Gece Emzirmesi

72 görüntüleme
Dorşin T. B.

Dorşin T. B.

4 Şubat 2026 10:18
Bebeğim şu an 6 ay 18 günlük çok sık kalkıyor meme olmadan uykuya geçmiyor emzik vermedim hiç emzik gibi

Kullanıyor beni gece emzirmesini kesmeyi düşünüyorum erken mi acaba ve nasıl kesebilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Şubat 2026 10:27
Gece emzirmesini kesmek istediğiniz için acele etmeyin, ancak 6 ay 18 günlük bir bebek için bu süreci başlatabilirsiniz. Uzmanlar, kademeli olarak emzirmeyi kesmeyi öneriyor.

Bebeğinizin gece emzirmesine bağımlı hale gelmesinin önüne geçmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Bebeğinizin uykudan önce doyurulup doyurulmadığını kontrol edin. Belki de aç olduğu için uyanıyordur.

2. Gece emzirmelerini kademeli olarak azaltmaya başlayabilirsiniz. Önce emzirme aralıklarını açın, örneğin 2 saatte bir uyanıyorsa 3-4 saate çıkarın.

3. Bebeğiniz uyanınca meme vermek yerine, önce pışpışlama, sakin sesler veya kısa süreli bekleme gibi pasif destekler kullanın.

4. Bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için uyku hijyenine dikkat edin. Uyku öncesi rutinler oluşturun, örneğin banyo, masaj, kitap okuma gibi.

5. Sabırlı olun, bu süreç zor olabilir ancak kısa sürüyor. Bebeğinizin tepkilerini gözlemleyin ve ona göre planınızı ayarlayın.

Gece emzirmesini kesmek için acele etmeyin, bebeğinizin hazır olduğunu hissettiğinizde bu süreci başlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Emzirmeyi Kesmek
2. Gece Emizmesi
3. 😴 Uyku Eğitimi Nedir ve Nasıl İşler?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir