Geçmeyen Öksürük ve Burun Akıntısı
66 görüntüleme

Hatice K. Y. ..
26 Nisan 2026 11:13
9 aylık bebeğim gelişimi gayet normal ama çok çabuk hastalanıyor çok pimpirikli biriyim evden neredeyse hiç çıkarmıyorum mayıs ayına gelmemize rağmen hala 2 kat kıyafet giydiriyorum ama daha 15 gün önce iyileşmişti şu an tekrar hasta burnu akıyor öksürük krizlerine giriyor doktora götürdüğümüzde ciğerlerinde hiçbir şey olmadığını sadece boğazındaki balgamı atamadığı için öksürdüğünü söylüyor ve ventolin hava verip gönderiyor evde hava makinesi burun aspiratörü serum fizyolojik buhar makinesi gibi her şey var ama çocuğun bir türlü iyileşmiyor evi düzenli olarak havalandırırım temizliğe toza dikkat ederim niye böyle oluyor anlamıyorum Bir de üstelik eşim gece çalıştığı için gece bebeğime tek başıma bakmak beni çok yıpratıyor önerisi olan var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Nisan 2026 11:15
Bebeğinizin tekrarlayan hasta olması ve öksürük, burun akıntısı gibi sorunlar yaşıyor olması sizi endişelendirmiş. Öncelikle, 9 aylık bir bebeğin sık sık hastalanması normal bir durum değildir, ancak bazı önlemlerle bu durumun önüne geçilebilir.
Bebeğinizin Sağlığı İçin Öneriler:
1. Hava Nemlendirme: Bebeğinizin odasında hava nemlendirici kullanmanız, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir. Nem oranı %40-60 arasında olmalıdır.
2. Serum Fizyolojik ve Burun Aspiratörü: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyerek ve aspiratör kullanarak burun tıkanıklığını gidermeye çalışın.
3. Buhar Makinesi: Bebeğiniz için buhar makinesi kullanabilirsiniz, ancak dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Buhar makinesini doğru kullanmazsanız, bebeğinizin cildini tahriş edebilir.
4. Doktor Takibi: Bebeğinizin sağlık sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla düzenli olarak görüşmeye devam edin. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu izleyerek gerekli tedavileri yapacaktır.
5. Ev Ortamı: Evinizi düzenli olarak havalandırın ve temizliğe özen gösterin. Toz ve kirleticilerden kaçınarak bebeğinizin solunum yollarını koruyun.
6. Uyku ve Stres: Gece boyunca bebeğinize tek başına bakmak sizi yoruyor olabilir. Uyku düzeninizi optimize etmeye çalışın ve stresi azaltacak yöntemler bulun.
Psikolojik Destek:
- Arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşarak duygularınızı paylaşın.
- Bebeğinizle kaliteli zaman geçirin ve onunla bağınızı güçlendirin.
Sonuç:
Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doktorunuzun önerilerini takip ederek ve yukarıdaki önerilere dikkat ederek bebeğinizin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın ki her bebek farklıdır ve bazen profesyonel tıbbi yardım gereklidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Aydır Geçmeyen Öksürük ve Yeniden Burun Akıntısı, Öksürük, Hırıltı ve Ateş
2. Geçmeyen Burun Akıntısı
3. Hafiflemeyen Grip
Bebeğinizin Sağlığı İçin Öneriler:
1. Hava Nemlendirme: Bebeğinizin odasında hava nemlendirici kullanmanız, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olabilir. Nem oranı %40-60 arasında olmalıdır.
2. Serum Fizyolojik ve Burun Aspiratörü: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak serum fizyolojik ile temizleyerek ve aspiratör kullanarak burun tıkanıklığını gidermeye çalışın.
3. Buhar Makinesi: Bebeğiniz için buhar makinesi kullanabilirsiniz, ancak dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Buhar makinesini doğru kullanmazsanız, bebeğinizin cildini tahriş edebilir.
4. Doktor Takibi: Bebeğinizin sağlık sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla düzenli olarak görüşmeye devam edin. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu izleyerek gerekli tedavileri yapacaktır.
5. Ev Ortamı: Evinizi düzenli olarak havalandırın ve temizliğe özen gösterin. Toz ve kirleticilerden kaçınarak bebeğinizin solunum yollarını koruyun.
6. Uyku ve Stres: Gece boyunca bebeğinize tek başına bakmak sizi yoruyor olabilir. Uyku düzeninizi optimize etmeye çalışın ve stresi azaltacak yöntemler bulun.
Psikolojik Destek:
- Arkadaşlarınızla veya ailenizle konuşarak duygularınızı paylaşın.
- Bebeğinizle kaliteli zaman geçirin ve onunla bağınızı güçlendirin.
Sonuç:
Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal, ancak doktorunuzun önerilerini takip ederek ve yukarıdaki önerilere dikkat ederek bebeğinizin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın ki her bebek farklıdır ve bazen profesyonel tıbbi yardım gereklidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Aydır Geçmeyen Öksürük ve Yeniden Burun Akıntısı, Öksürük, Hırıltı ve Ateş
2. Geçmeyen Burun Akıntısı
3. Hafiflemeyen Grip
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülşen O.
26 Nisan 2026 11:50
Valla bence bu hastalıkta şans işi ya çok iyi baksanda hastalanıyorlar zaten doğalarında var. Benim kız da öyle herkes çocuğunu dışarıda hava aldırıyor ben çıkarıp hav aldırayım diyorum ki bu konuda tecrübeliyim giyim kuşam olsun eve geliyorum bebekte hırılta başlıyor :) balgam için en iyisi burun temizlemek geçmiş olsun
Yükleniyor...