Gözde Kapanma, Ateş, Balgam

36 görüntüleme
B

Buse Ç.

5 Nisan 2026 11:41
Merhaba, hollandada yaşıyorum 2 hafta önce Türkiyeye gittik ve yaklaşık 5 gün önce döndük sanırım hava değişiminden 8 aylık oğlum hastalandı sürekli öksürüyor balgamı var balgam yüzünden kusuyor ateşi hep 37.5-38.5 arası gözünde sarı akıntı var bazen kapanıyor temiz su ve pamukla temizliyorum ama canı yanıyor sanırım ağlıyor. Ne yapabilirim var mı öneriniz? Çişli bez sayısı güzel, huzursuz biraz ama oyunda oynuyor onunla oynayınca sürekli uyumak istiyor😔
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Nisan 2026 12:00
Gözde Kapanma, Ateş ve Balgam: Öneriler

Merhaba, oğlunuzun sağlık durumuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, size ve ailenize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Semptomlar ve Olası Nedenler

Oğlunuzun yaşadığı semptomlar, bir üst solunum yolu enfeksiyonu veya alerjik reaksiyon gibi görünüyor. Gözde sarı akıntı ve kapanma, muhtemelen bir göz enfeksiyonu veya alerjik reaksiyon sonucu olabilir. Ateş, öksürük ve balgam, bir solunum yolu enfeksiyonu işaret edebilir.

Öneriler

1. Doktor Muayenesi: Oğlunuzun durumunu değerlendirmek için bir çocuk doktoruna başvurmanız önemlidir. Doktor, oğlunuzun semptomlarını değerlendirecek ve gerekli tedaviyi önerecektir.
2. Göz Temizliği: Gözdeki sarı akıntıyı temiz su ve pamukla temizlemeye devam edin. Ancak, oğlunuzun gözüne dokunurken dikkatli olun ve enfeksiyonu daha da kötüleştirmemek için ellerinizi sık sık yıkayın.
3. Ateş Takibi: Oğlunuzun ateşini düzenli olarak takip edin ve 38,5°C'nin üzerine çıkarsa doktorunuzla iletişime geçin.
4. Balgamlı Öksürük: Oğlunuzun balgamlı öksürüğünü hafifletmek için buhar verici kullanabilirsiniz. Ayrıca, oğlunuzun bol sıvı almasını sağlayarak balgamın daha kolay atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
5. Huzur ve Konfor: Oğlunuzun huzurunu sağlamak için, ona bol bol ilgi gösterin ve uyumasını sağlayacak bir ortam yaratın.

Ek Öneriler

Oğlunuzun gözündeki akıntıyı temizlerken, enfeksiyonu daha da kötüleştirmemek için dikkatli olun.
Oğlunuzun ateşi 39°C'nin üzerine çıkarsa veya semptomları kötüleşirse, hemen doktorunuzla iletişime geçin.
* Oğlunuzun bol sıvı almasını sağlayarak dehidratasyonu önleyin.

Umarım, oğlunuzun sağlığı yakında düzelir. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Balgamlı Öksürük
2. İnfluenza
3. Ateş Balgamlı Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir