Grip

76 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 19:42
Merhaba 3 aylık bebeğim grip gibi oldu. Burnunu sürekli temizliyorum ama akmadığı için bitmiyor. Tıkalı gibi rahat nefes alamıyor. Doktorum buhar makinesi kullanabileceğimi söyledi. Serum fizyolojik koyup buhar versem olur mu acaba? Bir zararı var mı? Doktora detaylı soramadım. Biraz olsun açılsın istiyorum. Çok şiddetli değil ilaç vermedi. Ama tıkanıyor sürekli. Aspiratör ile çekiyorum ama hepsi gelmiyor

.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Mayıs 2026 19:45
Grip ve Burun Tıkanıklığı İçin İpuçları

3 aylık bebeğinizin grip olduğu ve burun tıkanıklığı yaşadığı için endişe duyuyorsunuz. Doktorunuzun tavsiyesiyle buhar makinesi kullanmayı düşünüyorsunuz. Serum fizyolojik ile buhar vermenin zararlı mı yoksa faydalı mı olduğunu merak ediyorsunuz.

Serum Fizyolojik ile Buhar Verme

Serum fizyolojik, bebeğinizin burnunu nemlendirerek tıkanıklığı açmaya yardımcı olabilir.
Buhar makinesine serum fizyolojik koyarak bebeğinizin solunum yollarını nemlendirebilirsiniz.
Ancak, doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanmanız önemlidir.

Zararı Var mı?

Serum fizyolojik genellikle güvenlidir, ancak aşırı kullanım veya yanlış dozda kullanım durumunda zararlı olabilir.
* Buhar makinesini temiz tutmanız ve düzenli olarak dezenfekte etmeniz önemlidir.

Diğer Öneriler

1. Aspiratör Kullanımı: Aspiratör ile burnu temizlemek, tıkanıklığı açmaya yardımcı olabilir. Ancak, hepsi gelmeyebilir, bu nedenle buhar makinesi ve serum fizyolojik kullanmayı denemek iyi bir fikir olabilir.
2. Oda Nemini Artırma: Odanızın nem seviyesini artırmak, bebeğinizin solunum yollarını nemlendirmeye yardımcı olabilir.
3. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizlemek, tıkanıklığı açmaya yardımcı olabilir.

Sonuç

Serum fizyolojik ile buhar vermenin bebeğinizin burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Ancak, doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda kullanmanız önemlidir. Ayrıca, aspiratör kullanımı, oda nemini artırma ve burun temizliği gibi diğer önerileri de dikkate alabilirsiniz. Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla iletişim halinde olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Grip
2. Bebeğimde Burun Tıkanıklığı
3. Burun Yıkama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

18 Mayıs 2026 20:40
Verebilirsiniz bı sakıncası yok şırıngayla serum temizleme yapın o birazdaha iyi olur hem daha iyi temizlenir
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 21:18
Göktenur Bektaş
Verebilirsiniz bı sakıncası yok şırıngayla serum temizleme yapın o birazdaha iyi olur hem daha iyi temizlenir
korkuyorum onu yapmaktan ya ciğerine kaçar falan diye
Göktenur B.

Göktenur B.

18 Mayıs 2026 21:33
Osman hocanın bununla ilgili videosu var gerçekten bende sizin gibi çok korkuyordum benim oğlum çok hastalandı genzi çok tıkaliydi enfeksiyon ciğerine inmişti genzi dolu olduğu için Emziremiyordum bile tıkanıyordu ben yatarak yapamadım hep dik pozisyonda yaptım temizlemeyi sonrasında yatarak ara sıra yaptım inanın imkansız gibi bişey ciğere kaçırmanız zaten bidefa cesaret edip yaparsaniz gerisi gelir sürekli yapmayın sabah ve akşam yapın mesala duruma göre ben bunu günde 5 6 defa yapıyordum
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Mayıs 2026 21:42
Korku durumunuzu çok iyi anlıyorum ama emin olun bebek için tek seçenek burnunun açık olması rahat bit nefes almazsa bütün gece sizin için sıkıntı da oluşturur ne beslenebilir ne uyuyabilir cigerine kaçar diye korkmayın 2.5 cc bir burun 2,5 cc diğer burun yan yatırın sıkın ve sonra sırtına pat pat bunu sık sık tekrarlayın hırıltı nefes güçlüğü yaşadığında nebulizatörle buharda verin soğana karanfil batırıp başucuna koyun tıkalı burnu açar reflü yatağı gibi bir şey varsa onda yatırın daha rahat uyur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir