Uyku Sorunu ve Egitimi

242 görüntüleme
S

Seval Y.

2 Şubat 2026 22:11
5 ay 1 gunluk oldu. Gündüz uykularında aralıkları uyku süreleri vs her şeye dikkat ediyorum. Akşam çok karmaşık olmayan bir uykuya geçiş hazırlığımiz var ama uyumuyor. Gece 23:00 oldu hala dalamadi. Pes ettim babasına biraktim. Artik psikolojim akşamları süreci kaldırmıyor. Uyku egitimi alan var mı aranızda memnun kaldınız mı. Malesef memede ve sallayarak uyutuyorum. Desteksiz büyütüyorum yurtdisinda yaşıyorum ve artik çok zorlanıyorum.
Y

Yeşim Ö.

2 Şubat 2026 22:20
Benim bebegimde 7ay 20 günlük ilk 2 ay çok iyiydi hatta sürekli uyuyordu sonra ne olduysa uykular bozuldu bir süre kucakta sallayarak uyuttum çünkü uyumuyordu attık ağırlaştı hamak beşik aldım onda sallayarak uyutup yatağına alıyorum bazen çok zor uyuyor bende desteksiz büyütüyorum çok yoruyor gece 2 3 saatte bir uyanıyor uyku eğitimi biraz pahalı o yüzden benim için zor ama okuyarak kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum son 1 haftadır sallamayı azaltmak gibi ama pek başarılı olamadım malesef 🤦🏼♀️
S

Seval Y.

2 Şubat 2026 22:23

Yeşim Özka

Benim bebegimde 7ay 20 günlük ilk 2 ay çok iyiydi hatta sürekli uyuyordu sonra ne olduysa uykular bozuldu bir süre kucakta sallayarak uyuttum çünkü uyumuyordu attık ağırlaştı hamak beşik aldım onda sallayarak uyutup yatağına alıyorum bazen çok zor uyuyor bende desteksiz büyütüyorum çok yoruyor gece 2 3 saatte bir uyanıyor uyku eğitimi biraz pahalı o yüzden benim için zor ama okuyarak kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum son 1 haftadır sallamayı azaltmak gibi ama pek başarılı olamadım malesef 🤦🏼♀️

Chatgbt ile denedim olmadı. Artik diyorum yeter birakiyim uyumazsa uyumasın bu sefer daha kotu oluyor kıyamıyorum. Çok küçük memede uyumaya alıştı ona da kıyıp ayıramıyorum. Egitim ücretleri ne kadar acaba ise yarar mi yani ödeyip bir de verim alamamak başa sarmak vs var
Ceren

Ceren

2 Şubat 2026 22:54
uyku eğitimi alıp başaramayan biriyim üzerine çok kafa yorup uzun süre uğraştım yapay zeka ile denedim olmadı kızım 7 ay 19 günlük 4. aydan sonra her şey daha da kötü oldu inat ettim herkes yapıyo benim bebeğim de uyusun istedim ağladım bebeğimi de ağlattım istemeden de olsa (desteksiz büyütüyorum bu arada)sonra olmayınca vazgeçtim bebeğimin mizacı uygun değil ayrıcs psikolog bi arkadaşımla konuştum durumu muhabbet ederken bana çok kızdı bebek eğitimle uyur bi hafta on günde öğrenir ama anne bebek bağına zarar vereceksin bunun telafisi çok zor dedi inanın ne gece ne gündüz uyumuyorum belim koptu sallamaktan her uyutma sürecim savaş gibi ama sabır diyorum kimseyi etkilemek değil amacım isteyen eğitim alsın naçizane yaşadıklarımı aktardım
S

Seval Y.

2 Şubat 2026 23:13

Ceren

uyku eğitimi alıp başaramayan biriyim üzerine çok kafa yorup uzun süre uğraştım yapay zeka ile denedim olmadı kızım 7 ay 19 günlük 4. aydan sonra her şey daha da kötü oldu inat ettim herkes yapıyo benim bebeğim de uyusun istedim ağladım bebeğimi de ağlattım istemeden de olsa (desteksiz büyütüyorum bu arada)sonra olmayınca vazgeçtim bebeğimin mizacı uygun değil ayrıcs psikolog bi arkadaşımla konuştum durumu muhabbet ederken bana çok kızdı bebek eğitimle uyur bi hafta on günde öğrenir ama anne bebek bağına zarar vereceksin bunun telafisi çok zor dedi inanın ne gece ne gündüz uyumuyorum belim koptu sallamaktan her uyutma sürecim savaş gibi ama sabır diyorum kimseyi etkilemek değil amacım isteyen eğitim alsın naçizane yaşadıklarımı aktardım

Bende bunu yaşamaktan korkuyorum. Surecinizi samimiyet ile paylaştığın için teşekkür ederim. Gercekten çok yorgunum daha fazla bebegimi yormak üzmek kendimi de başka bir kaosa sürüklemek istemiyorum. Ama böylede nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Her ay umut ile bu ay rahatliyorlarmis diyorum ama sonra bakıyorum 6,7,8... 18 ay vs hala uyku sorunları yaşayan anneler var. Bende yaşarim diye çok tedirginim. Böyle umutlarımda kayboluyor. Başaran nasil başarıyor diye bu sefer kendimi sorguluyorum ben ne kaçırıyorum yanlış bir süreç mi yönetiyorum diye.
Ceren

Ceren

2 Şubat 2026 23:36

Seval Yelken

Bende bunu yaşamaktan korkuyorum. Surecinizi samimiyet ile paylaştığın için teşekkür ederim. Gercekten çok yorgunum daha fazla bebegimi yormak üzmek kendimi de başka bir kaosa sürüklemek istemiyorum. Ama böylede nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Her ay umut ile bu ay rahatliyorlarmis diyorum ama sonra bakıyorum 6,7,8... 18 ay vs hala uyku sorunları yaşayan anneler var. Bende yaşarim diye çok tedirginim. Böyle umutlarımda kayboluyor. Başaran nasil başarıyor diye bu sefer kendimi sorguluyorum ben ne kaçırıyorum yanlış bir süreç mi yönetiyorum diye.

aynı kaygıları ben de yaşıyorum gece sekiz on kez kalkıyo gündüz uykusu yok çok yorucu ben de aynu durumdayım nereye kadar dayanacağım diyorum tek yaptığım uyku saatlerine uyanıklık pencerelerine dikkat etmek insan o instagramda uyku eğitmenlerinin paylaştığı mesajlardan etkileniyor teşekkür mesajları var ya hatta eğitim sürecinde zoruma gidiyordu ben nerede yanlış yapıyorum diye ki tam da yapamadım eğitimi çünkü çok ağlıyordu ama her bebek aynı değil her bebek uygun da değil bence onu anladım sizin umudunuzu kırmak değil niyetim iyi düşünüp iyi araştırın kararlı mısınız bebeğiniz buna uygun mu sizce en iyi siz bilirsiniz eğer öyleyse deneyebilirsiniz
R

Rumeysa

2 Şubat 2026 23:48

Yeşim Özka

Merhabalar. Bebeğim bugün yedi aylık oldu. Ben de kucakta sallayarak uyutuyordum artık gücüm yetmediği için hamak beşik aldım. Fakat asla hamak beşikte uyumuyor. Sürekli ağlıyor. Uyku eğitimi verir gibi kaldırıp sakinleştirip tekrar koyuyorum. En sonunda dayanamayıp yine kucakta uyutuyorum. Siz nasıl alıştırdınız hamak beşikte uyumaya acaba
Y

Yeşim Ö.

3 Şubat 2026 00:02

Ceren

Bende o kadar parayı toplayım eğitim alsam sürdürülebilir olacağını düşünmüyorum bu yüzden üstünde durmadım çünkü benim bebeğim arada hemen uyuyor bazen 3 saatte ancak dalıyor uykuya değişiyor hep o yüzden eğitim almak istemedim kuzenim pisikoloji okuyor hocasıyla bu durumu konuştu ve hocası eğitim almak yerine bununla ilgili kitaplar okursa daha faydalı olur demiş bende hep netten bakıyorum okuyorum kitap ta alacağım
E

Emn

3 Şubat 2026 14:03
Yorumlarınızı okuyorum cidden üzülüyorum. 6,5 aylıkken kızım için uyku eğitimi aldık. Biz çok memnun kaldık. Şu anda 11 aylık olduk aynı düzenimiz devam ediyor. Doğru kişiden eğitim alınca faydasını göreceğinizden eminim. Şuna dikkat ettim özellikle bebeğim ağlıyacak mı çünkü buna dayanamam eğitmenimiz sağolsun. Hayır benim eğitimimde ağlamasına müsade etmiyorum diyince içim rahatladı.
S

Seval Y.

3 Şubat 2026 14:24

Emn

Yorumlarınızı okuyorum cidden üzülüyorum. 6,5 aylıkken kızım için uyku eğitimi aldık. Biz çok memnun kaldık. Şu anda 11 aylık olduk aynı düzenimiz devam ediyor. Doğru kişiden eğitim alınca faydasını göreceğinizden eminim. Şuna dikkat ettim özellikle bebeğim ağlıyacak mı çünkü buna dayanamam eğitmenimiz sağolsun. Hayır benim eğitimimde ağlamasına müsade etmiyorum diyince içim rahatladı.

Egitmeninizin adını verebilirmisiniz, iletişime geçip bende görebilir miyim
E

Emn

3 Şubat 2026 14:26

Seval Yelken

Egitmeninizin adını verebilirmisiniz, iletişime geçip bende görebilir miyim

Biz Gülnazik hanımdan eğitim aldık
Ceren

Ceren

4 Şubat 2026 21:10

Emn

ben eğitmeni kötüleyemem şimdi eğitimle alakalı bi durum değildi belki ama bize uymadı eğitim işi en başından beri aklıma yatmıyordu ama denemek istedim sonradan başka eğitmenlerin yöntemlerini de öğrendim onlar da olmazmış bize gülnazik hanım hakkında hep olumlu şeyler duydum işe yaramasına sevindim sizde işte bence bebek mizacı ve anne kararlılığı çok önemli çünkü kolay bi iş değil
E

Emn

4 Şubat 2026 21:35

Ceren

ben eğitmeni kötüleyemem şimdi eğitimle alakalı bi durum değildi belki ama bize uymadı eğitim işi en başından beri aklıma yatmıyordu ama denemek istedim sonradan başka eğitmenlerin yöntemlerini de öğrendim onlar da olmazmış bize gülnazik hanım hakkında hep olumlu şeyler duydum işe yaramasına sevindim sizde işte bence bebek mizacı ve anne kararlılığı çok önemli çünkü kolay bi iş değil

Evet bu konuda size katılıyorum anne kararlı olmazsa gerçekten zor. Ben kendi düşüncelerimi bir kenara bıraktım çünkü beynimi durduramıyordum. Acaba bişey olursa diye yani ben bile başarmışsam benim gibi pinpirikli biri. Gülnazik hanımın dediklerini harfiyen yerine getirdim şükür olumlu oldu. Tabi ki herkesin fikrinede saygım sonsuz. Biraz uzun oldu 🙈 hayırlı akşamlar
S

Seval Y.

4 Şubat 2026 21:38

Emn

Biz Gülnazik hanımdan eğitim aldık

Cok Teşekkür ederim, takibe aldım. Kendimi hazır hissettigimde iletişime geçeceğim. Çünkü artik asiri zorlanıyorum, bebeğime yansıtmak istemiyorum çok üzülürüm. Yıllardır tedavi gördüm olmadi çocuğum şimdi kendi mucize gibi girdi hayatıma bir de ona yorgun mutsuz bir annesi olduğunu hissettirmek istemiyorum. Ağır bir duygu yükü biniyor o zaman kalbime.
E

Emn

4 Şubat 2026 21:40

Seval Yelken

Cok Teşekkür ederim, takibe aldım. Kendimi hazır hissettigimde iletişime geçeceğim. Çünkü artik asiri zorlanıyorum, bebeğime yansıtmak istemiyorum çok üzülürüm. Yıllardır tedavi gördüm olmadi çocuğum şimdi kendi mucize gibi girdi hayatıma bir de ona yorgun mutsuz bir annesi olduğunu hissettirmek istemiyorum. Ağır bir duygu yükü biniyor o zaman kalbime.

Bu konuda size hak veriyorum ve üzülmenizde haklısınız kesinlikle

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir