Gelişim

88 görüntüleme
B

Buşra S. A.

Premium Üye
23 Mayıs 2026 22:05
Bebeğim 34 haftalık doğdu. Bugün 40 günlük oldu. Düzeltilmiş yaşa göre yarın doğması gerekiyor. Uyanıklık süresi 60-90 dk gibi oluyor. Arttığında da eli kolu çırpınıyor, dilini devamlı dışarı çıkarıp içeri alıyor. Uyaram fazlalığı bulguları oluyor. Ben bebeğimin gelişimi için bu dönemde aktivite yaptırmalı mıyım? Genelde uyutmaya çalışıyorum ve gaz masajı yapıyorum
G

Gülcan Ş.

23 Mayıs 2026 22:25
Yani ben bebegıme 2 buçuk aylık olunca tummy time yaptırmıştım suan daha çok küçük zaten erken de doğmuş yormayın hem ne yapabilirsiniz ki gaz masajı dışında ona
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
23 Mayıs 2026 22:29
Karın üstü ve kart falan gösteriyor iseniz. Onlar bile yeterli. Yüz üstü durmuyor ise siz arkaya yaslanın onu size dönük göğsünüze yatırın yüz yüze konuşun gün icerisinde ara ara hem kas gelisimi hem zihin gelişimi için en etkili olan bu. Bizim doktorumuz öyle yaptırmıştı. Zaten adapte olmaya çalışıyor şimdilik ekstra birşeye gerek yok. Sonrası içinde zaten siz onunla ne yapsanız bir etkinlik bir oyun onun için
B

Buşra S. A.

Premium Üye
23 Mayıs 2026 22:33
Ayşe Şahin
Karın üstü ve kart falan gösteriyor iseniz. Onlar bile yeterli. Yüz üstü durmuyor ise siz arkaya yaslanın onu size dönük göğsünüze yatırın yüz yüze konuşun gün icerisinde ara ara hem kas gelisimi hem zihin gelişimi için en etkili olan bu. Bizim doktorumuz öyle yaptırmıştı. Zaten adapte olmaya çalışıyor şimdilik ekstra birşeye gerek yok. Sonrası içinde zaten siz onunla ne yapsanız bir etkinlik bir oyun onun için
Evet ben onu göğsüme yatırıyorum tummy time gibi oluyodur biraz. Teşekkür ederim
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
23 Mayıs 2026 22:46
Buşra Sünbül Akkaya
Evet ben onu göğsüme yatırıyorum tummy time gibi oluyodur biraz. Teşekkür ederim
Tabiki oluyor ilk bir ay öyle yaptık alıştırmak için gerçekten çok gerekli. Kas gelişimi için çok faydalı. 1 ay kontrolünde doktorumuz kas gelişimi çok iyi devam edin bu şekilde demişti. 1 ay doluncada yani sizin için 2 aylık olunca her sabah gaz masaji ile beraber egzersiz başlayin interneten araştırın. Onunda çok faydası oluyor. Sağlıkla büyüsün.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
23 Mayıs 2026 23:19
Bebeğiniz 40 günlük ve düzeltilmiş yaşa göre prematüre doğduğu için, gelişimsel olarak 0-3 aylık bebeklerle aynı seviyede kabul edilebilir.

Bu yaş grubundaki bebekler için Tummy Time (Karnına Yatma) gibi aktiviteler çok önemlidir. Ancak, bu aktiviteleri zorlamamalısınız. Bebeğinizin hazır olduğu zamanlarda, kısa süreli olarak karnına yatma, sırt üstü yatarken oyuncaklarla oynama gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Aktivite Önerileri:

1. Tummy Time: Bebeğinizin karnına yatma pozisyonunda 1-2 dakika gibi kısa süreler başlarken, ilerleyen günlerde süreyi yavaş yavaş artırabilirsiniz.
2. Sırt üstü yatarken oyuncaklarla oynama: Bebeğinizin gözleri takip edebilmesi için, yavaş hareket eden oyuncaklar kullanabilirsiniz.
3. Gaz masajı: Zaten yapıyorsunuz, bu çok iyi.
4. Kucağınızda tutma ve konuşma: Bebeğinizle konuşarak, ona kendinizi sevdirebilirsiniz.

Uyku ve Uyanıklık

Uyanıklık süresi 60-90 dk gibi görünüyor. Bu yaş grubundaki bebekler için normaldir. Eli kolu çırpması ve dilini dışarı çıkarması, aşırı uyarılma bulguları olabilir. Bu durumda:

1. Uykudan önce rutin oluşturun: Bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için, her uyku öncesi aynı aktiviteleri yapın (örneğin, gaz masajı, ninni).
2. Uyutma ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyuyacağı ortamı karanlık, sessiz ve serin tutun.

Bebeğinizin gelişimi için aktivite yaptırmaya çalışırken, onun hazır olduğu zamanları göz önünde bulundurun. Zorlamayın. Her bebek farklıdır; kendi hızıyla gelişecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Döngüleri
2. 6,5 Aylık Uyku
3. Uyumaması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Buşra S. A.

Premium Üye
25 Mayıs 2026 20:30
Ayşe Şahin
Tabiki oluyor ilk bir ay öyle yaptık alıştırmak için gerçekten çok gerekli. Kas gelişimi için çok faydalı. 1 ay kontrolünde doktorumuz kas gelişimi çok iyi devam edin bu şekilde demişti. 1 ay doluncada yani sizin için 2 aylık olunca her sabah gaz masaji ile beraber egzersiz başlayin interneten araştırın. Onunda çok faydası oluyor. Sağlıkla büyüsün.
çok teşekkürler
İlsu O. K.

İlsu O. K.

26 Mayıs 2026 02:57
Büşra Hanım Merhaba; öncelikle bebeğiniz ailenize hoş gelmiş, sağlıkla büyüsün. Benimde 30 haftalık doğan şuan takvim yaşı 12 aylık düzeltilmiş 14 aylık bir oğlum var biz ilk 47 günü malesef yoğunbakımda geçirdik ama eve geldiğinde daha hala doğum zamanı gelmemişti☺. Bebeğinizin gelişimsel sürecini düzeltilmiş üzerinden takip etmelisiniz yani bebeğiniz bugün yeni doğdu 1 güncük ❤ dolayısıyla yeni doğmuş gibi düşünün. Uyanıklıklık süresine çok takılmayın. Dilini dışarı çıkarır içeri alır, elleri ile yüzüne dokunabilir, ara ara hafif vücutta kasma olur bacaklarda gibi gibi muhtemelen yaptığı her şey ilk bebeğinizse tuhaf gelir ☺ erken doğmasından dolayı öncelikle çocuk doktoru kontrollerinizi ve varsa başka alanlardaki kontrolleri lütfen atlmayın. Şuan bebeğinize yapacağınız en güzel aktivite yormadan ara ara yüz üstü saati yaptırmak olur ve elbette masaj bacaklara, kollara, göbeğe. Ayak tabanlarına çok bastırmadan.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir