Gece Emmesini Kesmeye Çalışmak
33 görüntüleme
E
E P.
8 Şubat 2026 12:31
11 aylık erkek bebek, anne sütü ve ek gıda alıyor, geceleri sürekli uyanıyor meme için, azıcık emer hemen geri yatardı büyüdükçe daha uzun sürüyor emmesi, gündüz ben işe gittiğim için içemediğini gece tamamlıyor herhalde, dün gece 7. uyanışında meme uyudu artık sabah uyanacak diyip vermedim 2,5 saat sürdü tekrar uyuması, 2 saat uyuyup tekrar uyanıp meme istedi artık yorgunluktan verdim bende, sanırım sütüm de yavaş yavaş azalıyor acıkıyor da olabilir, gece uyumadan önce kaşık maması yedirmeye çalışıyorum ben varken yemek yemediği için onu da yemiyor, tavsiyelerinize açığım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
9 Şubat 2026 12:51
Gece emzirmeyi kesmek zor bir süreç olabilir, ancak bebeğinizin ve sizin uykunuzu düzenlemek için atabileceğiniz bazı adımlar var.
Bebeğiniz 11 aylık ve geceleri sık sık uyanıyor. Bu durum, hem sizin hem de bebeğinizin uykusunu etkiliyor.
Gece emzirmeyi azaltmak veya kesmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Kademeli Azaltma: Bebeğinizin gece uyanmalarını azaltmak için emzirme süresini kademeli olarak azaltabilirsiniz. Örneğin, her gece emzirme süresini 1-2 dakika azaltarak başlayabilirsiniz.
2. Uyku Hijyeni: Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin. Oda sıcaklığını uygun seviyede tutun, loş bir ışık kullanın ve gürültüyü minimize edin.
3. Gündüz Beslenmesi: Gündüzleri bebeğinizle daha fazla vakit geçirin ve ona doyurucu beslenmeler sağlayın. Bu, gece açlık hissini azaltabilir.
4. Kaşık Maması: Gece uyumadan önce kaşık maması yedirmeye devam edin. Belki gün içinde değil ama gece yatmadan önce bu mamayı kabul edebilir.
5. Emzik Kullanımı: Emzik kullanımı, gece emzirmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Bebeğiniz emzikle uyuyorsa, emzikten uyanıp meme talep edebilir.
6. Sabır ve Tutarlılık: Bu süreçte sabırlı ve tutarlı olun. Bebeğinizin alışkanlıklarını değiştirmek zaman alabilir.
7. Süt Azalması: Sütünüzün azalması durumunda, bebeğinizin beslenmesini sağlamak için ek gıdaya daha fazla önem verin.
Bebeğinizin gece uyanmalarının açlıktan mı yoksa alışkanlıktan mı olduğunu anlamak için gözlem yapın. Eğer açlıktan uyanıyorsa, beslenmesini düzenlemek zor olabilir. Ancak alışkanlık haline gelmişse, kademeli olarak emzirmeyi azaltabilirsiniz.
Uyku düzenini sağlamak için bir uzmandan destek almayı da düşünebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Bıraktıma
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. 😴 Uyku Eğitimi Nedir ve Nasıl İşler?
Bebeğiniz 11 aylık ve geceleri sık sık uyanıyor. Bu durum, hem sizin hem de bebeğinizin uykusunu etkiliyor.
Gece emzirmeyi azaltmak veya kesmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Kademeli Azaltma: Bebeğinizin gece uyanmalarını azaltmak için emzirme süresini kademeli olarak azaltabilirsiniz. Örneğin, her gece emzirme süresini 1-2 dakika azaltarak başlayabilirsiniz.
2. Uyku Hijyeni: Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin. Oda sıcaklığını uygun seviyede tutun, loş bir ışık kullanın ve gürültüyü minimize edin.
3. Gündüz Beslenmesi: Gündüzleri bebeğinizle daha fazla vakit geçirin ve ona doyurucu beslenmeler sağlayın. Bu, gece açlık hissini azaltabilir.
4. Kaşık Maması: Gece uyumadan önce kaşık maması yedirmeye devam edin. Belki gün içinde değil ama gece yatmadan önce bu mamayı kabul edebilir.
5. Emzik Kullanımı: Emzik kullanımı, gece emzirmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Bebeğiniz emzikle uyuyorsa, emzikten uyanıp meme talep edebilir.
6. Sabır ve Tutarlılık: Bu süreçte sabırlı ve tutarlı olun. Bebeğinizin alışkanlıklarını değiştirmek zaman alabilir.
7. Süt Azalması: Sütünüzün azalması durumunda, bebeğinizin beslenmesini sağlamak için ek gıdaya daha fazla önem verin.
Bebeğinizin gece uyanmalarının açlıktan mı yoksa alışkanlıktan mı olduğunu anlamak için gözlem yapın. Eğer açlıktan uyanıyorsa, beslenmesini düzenlemek zor olabilir. Ancak alışkanlık haline gelmişse, kademeli olarak emzirmeyi azaltabilirsiniz.
Uyku düzenini sağlamak için bir uzmandan destek almayı da düşünebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Bıraktıma
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. 😴 Uyku Eğitimi Nedir ve Nasıl İşler?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin