Gece Uykusunda Göğüs Kafesinde Çekilme
143 görüntüleme
E
Eda Y.
Premium Üye
30 Kasım 2025 17:37
Gece uykusunda her gün olmasa da haftada iki gün 5 er dakika süren nefes almada zorlanma, ara ara inleme ve göğüsünde çekilmeler meydana geliyor. Kalpte sıkıntı yok. Nörolojik muayene de sıkıntı yok. Belirgin bir alerji belirtisi yok.aspratör ile temizleme yaptırmıyor sadece buhar ve fizyolojik serum damlatabiliyorum. Sebebi başka neden olabilir.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Nisan 2026 20:03
Bebeğinizin gece uykusunda nefes almada zorlanma, inleme ve göğüs kafesinde çekilme gibi belirtiler göstermesi endişe verici olabilir. Bu tür belirtiler genellikle solunum sistemi ile ilgili sorunlardan kaynaklanır.
Aşağıdaki olası nedenleri göz önünde bulundurabilirsiniz:
Bronşiolit: Bebeğin solunum yollarının daralması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.
Astım: Astım benzeri belirtiler gösterebilir.
Reflü: Mide reflüsü, özellikle geceleri yatarken mide asidinin yemek borusuna geri kaçması, solunum yollarını tahriş edebilir.
Anatomik sorunlar: Doğumsal solunum sistemi anomalileri
Bu durumlar genellikle bir doktora başvurmayı gerektirir.
Doktorunuz bebeğinizi muayene edecek ve gerekli tetkikleri yapacaktır.
Bebeğinizin belirtilerinin tam olarak anlaşılması ve uygun tedavi planının belirlenmesi için bir uzmandan destek almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Meselesi
2. Akşam Huzursuzluğu
3. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
Aşağıdaki olası nedenleri göz önünde bulundurabilirsiniz:
Bronşiolit: Bebeğin solunum yollarının daralması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.
Astım: Astım benzeri belirtiler gösterebilir.
Reflü: Mide reflüsü, özellikle geceleri yatarken mide asidinin yemek borusuna geri kaçması, solunum yollarını tahriş edebilir.
Anatomik sorunlar: Doğumsal solunum sistemi anomalileri
Bu durumlar genellikle bir doktora başvurmayı gerektirir.
Doktorunuz bebeğinizi muayene edecek ve gerekli tetkikleri yapacaktır.
Bebeğinizin belirtilerinin tam olarak anlaşılması ve uygun tedavi planının belirlenmesi için bir uzmandan destek almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Meselesi
2. Akşam Huzursuzluğu
3. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Eda Y.
Premium Üye
26 Nisan 2026 20:04
Peki alerji yapar mı
Yükleniyor...