönderemeyiz bu tansiyon ile dedi ve kontrolde 3cm açıklık olduğunu söyledi normal istediğimi bildiği için suni sancıyla deneme yapalım dedi. Suni sancı aldım ve yaklaşık 3 saatte 10 cm açılmaya ulaştım ilk doğumumdu bu arada. Ancak bebeğim başını kanala yan sokmaya çalışmış kafası ödem tutmuştu yine de başarırız dedi doktorum ancak oğlumun birden kalp atışları yavaşlayınca riske atamayız acil sezeryana geçelim dedi. Bu süreçte bana yapılan epidural anestezi beni uyuşturmadı. Acı hissedip hissetmediğimi sorduklarında hissettiğimi söylediğimde hemen genel anestezi yaptılar ve evladım sağlıkla dünyaya geldi. Ancak ben hemen toparlanamadım. Tansiyonum düşmedi kardiyolog tarafından tansiyon ilacı kullanmaya başlamam söylendi. Sonrasında kanımda yüksek enfeksiyon çıktı ve antibiyotiklerle tedavi edildim. Ameliyat sonrası hemen ayağa kalkamadım çünkü karnım çok gergindi sanki bebeğimi doğurmamışım içimdeymiş gibi. Lağmalar ağrı kesici iğneler ile zaman geçti. Ama hepsi bitti gitti. Unutuluyor. Sadece şimdiki aklım olsa tansiyon yüksekliği ve sancısızlık yaşasam direk sezeryan ile doğum yapardım. Bir bebeği iki kere doğurmanın alemi yok 😂
B

Bahar D. ..

16 Haziran 2025 20:19
Biliyor musun benimde suyum 37 haftalık iken geldi. 8 saat bekledim sıfır sancı sıfır açılma bende annemlerin gazıyla sezeryan olmaya karar verdim. Hep aklımda kaldı acaba beklesem sancım olur muydu. Normal doğurabilir miydim diye
N

Nurten

16 Haziran 2025 20:27
Bence hiç öyle düșünmeyin en iyisini yapmışsınız tecrübemce 😁
B

Betül O. ..

19 Haziran 2025 15:11
Bende o kadar egzersiz yaptim normal dogum istiyordum. 40+4te doktorum suni sanciyla başlatalım dedi suni sanci zordu 9 cm açıklığım oldu hala kafası aşağı gelmemişti suyum geldi falan kordon dolanması olabilir dedi doktorum hemen sezaryene alındım evet kordon dolanmış baya hemde çok zordu. Ama suni sanci çekmeme rağmen kesinlikle normal dogum sezaryen çok zordu benim için 🥲
N

Nurten

19 Haziran 2025 15:26
Evet ikisini yaşamak zor oluyor ama her şey geçiyor. Bence kişinin kendi sancıları gelmediyse ve ek olarak başka durumlarda gerçekleştiyse kendisini ve bebeğini riske atmadan sezaryenle doğumunu gerçekleştirmeli. Tabiki suni sancıyla normal doğum yapan da var ancak çok nadir duyuyorum.
N

Nurten

19 Haziran 2025 17:16
Demek ki bu suni sancıda bi iş var artık ona yoracam 😁
B

Betül O. ..

19 Haziran 2025 20:05
Güzel yanı açılmayı hemen yapması dk başı sanci geliyo
E

Esma A.

19 Haziran 2025 20:21
Benimde aynı oldu evde tansiyonum normalken hastaneye gidince 13-14 oluyordu doktor böyle giderse seni doğuma alacağım dedi benim tansiyonum 15 e çıktı 😂 suni sancı verdiler 23 saat sonra normal doğum yaptım ama çok zordu çünkü doğum başladığında bana ağrı kesici iğne yaptılar benim tüm sancım yok oldu doğuramadım vakumla çeke çeke aldılar çocuğu
N

Nurten

20 Haziran 2025 05:53
Tüm bunları okuyan futbolcular utanır mı acaba 😂
Güler D. .

Güler D. ..

20 Haziran 2025 12:35
Gebelik zehirlenmesinden dolayı yatırdılar beni de 3 gün boyunca suni sancı verdiler 3 günde 4 cm açılma oldu acil sezaryene aldılar beni de
C

Ceren T.

20 Haziran 2025 13:53
Ay benim de 8 cm açıklığım vardı 14 saat sancı çektim öldüm öldüm dirildim ama bebeğim kafasını kanala sokmadı. Ben dedim bari epidural yapın sancım azalsın hani. Bebek kanala girmeden epidural yapılamazmış. Sonra ben de ameliyata alındım çok şükür sezaryenim çok rahat geçti başından sezaryen olmadığıma pişman oldum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir