Gece Uykusu

136 görüntüleme
Ö

Özge Ç.

Premium Üye
10 Nisan 2026 22:27
45 günlük bebeğim beşiğinde uyumuyor sadece yanıma alırsam uyuyor. Yatağına koyduğum an gözlerini açıyor ağlamaya başlıyor. Ikınarak uyanıyor diye gaz diye düşündüm ama yanıma aldığımda duruyor. Böyle sürer mi yoksa zamanla geçecek mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Nisan 2026 22:27
Bebeğinizin uyku düzeni ve güvenliği önemlidir. 45 günlük bebekler genellikle gündüzleri çok uyur ve geceleri de belli bir düzen içinde uykuya dalabilirler. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları ekstra temas ve güven ihtiyacı duyabilir.

Yanınıza aldığınızda bebek uyuyor ancak yatağına koyduğunuzda uyanıp ağlıyorsa, birkaç olasılık vardır:

1. Güven ve temas ihtiyacı: Bebeğinizin güven ve temas ihtiyacı olabilir. Kucağınızda veya yanınızda kendisini güvende hissetmesi, yatağında yalnız bırakıldığında ise endişe duyması mümkündür.

2. Gaz veya sindirim sorunu: İkınarak uyanması gaz veya sindirim sorunu olduğunu düşündürüyor. Yanınıza aldığınızda gazı rahatlarsa, bu durumdan kaynaklanıyor olabilir.

3. Uyku ortamı: Bebeğinizin uyku ortamı uygun olmayabilir. Oda sıcaklığı, nem, ışık veya gürültü seviyesi bebeğinizin uykusunu etkileyebilir.

Bu durumun sürekli olması veya geçici olması birkaç faktöre bağlıdır:

- Gelişimsel dönem: Bebeğiniz 45 günlükken, bu tür uyku düzenindeki dalgalanmalar normal olabilir. Bebeğin büyümesi ve gelişmesiyle uyku düzeni de değişebilir.

- Rutin oluşturma: Bebeğiniz için düzenli bir uyku rutini oluşturmak, ona yatağında uyumayı öğretmeye yardımcı olabilir. Her akşam benzer bir uyku vakti ve uykudan önce sakinleştirici aktiviteler (örneğin, ılık banyo, masaj, emzirme) denemek faydalı olabilir.

- Gaz ve sindirim sorunları: Eğer gaz veya sindirim sorunları düşünülüyorsa, doktorunuzun önerdiği şekilde gaz damlası, probiyotik veya diyet değişiklikleri denemek yardımcı olabilir.

- Temas ve güven: Bebeğinizin yanınızdan ayrıyken de güvende hissetmesini sağlamak için, yatağına koyduğunuzda yanından ayrılmadan önce biraz bekleyebilir, ona güven verici sözler söyleyebilir veya hafifçe okşayabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin uyku düzeni sizi endişelendiriyorsa veya bu durum devam ediyorsa, bir pediatriste danışmanız en iyisi olacaktır. Doktorunuz, bebeğinizin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını değerlendirerek size özel tavsiyelerde bulunabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 35 Er Dakikalık Gündüz Uykuları
2. Gece Uyanıyor Sonra Uyumuyor
3. Lütfen Görün!! 2 Aylık Bebek Gece Uykusu !!!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Selin A.

11 Nisan 2026 00:44
Oğlum 7 aylık anne sütü ana besin artı ek gıda alıyor . Bir iki haftadır çok sık uyanıyor sütüm yetiyor eminim. Sebebi ne olabilir ? Karnı doymuyor mu ? Gece maması mı vermeliyim
S

Selin A.

11 Nisan 2026 00:45
oğlum 7 aylık sürekli kucakta uyuyor kucakta dalıyor yatakta kendi kendine uyutmaya çalışıyorum istemiyor yatakta hep hareket ediyor nasıl alıştıracağım
Ö

Özge Ç.

Premium Üye
11 Nisan 2026 10:09
Selin Ak
Oğlum 7 aylık anne sütü ana besin artı ek gıda alıyor . Bir iki haftadır çok sık uyanıyor sütüm yetiyor eminim. Sebebi ne olabilir ? Karnı doymuyor mu ? Gece maması mı vermeliyim
Diş çıkarıyor olabilir mi benim büyük oğlumda öyle zamanlarda daha çok uyanıyordu. Mama içinde bende denemiştim baktım yine uyanıyor demekki açlıktan değil demiştim . Denenebilir diye düşünüyorum
S

Selin A.

13 Nisan 2026 09:15
Özge Ç.
Diş çıkarıyor olabilir mi benim büyük oğlumda öyle zamanlarda daha çok uyanıyordu. Mama içinde bende denemiştim baktım yine uyanıyor demekki açlıktan değil demiştim . Denenebilir diye düşünüyorum
Bende ona yorumladım ama 4 dişi çıktı şu an yolda var sanırım yine bir diş 🦷 🥲
Ö

Özge Ç.

Premium Üye
13 Nisan 2026 09:21
Selin Ak
Bende ona yorumladım ama 4 dişi çıktı şu an yolda var sanırım yine bir diş 🦷 🥲
Diş huzursuzluğu da çok oluyor sanırım ondan bize sığınmak istiyorlar o dönemde珞
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir