Gelişimsel Kalça Displazisi

515 görüntüleme
E

Esra Ç. Ö.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 21:21
Selamlar

Kızım 3 bucuk aylık. 2 aylıkken çekildiğimiz usg raporunda sağ ve sol alfa 61 köşeli femur başını örtüyor Tip 1 matür kalça diye belirtilmişti. Ben usgden snr kızımın popo kısmında boğum eşitsizliği farkettim ama eşim boşa evham yapıyorsun demişti. Geçen hafta ise kızımın popodan boğum eksiği olan bacağının diğerinden kalın olduğunu farkettim elimle uzattığımda ise kalın olan bacağın sanki bi tık uzun olduğunu gördüm sonra biraz eşimi darladım çünkü kalınlık beni korkuttu. Üni hastanesinde bi doç Ortopedi doktoruna gittik. Elle muayenede kalçada sıkıntı görmedi uzunluk kısalık mühim değil bu yaşta yapacak bişey yok takip ederiz yürüsün bakalım kalınlıkları ilgili de ben cok bi fark görmedim diyip pelvis röntgeni istedi. Sonuçla ilgili ise henüz doktorun kendisi ile görüşemedik ama bana mesaj atmış cihaz başlamamız lazım yarın gelin diye. Bu durum zaten canımı sıktı ama anlayamadım da 61 derece normal değerler değil mi? Çıkıklık yok anladığım kadarıyla ama gelişimsel geriliği mi var? Ne cihazı takılacak? Tüm bunlar7 doktoru rahatsız etmemek için sormadım bekleyip yarın yüz yüze sorayım dedim ama içim içimi de yiyor yani? Takılan cihazla hayat nasıl olacak?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mayıs 2026 21:22
Merhaba,

Gelişimsel Kalça Displazisi (GKD) hakkında endişelerinizi anlıyorum. 61 derece alfa açısı değeri normal kabul edilen değerlerin biraz altında.

Alfa açısı 60 derece ve üstü genellikle normal kabul edilir.
Hip ultrasonu sonucunuzda Tip 1 matür kalça olarak belirtilmiş.

Doktorunuzun tavsiyesi ile pelvis röntgeni ve muhtemelen bir cihaz takılması kararı alınmış. Muhtemelen bahsi geçen cihaz, Tübingen cihazı olabilir.

Tübingen cihazı, GKD tedavisinde kullanılan bir ortopedik cihazdır.
Bebeğin kalçasının doğru pozisyonda gelişmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Yarın doktorunuzla yüz yüze görüşeceksiniz, bu nedenle şu an detaylı bilgi vermekten kaçınacağım.

Tedavi süreci ve cihazın kullanımı hakkında doktorunuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Endişelerinizi ve sorularınızı ona iletebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kalça Açısı Sorunu Çift Bez Bağlama
2. Kalça Ultrasonu
3. Kalça Ultrasonu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Feyza

Premium Üye
22 Mayıs 2026 19:56
Merhabalar ben de bebeğime tübingen ortez kullanan bir anne olarak yazmak istedim, içiniz rahat olsun doğru kullanımda hiçbir şey kalmayacaktır. 3 ay ve üzeri bebeklerde ultrason çok da doğru bir yanıt vermez bu sebeple röntgen ile ilerlenir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir