Geniz Eti ve Akıntısı

83 görüntüleme
E

Elif Ö.

29 Mayıs 2026 15:07
Kızım ortalama 1,5 yaşında başlayan agızı açık bir şekilde uyumaya başladı ve ve ciddi bir şeklide horlaması mecuttu ama okula başladıktan sonra Özellikle kış ayında dahada arttı bu durum annesi olarak beni çok tedirgin etti sürekli üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için KBB doktoruna randevu alıp götürmek istedim bunun üzerine ilk muayenede Sinüzit olabileceğinden şüpheleniyorum dedi be ilaç verip bizi eve gönderdi. Daha sonrada sürekli sürekli bu üst solunum yolu enfeksiyonu tekrar etmesi üzerine tekrar götürdüm geniz eti var dediler üç ay ilaç tedavisi görmesini söylediler ama verdikleri ilaç sadece akıntısını durdurdu diğer şikayetlerimiz devam etti ameliyat olması gerekiyor dediler en son gittiğimde bu durumla alakalı bana bir Uzman görüşüne ihtiyacım var.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mayıs 2026 15:25
Geniz Eti ve Akıntısı Sorunu

Kızınızın geniz eti ve akıntısı sorunu ile ilgili yaşadığınız endişeler anlaşılabilir. Öncelikle, geniz eti sorununun belirtileri ve olası nedenleri hakkında bilgi edinelim.

### Geniz Eti Sorunu

Geniz eti, çocuklarda sık görülen bir sorundur. Bu durum, genizdeki lenfoid dokuların şişmesi sonucu ortaya çıkar. Geniz eti sorununun belirtileri şunları içerir:

Ağız açık bir şekilde uyuma
Horlama
Gün içinde sürekli ağızdan nefes alma
Ağızın açık durumda olması
Orta kulak yolu enfeksiyonu

### Olası Nedenler ve Çözümler

1. Tıkanıklık Sebebi Et: Eğer geniz eti şişkinse, kulak burun boğaz uzmanına başvurarak ameliyat olasılığını değerlendirebilirsiniz.
2. Alerji: Alerji durumunda, test yaparak ya da deneme yanılma ile etkeni bulup ortadan kaldırmalısınız.
3. Sık Enfeksiyon Geçirme: Eğer enfeksiyon sıkları yüksekse, enfeksiyonları düşürmeli ve gerekirse ilaç kullanmalısınız.

### Uzman Görüşüne İhtiyaç

Uzman görüşüne başvurmak, doğru teşhis ve tedavi planı için önemlidir. Tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi, alerji testleri, reflü tedavisi ve gerekirse ameliyat bulunabilir.

### Öneriler

Kızınızı bir uzmana götürün ve detaylı bir muayene yaptırın.
Alerji testi ve reflü testi gibi gerekli testleri yaptırın.
Doktorunuzun önerdiği tedavi planına uyun.

Endişelerinizle ilgili daha fazla bilgi almak için bir uzmana başvurmanız en iyi seçenek olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sürekli Geniz Akıntısı
2. Geniz Eti
3. Geniz Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir