Kalça Ultrasonu

83 görüntüleme
Ş

Şevval ..

4 Ağustos 2025 08:59
Hocam 34günlük ultrason çekildi sol normal sağ alfa59 beta54 çift bez takılması önerildi etkisi olur mu sizce çift bezin düzelir mi
N

Nazo K.

4 Ağustos 2025 09:32
Kalça ciddi bir mesele doktoru dinleyin bence👍
A

Asena C.

5 Ağustos 2025 08:07
Merhaba bizimde sağ alfa 59 beta 50 ölçülmüştü 2. Ayda. Tip 2a lehine değerlendirilmişti. Bir ay boyunca çift bez taktım gerekmedikçe kucağıma dahi almadım. Gaz masajı vs. yapmadım. Bir ay sonunda kontrole gittiğimizde düzeldiğini öğrendik. Aksatmadan takın derim.
A

Asena C.

5 Ağustos 2025 08:08
Birde alta kendi bezini üste ise kendi bezinden bir numara büyük bir bez takıyordum. Önemli olan bacakların ayrık kalması
E

Elif S.

7 Ağustos 2025 05:53
merhabalar, fizik tedavi doktoruyum, terzinin kendi söküğünü dikememesi misali, bebeğimde sol kalça alfa açısı 59dereceydi ve 2 aya yakın tübingen cihazı kullandık..
şöyle söyleyeyim ilk bakılan usg'de bebek 40ına yaklaşırken bakılıyor erken teşhis için; burda derece düşükse çift bez vs öneriliyor. (kitabi bilgi, güncel kılavuzlar, ortopedistler çift beze kesinlikle karşı; düzelmeyeceği yönünde yayınlar var. küçük bir kesim ve eski bilgiyle gelen ekip hala öneriyor çift bezi. )kullanıp düzeldi diyen çok insan görebilirsiniz ama şöyle bir şey var; zaten ilk ay bakıldığında kalça henüz immatürdür yani gelişmemiştir- gelişme aşamasında. erkek bebekte 3. ay kız bebekte biraz daha geç yani 4. ayda gelişim tamamlanır. yani o düzeldi diyenlerin kalçası eğer bez kullanmasaydı da düzelebilirdi, çünkü normal gelişim bu yönde. ha ben yapmadım mı; arkadaşlar bu yola girince her yol mübah, tabi ki yaptım, 1 numara büyük 2 bez taktım. hatta iki bez arasına el bezini rulo yapıp koydum bacakları ayrık tutsun diye. bebeğimin çoğu vaktini ana kucağında geçirmesini sağladım, ana kucağında ik bacak arasına dikdörtgen bir aparat koydum, hatta kalçalar biraz fleksiyon dediğimiz pozisyonda durmalıydı (karnına yakın) o yüzden bacaklar altına da destek koydum. heceleri bu şekilde uyuttum, yaklaşık 10 saat. ama olmadı. 59 bile düzelmedi. düzelmeyince de düzelmiyor, kaldı ki günümiz bezleri zaten yumuşacık, nasıl ayrık tutsun bacakları. neyse her yolu deneyin tabi bence de. ama düzelmeyeceği varsa da düzelmiyor🤦🏻‍♀️ ve usg çok önemli bir konu lütfen ehil bir hekime yaptırın , yoksa normal derler, 5. ayda bir röntgen çekilir ki kalça displazik veya çıkık. çok geçmiş olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir