Mukuslu Kaka ve Rota
122 görüntüleme
Z
Zahide.
24 Ocak 2026 10:15
Bebeğim 3 ay 4 günlük bu hafta rota aşısı olmayı düşünüyorduk ama ortalama 15 gündür sıvı mukuslu kaka sorunumuz var ama kan yok sadece yeşil ipliksi şeyler oluyor bazen kakasını gürültülü yapıyor ve emerken karnı sürekli gurulduyor huzursuz huysuz değil gazını çıkartabiliyor ama mukuslu ve tamamen sıvı olması kakasının alerji durumu aklıma geldi bu durumu yaşayıp aşı olan var mı süreç nasıl ilerledi

Deniz T.
24 Ocak 2026 10:21
Merhabalar benim de bebegim mukuslu kaka gürültülü ve alerjik (testte cikmadi ) ama cocuk doktorumuzun dogdugundan beri takipli hastasi oldugu icin doktorunuz 2. Ve 4. Ayda rota aşısını yaptirtti herhangi bir sorun biz yaşamadık. Ama siz de takipli oldugunuz doktorunuz varsa ona danışın her cocugun verecegi tepkiler farkli olabiliyor.
Y
Yeşim
24 Ocak 2026 11:12
Benim oğlum da bayadır yeşil mukuslu yapıyor. Dediğiniz sesleri ve gürültülü kakalar çok tanıdık hatta beline çıkıyor bazen. Ama sıvı değil bizmki kıvamı beklenen pütürlü. 3 ay 6 günlük o da. Doktorumuz deneme yaptırdı süt ürünlerini kestim 2 hafta hiç bişey değişmedi bir hafta da yumurtayi kestim yine aynı. Sarımsı yeşil ve yemyeşil aralığında değişiyor kakası. Sadece anne sütü aldığı, kan vs olmadığı ve bizmki baya tosuncuk olduğu için doktorumuz şuan çok önemsemiyorum test yapmaya gerek duymuyorum dedi. 2. Ayda rotarix yapmıştık. Zaten 4. De tekrar olacak. Fakat doktorunuza danışın mutlaka kilo alımı falan önemsiyorlar
B
Büşbüş
24 Ocak 2026 11:14
Kakada kan görülmediği sürece alerji düşünülmez. Eğer bebek sadece anne sütü alıyorsa ön sütü fazla aldığı içinde oluyor olabilir. Arka sütü de almasını sağlayın. Benim oğlumda aynı şekildeydi ama bizde bi sorun teşkil etmedi birkaç ay da sürdü.
Z
Zahide.
24 Ocak 2026 11:26
Biz iki hafta önce antibiyotik kullanmak zorunda kaldık beş gün antibiyotik sonrası mukus çok arttı sürekli burunlarını yıkadığım için onu yutuyor açıkçası hep ona bağladım ama on gün old bırakalı antibiyotiği hala mukuslu ama renk değişmedi hardal sarısı vücudunda döküntü vs de yok kilo alımı normal aralıkta iki hafta önce 5400 dü ayda ortalama bir kilo aldı ama bu ay nasıl bilmiyorum mukus bu ayda ortaya çıktı çünkü
Z
Zahide.
24 Ocak 2026 11:29
Kakada kan görülmediği sürece alerji düşünülmez. Eğer bebek sadece anne sütü alıyorsa ön sütü fazla aldığı içinde oluyor olabilir. Arka sütü de almasını sağlayın. Benim oğlumda aynı şekildeydi ama bizde bi sorun teşkil etmedi birkaç ay da sürdü.
B
Büşbüş
24 Ocak 2026 12:01
Öyle kırmızı bişey görmedim kakasında ama yeşil iplikimsi şeyler oluyor bazen
Z
Zahide.
24 Ocak 2026 12:03
Oğlum 9 aylık hal arada görürüz kan görmediğiniz sürece endişe etmeyin
B
Büşbüş
24 Ocak 2026 13:21
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için peki ishal diyebilmek için ne olması lazım mesela bebeğim günde en fazla iki tane ama genelde bir kez sulu mukuslu kaka yapıyo buna ishal diyebiliyor muyuz
B
Beyda Ş.
2 Şubat 2026 14:23
Benim oğlum da bayadır yeşil mukuslu yapıyor. Dediğiniz sesleri ve gürültülü kakalar çok tanıdık hatta beline çıkıyor bazen. Ama sıvı değil bizmki kıvamı beklenen pütürlü. 3 ay 6 günlük o da. Doktorumuz deneme yaptırdı süt ürünlerini kestim 2 hafta hiç bişey değişmedi bir hafta da yumurtayi kestim yine aynı. Sarımsı yeşil ve yemyeşil aralığında değişiyor kakası. Sadece anne sütü aldığı, kan vs olmadığı ve bizmki baya tosuncuk olduğu için doktorumuz şuan çok önemsemiyorum test yapmaya gerek duymuyorum dedi. 2. Ayda rotarix yapmıştık. Zaten 4. De tekrar olacak. Fakat doktorunuza danışın mutlaka kilo alımı falan önemsiyorlar
Y
Yeşim
2 Şubat 2026 15:35
oğlum 2 aylık 10 gündür bizde de aynı sorun var nedeni belli mi acaba