Günlük Toplam Emzirme Sayısı
642 görüntüleme
S
Sena D.
5 Aralık 2025 10:45
Kız bebek 1 Ekim -Doğum kilosu 3085 Boy 49.Hiç kilo vermedi . 28 Kasım - 2 aylık kontrolü kilo 4700kg- boy 54 cm . Sadece anne sütü. 24 saat içinde gece gündüz toplam 7 ile 8 kere emiyor ve bu emzirmeler 5 ile 10 dakika arasında sürüyor. 7-8 kere günde idrarlı bez. Mama hiç kullanmadım.Sadece anne sütü. Bu değerlere göre az mı? Eğer öyleyse mama takviyesi yapmalı mıyım? Persentil aralığı da %20-25.
7 ile 8 kere emmesi az mı?
7 ile 8 kere emmesi az mı?
E
Ezgi G.
5 Aralık 2025 10:54
emzirme süresini biraz uzatabilirsiniz, arka sütü alması daha sağlıklı olur
B
Büşbüş
5 Aralık 2025 11:39
Bez sayısı gayet iyi 3.aya kadar ayda 1 kilo alması lazım ama tabi bu ortalama bir kilo

Gamze Ş. K.
5 Aralık 2025 11:39
Bebeğim 5 aylık hala 2 saatte 1 emziriyorum kilo alımı iyiyse devam edebilirsiniz mamaya gerek yok bnce
S
Sümeyye A.
5 Aralık 2025 11:58
Kısa süreli emiyorsa eğer 3 saatte bir meme değiştirmem gerektiğini söylemişti bana bir emzirme danışmanı ön süt son süt hepsini alsın diye 3 saat sağ göğüs 3 saat sol göğüs bu arada kilosu iyi gibi duruyor yine de çocuk doktorunuzla konuşun mutlaka
S
Sena D.
5 Aralık 2025 12:20
Kilo alımı normal aralıkta seyrediyor.Emzirme sürelerini arttırmaya çalışıyorum fakat kendi bıraktığında zorlarsam Bu sefer de öğürüyor bende bırakıyorum. Bazen emerken öğürüyor o zamanda kusmasın diye bıraktırıyorum . Çünkü kusuyor. Gazlı bir bebek
Ş
Şeyma
5 Aralık 2025 19:44
Bence kilosu iyiyse, huzurluysa dert etmeyin. Bebek işini biliyordur
Z
Z ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 09:14
Kilo alımı normal aralıkta seyrediyor.Emzirme sürelerini arttırmaya çalışıyorum fakat kendi bıraktığında zorlarsam Bu sefer de öğürüyor bende bırakıyorum. Bazen emerken öğürüyor o zamanda kusmasın diye bıraktırıyorum . Çünkü kusuyor. Gazlı bir bebek
S
Sena D.
23 Temmuz 2026 10:18
Merhaba durumunuz ne oldu 8 ay geçmiş aynı aydayız aynı problemler var 7 8 dakika emiyor zorlarsam ya öğürüyor ya da kusuyor ya da ağzını bıçak gibi kapatıyor. Ben de endişe ediyorum kilo alımı şimdilik normal ama bilemiyorum. Meme reddi yapıyor diye de korkuyorum açıkçası bazen ağlayarak aranıyor ama kaldırıp gezince susuyor. Umarım görürsünüz 8 ay geçmiş ama bir cevaba çok ihtiyacım var
Z
Z ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 10:38
9.5 aylık oldu meme reddi şu anlık yok ama aktif de emmek çok istemiyor. Öğürmesi ara ara hafiflese de asla geçmedi. Son 2 haftadan beri oğürüyor zorlarsam ilk aylarda ki fışkırır kusmalari tekrar oluyor. 4 günden beri zorlamiyorum. Zorlayınca reddediyor 9.5 ayda tek anladığım durum bu oldu. Ne kadar yerse yesin içerse içsin kilomuz düşük ve çok yavaş ilerliyor testlerde vs bir problem çok şükür olmadığı için artık kabul etmekten başka çarem kalmadı. Size de naçizane tavsiyem zorlamamak. Sıvı eksikliğinden ise az emmesi daha iyi.Allah kolaylık versin
S
Sena D.
23 Temmuz 2026 13:09
Mama kullanıyor musunuz acaba takviye mi versem diyorum ama bilemiyorum gerek var mı diye. Çok üzülüyorum 20 dakika emen bebeğim bir anda 7 8 dakika emmeye başladı. Uzun tut diyorlar nasıl uzun tutayım çocuk emmiyor ki
S
Sibel ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 13:20
Mama kullanıyor musunuz acaba takviye mi versem diyorum ama bilemiyorum gerek var mı diye. Çok üzülüyorum 20 dakika emen bebeğim bir anda 7 8 dakika emmeye başladı. Uzun tut diyorlar nasıl uzun tutayım çocuk emmiyor ki
Z
Z ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:38
Bebekler sadece ilk 2 hafta açlıktan uyurlar şekerleri düşer ondan sonra kendileri ne kadar beslenecekleri ayarlarlar. Aç olsa daha fazla emer süt yoksa daha sık emer yine süt yoksa ağlar. Sürekli emmek ister sizi bırakmaz. Sürenin kısalması artık onun memenizi daha iyi emdiğini gösterir. Mama verip meme reddi oluşturmayın. Meme reddi çok zor. Kilo artışı normal ise fazla da zorlamaya gerek yok bence
S
Sibel ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:40
Umarım daha iyi emiyordur çok teşekkür ederim bazen memeyi bırakmıyor ama ağlamıyor da vermesem vermem ama uyumuyor diye veriyorum orada uyumak istiyor sanırım. Bu emzirme isi beni çok yıprattı. Çişli bez de sayamıyorum çünkü evim çok sıcak çok terliyor ter ile atıyor yüksek uhtimal bir kısmını. Çişli bez yanıltıyor o yüzden. Yine de eşiğin altına düştu nh düşmedi mi diye sayıyorum.
Z
Z ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:42
Şu an kaç aylık doğum kilosu ve mevcut kilosu nedir size ona göre de yorum yapabilirim
S
Sibel ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 16:52
48 günlük. Doğum kilosu 2985 üç gün sonra 2600 birinci ay 4100. Buraya kadar sorun yok. Çok güzel ilerledi. Ama 4 temmuzda bahsettiğim dürüm başladı. 15 dakikaya düştü ilk. 13 temmuzda 4400 çıktı. Sonra daha da süre kısaldı ben tekrar tartıya gittim. 21 temmuzda 4700 çıktı. Yani günlük 40 4t gr alırken bir anda 34 gr a düştü. Bu düşüş acaba aç mı kalıyor eskisi kadar emmedigi için mi bu kadar düştü yoksa artık normali böyle mi olacak ya da bir dahaki ölçüme kadar daha da fazla düşerse diye düşündürdü beni.
Z
Z ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 17:13
İlk ay 1 kg kadar alması gerekirken 1.5 kg almış sizi yanıltan durum bence bu. 2600 den 4100 e gelmiş verdiği kg da hesaplamak gerekiyor bu ay da 4100 ile 4700 arasında kaç gşn var anlamadım ama sanırım 2 hafta var bu da gayet normal bir kg artışı. 1 ayda 600 gram a kadar normalken 1 ay olmadan 600 gram daha almış. Artık daha fazla uyuması gerekiyor ve ne kadar içiceğini öğreniyor. Benim bazı nedenlerden meme reddi oldu ve gerçekten çok mamaya gerçekten bir ihtiyaç olduğunda ya da hekim önerdiğinde verirsiniz. Diğer şekilde zaten ihtiyacı yoksa almaz veya mama kolay gelir mene reddi oluşabilir. Siz içinizi ferah tutun su an gayet iyi
S
Sibel ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 19:08
Teşekkür ederim, inanın insan her türlü şeyi kafaya takıyor. Bebislerimiz iyi olsun da. Bazen gece çok uzun uyuyor asla uyanıp ben acıktım demiyor yaklaşık 5 6 saat. Yine açlıktan bayıldı şekeri düştü sanıyorum yenidogdugunda öyle olmuştu o yüzden ben de kaldı bu korku aşamıyorum
Z
Z ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 19:16
Yavaş yavaş siz de bebekte uyumu yakalamışsınız rahatlamaya başlamışsınız maşallah 40 ı çıkınca çoğu şey düzelir dedikleri bunlar. Amin inşallah gerçekten sağlıklı olsunlar inşallah
S
Sibel ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 19:19
İşte kimine göre rahatlık ama insan bir kere korktum mu o uyusa bile ben iki saatte alarm kurup ona bakıyorum. Çok kötüydü o anı yaşamak. Allah kimseye göstermesin. Kucağımda bebeğim, uyanmıyor asla hastane köşelerinde ağlayarak kosturmustum. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
S
Sibel ..
Premium Üye
23 Temmuz 2026 19:20
İşte kimine göre rahatlık ama insan bir kere korktum mu o uyusa bile ben iki saatte alarm kurup ona bakıyorum. Çok kötüydü o anı yaşamak. Allah kimseye göstermesin. Kucağımda bebeğim, uyanmıyor asla hastane köşelerinde ağlayarak kosturmustum. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Yükleniyor...