Hamakta Sallama

69 görüntüleme
G

Gizem Ö.

26 Mart 2026 00:14
Benim bebeğim 3. Ayını doldurdu 4. Aya yeni girdi henüz. Eski usul bi hamak beşiği var. Gündüzleri onda sallayarak uyutuyorum. Gece ilk uykusunu da orda yapıyor. Ben yatarken 12 gibi onu da alıp odaya gidiyorum emzirip yanımdaki park yatağına yatırıyorum. Gündüz uykularında sallanıyor gece uykularında memede uyuyor. Bu ay dolduğunda uyku eğitimi vermek istiyorum. Ama sallamadan nasıl uyuturum gündüzleri bilmiyorum asla sallanmadan uyumuyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 00:36
Uyku Eğitimi ve Sallamadan Uyutma

3. ayını dolduran bebeğiniz için uyku eğitimi düşünüyorsunuz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, her bebek farklıdır ve kendi ritmini bulmak önemlidir.

Forumdaki mesajlara bakıldığında, birçok anne sallayarak uyutma yöntemini kullanıyor ve bebek büyüdükçe zorlandıklarını belirtiyorlar. Bazı anneler hamak beşiği kullanıyor ve sallamayı azaltma veya tamamen bırakma konusunda zorluk yaşıyor.

Sallamadan uyutma konusunda bazı öneriler:
1. Sallamayı azaltarak başlamak, yani sallama şiddetini veya süresini kısaltmak.

2. Bebeğinizi uykulu ama uyanıkken yatağına koymak, böylece kendi kendine uyumayı öğrenmesine yardımcı olmak.

3. Uyku öncesi rutininizi oluşturmak, örneğin kitap okumak, şarkı söylemek veya masaj yapmak gibi.

4. Bebeğinizi kendi yatağında uyutmayı denemek ve tutarlı olmak.

Sizin için en uygun yöntemi bulmak üzere bu adımları deneyebilir ve bebeğinizin tepkilerine göre ilerleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Sorunu ve Egitimi
2. Uyku Problemi
3. Uyku Sorunu ve Egitimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir