Gece Emzirmeyi Kesmek

148 görüntüleme
R

Rumeysa A.

27 Ocak 2026 02:30
Gece emzirmeyi kademeli olarak kesiyorum bugün 6.günü saat 3.30 a kadar vermicem saat 01.30 dan beri defalarca uyandı bu kadar uyanması normal mi yoksa meme mi vermeliyim kötü bir şey mi yapıyorum bilmeden? (Sallayınca ya da kucağıma alınca sakinleşiyor) Gece emzirmeyi kesen var mı? Süreç nasıl ilerledi?
B

Büşbüş

27 Ocak 2026 08:21
Ben emzirmedim ama alışkanlık kaynaklı defalarca uyanıyor olabilir. Yani her uyandığında meme veriyorsanız şimdi de onu aradığı için kalkıyor olabilir. Bir diğer ihtimal de diş çıkarma süreci olabişir
G

Gökçin N.

27 Ocak 2026 08:22
Bebeğiniz kaç aylık
R

Rumeysa A.

27 Ocak 2026 09:22

Gökçin Noyan

Bebeğiniz kaç aylık

13 aylık
S

Simla ..

27 Ocak 2026 09:56
Bebeğim 10 aylık bugün gece emzirme kesme sürecimin 4. Günü kademeli olarak azaltmaya başladım emzirme aralıklarımı açtım önce 2 saatte bir uyanıp emiyordu şimdi 4 saate çıkardım rüya beslemesi yapıyorum saat 12 de bir de sabah 4 de emziriyordum bu gece su verdim emzirmek yerine her 2 saatte bir uyanıyor tabi yine yatağında pışpış yapıyorum eğer uyumazsa kucağıma alıp biraz yürüyorum sonra uykuya dalıyor şuan bu şekilde ilerliyorum
R

Rumeysa A.

27 Ocak 2026 10:47

Simla

Bebeğim 10 aylık bugün gece emzirme kesme sürecimin 4. Günü kademeli olarak azaltmaya başladım emzirme aralıklarımı açtım önce 2 saatte bir uyanıp emiyordu şimdi 4 saate çıkardım rüya beslemesi yapıyorum saat 12 de bir de sabah 4 de emziriyordum bu gece su verdim emzirmek yerine her 2 saatte bir uyanıyor tabi yine yatağında pışpış yapıyorum eğer uyumazsa kucağıma alıp biraz yürüyorum sonra uykuya dalıyor şuan bu şekilde ilerliyorum

Bende bu şekilde ilerliyorum ama dün gece çok zordu bıraktığımı yeni farkediyor galiba uzun süre uyumayınca da insan vicdan yapıyor ister istemez
S

Simla ..

27 Ocak 2026 17:20
Bize doktorumuz gece emzirmesini kesebilirsin emzik olarak kullanıyor seni dedi gündüz zaten hiç emmiyor nerdeyse sadece gece uykuya dalarken emmek istiyordu o yüzden bende başladım yavaşça kesmeye doktorumuz söylediği için içim rahat açıkçası çünkü gecede aktif emmiyor iki çekiyor uyuyor eğer bebeğiniz gece aktif emmeye devam ediyorsa emzirmeye devam edin derim eğer benimki gibiyse durum vazgeçmeyin derim bolca sabır gerektiren bir süreç sizi çok iyi anlıyorum
R

Rumeysa A.

27 Ocak 2026 19:46

Simla

Bize doktorumuz gece emzirmesini kesebilirsin emzik olarak kullanıyor seni dedi gündüz zaten hiç emmiyor nerdeyse sadece gece uykuya dalarken emmek istiyordu o yüzden bende başladım yavaşça kesmeye doktorumuz söylediği için içim rahat açıkçası çünkü gecede aktif emmiyor iki çekiyor uyuyor eğer bebeğiniz gece aktif emmeye devam ediyorsa emzirmeye devam edin derim eğer benimki gibiyse durum vazgeçmeyin derim bolca sabır gerektiren bir süreç sizi çok iyi anlıyorum

5 dakika kadar aktif emiyor o yüzden gece bir kere de olsa vermeyi düşünüyorum. Memeye bağımlı olduğu için niyetim azaltmak daha derin uyumasını sağlamak çünkü o kadar parça parça uyuyor ki artık onada yazık oluyor Banada
S

Simla ..

27 Ocak 2026 22:53

Rumeysa Akkurt

5 dakika kadar aktif emiyor o yüzden gece bir kere de olsa vermeyi düşünüyorum. Memeye bağımlı olduğu için niyetim azaltmak daha derin uyumasını sağlamak çünkü o kadar parça parça uyuyor ki artık onada yazık oluyor Banada

Tabii bölünmüş uyku uyuyoruz sürekli umarım en yakın sürede düzene girer bebişlerin uykusu.Kolaylıklar diliyorum hepimize 😇

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir