Geçmeyen Geniz Tıkanıklığı

240 görüntüleme
N

Nurey ..

10 Mayıs 2026 14:37
Bebeğim 5 aylık 2 hafta önce üst solunum yolu enfeksiyonu oldu çok uzun sürmedi atlattı fakat bir türlü geniz ve burun tıkanıklığı geçmiyor. Günde 2-3 kez serum damlatıyorum çok ihtiyaç olursa 1 kez aspire ediyorum buhar veriyorum ama çocuk mahvoldu sürekli uykudan uyandırıyor tıkanıklık ne yapıcamı şaşırdım lütfen bunun normal olup olmadığını söyleyin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Mayıs 2026 14:55
Geniz ve burun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. 2 hafta önce üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olabileceği, bu sorununuzun uzamasına neden olabilir.

Burun tıkanıklığının geçmemesi birkaç nedene bağlı olabilir:

Hava koşulları: Kuru hava, burun tıkanıklığını kötüleştirebilir. Nemli bir ortam sağlamak, burun tıkanıklığının azalmasına yardımcı olabilir.
Alerji: Çevresel faktörler veya alerjiler, burun tıkanıklığına neden olabilir.
* Anatomik sorunlar: Bebeğinizin geniz eti veya burun yapısı, burun tıkanıklığına neden olabilir.

Normalde bebeklerde burun tıkanıklığı birkaç gün içinde geçer. Ancak 2 haftadan uzun süren burun tıkanıklığı durumunda doktora başvurmanız önerilir.

Bebeğinizin durumunu hafifletmek için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Nemli ortam: Bebeğinizin odasını nemli tutun. Nemlendirici kullanabilirsiniz.
2. Serum fizyolojik: Devam eden serum fizyolojik damlatma ve aspiratör kullanımınızı sürdürebilirsiniz.
3. Buhar tedavisi: Bebeğinizi buhara maruz bırakın. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Doktora başvurun: Bebeğinizin durumunu değerlendirmek için bir doktora başvurmayı düşünün. Altta yatan bir neden olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, bir uzmandan profesyonel tavsiye almanız her zaman en iyisidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Burun Geniz Akıntısı
2. Geçmeyen Burun Tıkanıklığı
3. Geçmeyen Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir