Gece Uykusu ve Beslenme Aciiilll
86 görüntüleme
E
Elif S.
7 Şubat 2026 02:02
Bebegim 5.5 aylik. Meme reddini aşamadık. Biberonla sagip besliyorum. Bu zamana kadar kilo alımında bi problem yoktu. Sütümde gayet yeterli geliyo. Buzluga atiyorum fazlasini. Son 1 aydır falan geceleri uyanmadan beslemiyorum. Aksam 8 9 gibi uyuyo. Sabah 4 e 5 e kadar. 4 5 gibi kendi uyaniyo ve besliyorum. Sonrasinda 6 bucuk 7 gibi tekrar uyuyo. 9 10 a kadar uyuyo. Gunduzleride 3 4 saatte 1 besliyorum. Minimum 140 ml maksimum nadirde olsa 180 mp iciyo. Son 1.5 ayda 490 gram almış. Hemşire çok az almış mama başlayalım dedi. Dedim sütüm var hatta dolaba kaldırıyorum. Gece ne kadar uyuyo dedi. Anlattım. Olmaz senin gece 4 saatte 1 beslemen gerekiyo geceleri dedi. Gündüzleri de 2 saatte 1 dedi. Ya bu çocuk şuan 5.5 aylık ve 8.170 kg. Osman hocam hep uyuyan cocugu uyandirmayin diyo diye uyandirmamaya baslamistim. Simdi boyle bisey yasiyoruz. Acaba nerde hata yapiyorum. Gunduzleri daha cok sut verip gece uyandirmasam tolere edebilir miyiz??

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
8 Şubat 2026 02:21
Bebeğiniz 5,5 aylık ve kilo alımı son 1,5 ayda 490 gram. Günlük beslenmesi 140-180 ml arasında ve gece 4-5 saatte bir uyanarak besleniyor. Hemşire, gece 4 saatte bir beslenmesi gerektiğini ve gündüzleri de 2 saatte bir beslenmesi gerektiğini söyledi.
Bebeğinizin kilo alımı azalmış ve hemşire mama başlamanızı önerdi, ancak siz süt üretiminizin yeterli olduğunu ve buzluga kaldırdığınızı belirttiniz.
Bu durumda, hata yapıp yapmadığınızı kesin olarak söyleyemem, ancak bazı noktalara dikkat çekebilirim:
Bebeğinizin kilo alımı son 1,5 ayda yavaşlamış, bu nedenle beslenme sıklığı ve miktarını gözden geçirmek gerekebilir.
Gece 4-5 saatte bir uyanarak beslenmesi, bebeğinizin aç kalabileceği anlamına gelebilir.
Gündüzleri 3-4 saatte bir beslenmesi, geceye göre daha az sıklıkta beslenmesi anlamına geliyor.
Gündüzleri daha çok süt verip, gece uyandırmamasını tolere edebilirsiniz, ancak bebeğinizin kilo alımını yakından takip etmeniz gerekir. Ayrıca, hemşirenin önerilerini de dikkate almanız önemlidir.
Şu anda yapabileceğiniz şey:
1. Bebeğinizin kilo alımını yakından takip edin.
2. Gündüzleri beslenme sıklığını ve miktarını artırın.
3. Gece uyandırmamasını tolere edin, ancak bebeğinizin kilo alımını izleyin.
Eğer bebeğinizin kilo alımı sorunları devam ederse, doktorunuzla veya hemşirenizle görüşerek daha detaylı bir plan oluşturabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uykusu
2. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmesi
3. Gece Beslenmesi
Bebeğinizin kilo alımı azalmış ve hemşire mama başlamanızı önerdi, ancak siz süt üretiminizin yeterli olduğunu ve buzluga kaldırdığınızı belirttiniz.
Bu durumda, hata yapıp yapmadığınızı kesin olarak söyleyemem, ancak bazı noktalara dikkat çekebilirim:
Bebeğinizin kilo alımı son 1,5 ayda yavaşlamış, bu nedenle beslenme sıklığı ve miktarını gözden geçirmek gerekebilir.
Gece 4-5 saatte bir uyanarak beslenmesi, bebeğinizin aç kalabileceği anlamına gelebilir.
Gündüzleri 3-4 saatte bir beslenmesi, geceye göre daha az sıklıkta beslenmesi anlamına geliyor.
Gündüzleri daha çok süt verip, gece uyandırmamasını tolere edebilirsiniz, ancak bebeğinizin kilo alımını yakından takip etmeniz gerekir. Ayrıca, hemşirenin önerilerini de dikkate almanız önemlidir.
Şu anda yapabileceğiniz şey:
1. Bebeğinizin kilo alımını yakından takip edin.
2. Gündüzleri beslenme sıklığını ve miktarını artırın.
3. Gece uyandırmamasını tolere edin, ancak bebeğinizin kilo alımını izleyin.
Eğer bebeğinizin kilo alımı sorunları devam ederse, doktorunuzla veya hemşirenizle görüşerek daha detaylı bir plan oluşturabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uykusu
2. 3 Aylık Bebek Gece Beslenmesi
3. Gece Beslenmesi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin