Geçmeyen İshal
134 görüntüleme

Figen
Premium Üye
10 Mayıs 2026 17:54
7.5 aylık kizim. Günasiri kakasini yapıyordu şimdi günde 5-6 kez ve bugün 10. gün oldu. Doktora gittik birsey yapmadılar crp negatif çıktı. Normal beslemeye devam et diyor bagirsaklari tam oluşmadı [diyor.baska](diyor.baska) bir ülkede yaşadığım için sorunu tam çözemiyorum. Genel durumu iyi istahi idare eder ORS hazırladım dünden beri veriyorum ama son 3 gündür daha zor geçiyor. 3 gün önce kakasinda kan vardı 2 kez gördüm. mukuslu diskiliyor bayadır.Neler yapabilirim evde kendim doktordan yana bir çözüm bulamadım.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Mayıs 2026 17:54
Geçmeyen ishal sorunu ile karşılaştığınızda endişe verici bir durum ortaya çıkabilir. Öncelikle, bebeğinizin genel durumunun iyi olduğu ve iştahının idare eder seviyede olduğu belirtilmiş. Ancak, 10 gün süredir devam eden ishal, günde 5-6 kez kaka yapması ve son 3 gündür daha zor geçmesi endişe verici.
Doktorunuz CRP testini negatif buldu ve bağırsakların tam olarak oluşmadığını belirtti. Bu durum, bebeğinizin sindirim sisteminin henüz tam olarak gelişmediği anlamına gelebilir.
Evde yapabileceğiniz bazı şeyler:
1. ORS (Ağızdan Sıvı Takviyesi) devam edin: Bebeğinizi sıvı kaybından korumak için ORS solüsyonunu düzenli olarak verin.
2. Probiyotik desteği: Probiyotikler, bağırsak florasını düzenleyerek ishali kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Doktorunuzun tavsiyesi ile probiyotik takviyesi kullanabilirsiniz.
3. Beslenme düzenini sürdürün: Bebeğinizin normal beslenmesine devam edin. Eğer anne sütü alıyorsa, emzirmeye devam edin. Eğer formül mama kullanıyorsa, doktorunuzun tavsiyesi ile devam edin.
4. Kilo takibi: Bebeğinizin kilo almasını sağlamak için düzenli olarak tartın.
5. Hidrasyon: Bebeğinizin yeterli sıvı almasını sağlayın.
Bununla birlikte, şu durumları dikkate alın:
Kakaasında kan görülmesi: 3 gün önce kakaasında kan gördüğünüzü belirtmişsiniz. Bu durum, ishali daha ciddi hale getirebilir ve doktorunuzun daha detaylı bir inceleme yapmasını gerektirebilir.
Mukuslu kaka: Bebeğinizin kakaasının mukuslu olması, bağırsak enfeksiyonu veya alerjik bir durumun işareti olabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz önemlidir. Eğer durum düzelmez veya kötüleşirse, doktorunuzla tekrar görüşün. Ayrıca, başka bir ülkede yaşıyor olmanız nedeniyle, yerel sağlık sistemine ve uzmanlara başvurmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen İshal
2. Mukuslu Kaka ve Rota
3. İshal
Doktorunuz CRP testini negatif buldu ve bağırsakların tam olarak oluşmadığını belirtti. Bu durum, bebeğinizin sindirim sisteminin henüz tam olarak gelişmediği anlamına gelebilir.
Evde yapabileceğiniz bazı şeyler:
1. ORS (Ağızdan Sıvı Takviyesi) devam edin: Bebeğinizi sıvı kaybından korumak için ORS solüsyonunu düzenli olarak verin.
2. Probiyotik desteği: Probiyotikler, bağırsak florasını düzenleyerek ishali kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Doktorunuzun tavsiyesi ile probiyotik takviyesi kullanabilirsiniz.
3. Beslenme düzenini sürdürün: Bebeğinizin normal beslenmesine devam edin. Eğer anne sütü alıyorsa, emzirmeye devam edin. Eğer formül mama kullanıyorsa, doktorunuzun tavsiyesi ile devam edin.
4. Kilo takibi: Bebeğinizin kilo almasını sağlamak için düzenli olarak tartın.
5. Hidrasyon: Bebeğinizin yeterli sıvı almasını sağlayın.
Bununla birlikte, şu durumları dikkate alın:
Kakaasında kan görülmesi: 3 gün önce kakaasında kan gördüğünüzü belirtmişsiniz. Bu durum, ishali daha ciddi hale getirebilir ve doktorunuzun daha detaylı bir inceleme yapmasını gerektirebilir.
Mukuslu kaka: Bebeğinizin kakaasının mukuslu olması, bağırsak enfeksiyonu veya alerjik bir durumun işareti olabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve bebeğinizin durumunu yakından takip etmeniz önemlidir. Eğer durum düzelmez veya kötüleşirse, doktorunuzla tekrar görüşün. Ayrıca, başka bir ülkede yaşıyor olmanız nedeniyle, yerel sağlık sistemine ve uzmanlara başvurmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen İshal
2. Mukuslu Kaka ve Rota
3. İshal
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Merve A.
10 Mayıs 2026 20:56
İnek sütü alerjisi olabıkır dışkıda kan ve mukus varsa
M
Merve A.
10 Mayıs 2026 20:57
Bu da sık dışkılamaya sevep olur benım bebegımde ıshal ve kakada kan ile anlaşıldı
Yükleniyor...