Gece Uykusu ve Uyanıklılık Süresi

102 görüntüleme
Kübra Ç.

Kübra Ç.

13 Nisan 2026 21:49
Benim bebeğim dört ay 19 günlük yani 19. haftadayız şu an gündüz uykularına geçerken sorun yaşamıyorum ama gece uykularına geçerken çok problem yaşıyorum 19:30 gibi uyanıyor asla uyumuyor saat 22:30’a kadar yani bu uzun süre uyanık kalması bir problem mi uyutmaya çalıştığım zaman çok ağlıyor doğal bir süreç şeklinde onun uyumasına mı beklemeliyim yoksa zorlamalı mıyım?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 21:49
Bebeğinizin gece uykusu problemi oldukça yaygın bir durumdur. 19 haftalık bir bebek için gece uykusuna geçmek gerçekten zor olabilir.

Normal Uyku Süresi ve Uyanıklılık

Bebeklerin gece uykusu ihtiyacı yaşa ve gelişim düzeyine göre değişir. Genel olarak, 4-6 aylık bebekler gece 10-12 saat uyuyabilirler. Ancak, her bebek farklıdır ve kendi uyku düzenini oluşturur.

Uyanıklılık Süresi

Bebeğinizin 19:30'da uyanması ve 22:30'a kadar uyanık kalması, uzun bir uyanıklık süresi gibi görünse de, bazı uzmanlar bu süreyi normal kabul edebilir. Ancak, bu durum bebeğinizin gelişimini ve uyku düzenini etkileyebilir.

Uyutmaya Çalışmak

Bebeğinizi uyutmaya çalışırken ağlaması normaldir. Bu süreç, bebeklerin kendi uyku düzenlerini öğrenmeleri ve uykuya alışmaları için önemlidir. Ancak, ağlama süresi uzun olmamalıdır.

Öneriler

1. Sakin ve Huzurlu Ortam: Bebeğinizi uyutmaya çalışırken, sakin ve huzurlu bir ortam yaratın. Sesleri azaltın, ışıkları kısın ve bebeğinizi rahat ettirin.
2. Uyku Belirtilerini Bekleyin: Bebeğinizin uyku belirtilerini bekleyin, örneğin gözlerini kapatması, esnemesi veya yavaşlaması.
3. Zorlamayın: Bebeğinizi zorla uyutmaya çalışmayın. Bu, bebeğinizin strese girmesine ve uykudan kaçmasına neden olabilir.
4. Rutin Oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun, örneğin her akşam aynı saatte uyutmaya çalışın ve aynı aktiviteleri yapın.
5. Doktorunuza Danışın: Eğer bebeğinizin uyku problemi devam ederse, doktorunuzla danışın. Doktorunuz, bebeğinizin uyku probleminin nedenini belirleyebilir ve size önerilerde bulunabilir.

Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir. Sabır ve anlayışla, bebeğinizin uyku problemini çözebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 23 Ay Uyku Problemi
2. Çıldırmak Üzereyim
3. Erken Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Beyza G.

13 Nisan 2026 22:06
Uyku gerilemesi olması bu haftalarda cok normal, benim bebeğim de uykuya geçişte zorlanıyordu. Ağladığında önce sakinleştirip, sarılıp, kısık bir sesle konuşup sakinleşince tekrar deneyin. Böyle bir kaç tekrar olabilir sonunda rahatlayıp uyuacaktır. Bir de uykuya geçmeden önce sakinleştirici etki acısından odada kitap okuma, sakince sohbet etme gibi yöntemler deneyip sonra uykuya geçirebilirsiniz ben öyle yapıyorum ve etkili olduğunu gördüm. Bu sürec geçici canınızı sıkmayın
Kübra Ç.

Kübra Ç.

13 Nisan 2026 22:07
Teşekkür ederim bende bunları deniyorum ama başarılı olamadım mesela şu an da hâlâ ayakta uykuya geçelim diye odaya geçince bile ağlıyor 😀
R

Rukiye ..

13 Nisan 2026 22:16
5 aylık olacak önceden 2 saate bir uyaniyordu uyumuyo diye üzülüyordum şimdi 5 dk ya yarım saate bir uyaniyo bazen tamamen uyanıyor gece 2 3 saat uyumuyor 2 haftayı geçti böyleyiz çok yorgunum
M

Müge Ö.

13 Nisan 2026 22:23
7 Ay 23 günlük

Ve [5.ay](5.ay) haricinde hiç bir zaman 22:00 dan once uyumadı

Ne yapar eder tekrar uyanır 22:00 da uyur

Ben zorlamiyorum artık

20:30 gibi uyuduğunda 4:30-5 te kalktigi ve beni çok yorduğu günler oldu

Bence onlar en doğru zamanı kendileri belirliyor

Şimdi bana karşı çıkanlar olacaktır büyüme hormonu vesaire diye ama her ailenin dinamiği farklı onlarda uyum sağlıyor diye düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir