Bebeğimde Burun Tıkanıklığı
145 görüntüleme
Ü
Ümmü K.
21 Ağustos 2025 21:58
6.5 aylık bebeğim iki gündür hırıltılı burnu tıkalı ve balgamlı öksürüyor. Serum fizyolojik ile burnunu yıkıyorum aynı zamanda serumu buhar olarak verıyorm. Doktora götürdüm serum fizyolojik zararlı buhar daha da zararlı dedı enfeksiyona neden oluyor dedı ?
M
Merve L.
21 Ağustos 2025 22:00
Odanızı nemli tutmaya çalışın doktorunuz ne yapmanızı önerdi acaba Serum fizyolojik neden zararlıymış sordunuzmu

Ayça K. A.
Hemşire
21 Ağustos 2025 22:01
14 yıllık hemşireyim burun yıkama ve sf in ayrıca onun buharının zararlı olduğunu ilk defa duyuyorum. Burun yıkama yapmaya ve buhar vermeye devam edin ki akciğerlere inmesin
Ü
Ümmü K.
21 Ağustos 2025 22:13
Enfeksiyon olusumuna neden oluyormuş. İki çocuk annesiyim ben de ilk defa duydum. Kim önerdi kim yap dedi diye de bayagı diklendi doktor anlamadım 🤷♂️

Ayça K. A.
Hemşire
21 Ağustos 2025 22:27
Hekiminize burun sekresyonları mikroplarla beraber akciğere inince neye sebep oluyor diye sorun diyeceğim demiyorum. 2 seçenek sunayım size Osman hocayı takip ettiğinizi düşünüyorum burda olduğunuza göre ki kendisi ile aynı taraftayım onun tavsiye ettiği burun yıkama sizce zararlı olsa tavsiye eder mi ? Ya hekiminizi değiştireceksiniz ya da onun tavsiyeleri ile yola devam edeceksiniz ;(
Ü
Ümmü K.
22 Ağustos 2025 05:56
Evet Osman Hocayı takıp ediyorum be onun önerdiği bir çok şeyi de uyguluyorum. Bebeğim kötüleşince acile götürelim dedik pişman etti bizi. Ayrıca akciğer filmi de istedi ve filme göre bebekte gaz sancısı varmış. Ama bebegımde hıc bır sekılde gaz belirtisi yok ve akciğer filminde gaz çıkar mı ona da şaşırdık.

Ayça K. A.
Hemşire
22 Ağustos 2025 17:38
Gaz akciğer filminde görülebilir ama bunun alakası yok gittiğiniz şikayetle sanki laf olsun diye söylenmiş gibi bilemedim. Siz Osman hocamı dinleyin pişman olmazsınız
Y
Yasemin K.
22 Ağustos 2025 17:45
12 yıllık sağlık çalışanıyım hiç böyle bir şey duymadım 😃 doktor arkadaşa selamlar esenlikler dilerim. Buradaki çoğu annelerimiz daha bilinçli şükürler olsun. Serum fizyolojik yıkama, inhalasyon sonrası sırta vuru, burun temizliği, ateş takibi. Tablo daha kötüleşecek olursa tekrar BAŞKA bir hekime götürün:) geçmiş olsun
A
Ayşe N. C.
22 Ağustos 2025 17:52
Sen bence hemen doktorunu değiştir