Günlük Toplam Emzirme Sayısı

641 görüntüleme
S

Sena D.

5 Aralık 2025 10:45
Kız bebek 1 Ekim -Doğum kilosu 3085 Boy 49.Hiç kilo vermedi . 28 Kasım - 2 aylık kontrolü kilo 4700kg- boy 54 cm . Sadece anne sütü. 24 saat içinde gece gündüz toplam 7 ile 8 kere emiyor ve bu emzirmeler 5 ile 10 dakika arasında sürüyor. 7-8 kere günde idrarlı bez. Mama hiç kullanmadım.Sadece anne sütü. Bu değerlere göre az mı? Eğer öyleyse mama takviyesi yapmalı mıyım? Persentil aralığı da %20-25.
7 ile 8 kere emmesi az mı?
G

Gamze G.

23 Temmuz 2026 19:55
Zehra Coşkun
Mama kullanıyor musunuz acaba takviye mi versem diyorum ama bilemiyorum gerek var mı diye. Çok üzülüyorum 20 dakika emen bebeğim bir anda 7 8 dakika emmeye başladı. Uzun tut diyorlar nasıl uzun tutayım çocuk emmiyor ki
Ben bebeğimi 4. Aya kadar emziremedim sağarak besledim 4 aydır ise maksimum 5-7 dakika maksimum ama bu kadar emiyor doktor dedi mide kapasitesi küçüktür onunla doyuyordur emilimi iyi oluyordur yeterli geliyordur falan her bebeğin farklı çünkü ya da sütünüz doyurucudur besleyicidir yağlıdır vs vs aç olsa artık kendisi bunu talep edecek ayda ki bunu ilk aylar içinde demişti. ben ilk 4 ayda da zorla besledim ve kusuyordu çok ciddi şekilde kendi doktorundan başka doktora da danıştım o da şöyle söyledi örnek veriyorum burada 100 ml içmesi lazım iki aylık bebeğin dedi rakamları unuttum şu an ama benim bebeğim 50 ml zor içiyordu çişli beş sayısı 5-6 rahat oluyordu kilo alımı normaldı ama biz o doktor öyle dedi ve sosyal medyada vs de öyle dönüyor diye zorladık da zorladık yavrumu. Şu an ki aklım olsa içtiği kadar der zorlamazdım allahtan besin reddi falan vs olması o zorlama ile. Bir de doğum yaptığım özel hastane iyi bir hastaneydi yenidoğan ekibi falan onlarda demişti 20 dakika en az 50 dakika en fazla emzirmeniz lazım bunu daha sonra o hastanenin doktoruna dediğimde aşırı saçma buldu inanamadı. Her annenin sütü her bebeğim kapasitesi vs kendine özeldir böyle bir sınırlandırma yok bunlar eski bilgiler dedi. Sonra Osman Hocanında bizim doktorumuzun söylediklerine benzer videolarını gördüm ikna oldum. Eğer çişli bez sayısı 5-6 enerjisi yerinde boyu kilosu normal ise lütfen sizde dert etmeyin. Eğer bunlar yoksa ve farklı durumlar varsa orası ayrı tabi. Sağlıcakla büyüsün yavrunuz.❤️❤️
Z

Z ..

Premium Üye
23 Temmuz 2026 22:34
Sibel
Rica ederim kendinizi artık kasmayın. Yenidoğan döneminde bu sorunlar çoğu bebekte oluyor. Artık yenidoğan döneminiz bitti. Bebeği de gereksiz uyandırıp uyku düzeninş bozmayın zaten yakın zamanda ataklar başlayınca uyuyamıyor bari şimdi rahat uyusun
Evet 5. Hafta atagi zor geçti ne oluyoruz dedim birden. Önümüzde 8. Hafta var. Allah yardımcimiz olsun
Z

Z ..

Premium Üye
23 Temmuz 2026 22:35
Gamze Gamze
Ben bebeğimi 4. Aya kadar emziremedim sağarak besledim 4 aydır ise maksimum 5-7 dakika maksimum ama bu kadar emiyor doktor dedi mide kapasitesi küçüktür onunla doyuyordur emilimi iyi oluyordur yeterli geliyordur falan her bebeğin farklı çünkü ya da sütünüz doyurucudur besleyicidir yağlıdır vs vs aç olsa artık kendisi bunu talep edecek ayda ki bunu ilk aylar içinde demişti. ben ilk 4 ayda da zorla besledim ve kusuyordu çok ciddi şekilde kendi doktorundan başka doktora da danıştım o da şöyle söyledi örnek veriyorum burada 100 ml içmesi lazım iki aylık bebeğin dedi rakamları unuttum şu an ama benim bebeğim 50 ml zor içiyordu çişli beş sayısı 5-6 rahat oluyordu kilo alımı normaldı ama biz o doktor öyle dedi ve sosyal medyada vs de öyle dönüyor diye zorladık da zorladık yavrumu. Şu an ki aklım olsa içtiği kadar der zorlamazdım allahtan besin reddi falan vs olması o zorlama ile. Bir de doğum yaptığım özel hastane iyi bir hastaneydi yenidoğan ekibi falan onlarda demişti 20 dakika en az 50 dakika en fazla emzirmeniz lazım bunu daha sonra o hastanenin doktoruna dediğimde aşırı saçma buldu inanamadı. Her annenin sütü her bebeğim kapasitesi vs kendine özeldir böyle bir sınırlandırma yok bunlar eski bilgiler dedi. Sonra Osman Hocanında bizim doktorumuzun söylediklerine benzer videolarını gördüm ikna oldum. Eğer çişli bez sayısı 5-6 enerjisi yerinde boyu kilosu normal ise lütfen sizde dert etmeyin. Eğer bunlar yoksa ve farklı durumlar varsa orası ayrı tabi. Sağlıcakla büyüsün yavrunuz.❤️❤️
Ben ellerini kesfettigini düşünüyorum ama sürekli ağzında olunca doymuyor sanıyorum. Sonra ağlıyor zaten ben de igrenip daha da çıkmaza girmeyelim
G

Gamze G.

24 Temmuz 2026 08:35
Zehra Coşkun
Ben ellerini kesfettigini düşünüyorum ama sürekli ağzında olunca doymuyor sanıyorum. Sonra ağlıyor zaten ben de igrenip daha da çıkmaza girmeyelim
Benim bebişde 2. Aydan 6. Ayın sonuna kadar elleri ağzında gezdi doktor 2. Aydan diş çıkarıyor olabilir dedi tabi oral dönemde olduğu için de çok normal ağzıyla keşfediyor dünyayı demişti. Diş çıkarması da 6. Ayda oldu tabii. Dışarıdan görenlerde diyordu bu aç bende diyordum keşfediyor ağzı ile ama pek anlatamıyordum
Z

Z ..

Premium Üye
24 Temmuz 2026 12:57
Gamze Gamze
Benim bebişde 2. Aydan 6. Ayın sonuna kadar elleri ağzında gezdi doktor 2. Aydan diş çıkarıyor olabilir dedi tabi oral dönemde olduğu için de çok normal ağzıyla keşfediyor dünyayı demişti. Diş çıkarması da 6. Ayda oldu tabii. Dışarıdan görenlerde diyordu bu aç bende diyordum keşfediyor ağzı ile ama pek anlatamıyordum
Aç ve tok olduğunun ayrımını nasıl yaptınız peki
G

Gamze G.

24 Temmuz 2026 22:28
Zehra Coşkun
Aç ve tok olduğunun ayrımını nasıl yaptınız peki
Bir buçuk saati geçtiyse çok az deneme amaçlı ısıtıyordum normalde de maksimum 3 saatte bir besliyordum eğer iştahı açıksa devamını da ıstıyprsum emzirmeye geçincede her ağlamaya meme verdim sonrada ortalama 5 aylık falan olduğunda da anlamaya başladım aç mı uykusu mu var bazende sadece susuyorlar galiba birazcık içip bırakıyor özellikle yazdayız malum geceleri biraz su niyetine içip uyuyor
S

Simge ..

Premium Üye
28 Temmuz 2026 17:13
Sibel
Yavaş yavaş siz de bebekte uyumu yakalamışsınız rahatlamaya başlamışsınız maşallah 40 ı çıkınca çoğu şey düzelir dedikleri bunlar. Amin inşallah gerçekten sağlıklı olsunlar inşallah
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki yalnız değilsiniz bunu bilin isterim. İlk 10 gün bebeğime kilo aldıramamıştım o günler geldi aklıma. Kabus gibi geliyor hadi uyansın besleyeyim şekeri düştü uyanamıyor çocuk telaşları… ama zamanla hem bebeğiniz size alışıyor hem siz ona ve çözülüyor her şey çok şükür.sağlıklı günler dilerim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir