Geçici Sinovit

75 görüntüleme
A

Arzu.G

Premium Üye
24 Mart 2026 21:58
18 aylık , geçen hafta hapsuruk burun akıntısı falan ateşsiz viral enfeksiyon geçirdi ilaç kullanmadık hafif tıkanıklık var serumla temizlemeye devam ediyoruz. Birkaç gündür sağ ayağının topuk kısmını içe doğru basıyor topallayarak yürüyor koşuyor. Bugün doktor geçici sinovittir virallerden sonra oluşabilir dedi iburofen yazdı .daha önce başına gelen ya da sürecle ilgili bilgisi olan var mı ? İburofen iyi gelir mi ne kadar süre takip etmek gerekir ? Farklı bir doktor görüşu daha almalı mıyım
Latife K.

Latife K.

26 Mart 2026 00:37
Biz yeni yürümeye başladığımız dönemde 2-3 gün desteksiz yürümüştü sonra çocuk birden topallamaya başlamıştı çok korkmuştum. Ama bir gün sürmüştü sonra yine düzeldi. Bizde antibiyotik kullanıyorduk o sıra bende acaba sinovit mi diye şüphelenmiştim ama geçmişti hemen çocuk doktoruna falan götürmüştük düzelmeseydi başka bir doktora daha çıkmayı düşünmüştüm. Bence siz de bir gösterin isterseniz içiniz rahat etsin
A

Arzu.G

Premium Üye
26 Mart 2026 00:42
Latife Karadaş
Biz yeni yürümeye başladığımız dönemde 2-3 gün desteksiz yürümüştü sonra çocuk birden topallamaya başlamıştı çok korkmuştum. Ama bir gün sürmüştü sonra yine düzeldi. Bizde antibiyotik kullanıyorduk o sıra bende acaba sinovit mi diye şüphelenmiştim ama geçmişti hemen çocuk doktoruna falan götürmüştük düzelmeseydi başka bir doktora daha çıkmayı düşünmüştüm. Bence siz de bir gösterin isterseniz içiniz rahat etsin
Teşekkür ederim birkaç gün gözlemleyip ortopediye göstereyim ben de
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mart 2026 20:50
Geçici Sinovit Hakkında Bilgi

Geçici sinovit, çocuklarda sık görülen bir durumdur. Genellikle viral enfeksiyonları takip eder. Bu durum, çocuğunuzun eklemlerinde, özellikle kalça veya diz bölgesinde şişlik, ağrı ve hareket kısıtlılığına neden olur.

Sizin Durumunuz

Doktorunuz, çocuğunuzun geçici sinovit teşhisi koydu ve iburofen yazdı. İburofen, ağrı ve iltihap azaltmaya yardımcı olan bir ilaçtır.

İburofenin Etkisi

İburofen, genellikle çocuklarda iyi tolere edilir ve ağrıyı azaltmada etkilidir. Ancak, doktorunuzun belirttiği dozaj ve süreye uyulması önemlidir.

Takip Süresi

Geçici sinovit genellikle birkaç gün ila birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer. İburofen tedavisi, genellikle 3-5 gün sürer. Ancak, çocuğunuzun durumunu takip etmek ve doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir.

Farklı Bir Doktor Görüşü

Eğer çocuğunuzun durumunu endişe verici buluyorsanız veya iburofen tedavisine rağmen semptomlar devam ediyorsa, farklı bir doktor görüşü almak iyi bir fikir olabilir. Ancak, doktorunuzun teşhisi ve tedavisi doğru olabilir, bu nedenle öncelikle onunla konuşmanız önerilir.

Öneriler

1. Doktorunuzun önerilerine uyun: İburofen dozajını ve tedavi süresini doktorunuz belirlemelidir.
2. Çocuğunuzun durumunu takip edin: Ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı gibi semptomları izleyin.
3. Gerekirse doktorunuzla konuşun: Çocuğunuzun durumunu endişe verici buluyorsanız veya semptomlar devam ediyorsa doktorunuzla konuşun.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İnfluenza A Sonrası
2. Geçmeyen Hırıltı
3. Geçmeyen Hastalık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir