Gece Çığlık Atarak Uyanması

271 görüntüleme
S

Sema D.

Premium Üye
7 Şubat 2026 12:03
Kızım 7 aylık son zamanlarda gece çığlık atarak uyanıyor yarım saatte bazen saat başı kucağıma alıp sakinleşince yerine koyuyorum. Bağırsak düzenleyici tribudat şurup kullanıyorum ama ile yaramadı sanırım kızımın gece rahat edemiyor bazen de bağursakları çok hareketli oluyor. Doktorumuz aptamil comformil kullan dedi
Betül �.

Betül ..

7 Şubat 2026 12:11
Tribudat bizde kullandık aksine işe yaradı.Ama biz ekstradan enterogermina Kids de kullanıyoruz.Çığlık atarak uyanmasının sebebi sadece bağırsakları mı? Gün içinde yaşadıklarını gece rüyasında da görebiliyor olabilir.Korkuyor da olabilir.
D

Dilara L.

Premium Üye
7 Şubat 2026 13:10
Bizim doktorumuz gece çığlıkla uyanan bebek diş sancısı çekiyordur demişti bize ve gerçekten her seferinde sonradan diş geldi. Diş granüllerinden yardım alın uyumadan önce ve gece uyku arasında birer kez sürün sakinleştirirse bilin ki diş gelecektir.
D

Dilara L.

Premium Üye
7 Şubat 2026 13:11
Biz osanit diş toplarından almıştık, sonra sanırım o yüksek diş sancısında etkisiz kalmaya başladı ya da etkisi hafif kaldı, şimdi jel sürüyorum gece çığlıkla uyanınca sakinleşip geri dalıyor hemen uyuşunca. Karanfil yağını da zeytinyağıyla birkaç gün bekletip sonra sürenler var o da uyuşturuyormuş.
Hatice C. .

Hatice C. ..

7 Şubat 2026 13:13
Betül hanımın son dediği kısım üzerinden söylemek aslında hatırlatmak isterim sıkıntısının sağlık yönünden olmadığını düşünüyorsaniz her gece uykuya geçiş de Felak nas sureleri okuyun ben hergece okurum mümkün mertebe ♥️
S

Sema D.

Premium Üye
7 Şubat 2026 13:24
Dilara Hanım jel olarak ne sürüyorsunuz Tedagil aldım iki kere kullandım ama faydasını göremedim açıkçası zeytinyağı ve karanfili deneyeceğim
İ

İlknur A.

7 Şubat 2026 19:53
Conformil bende aldm kızım içmedi çok acı metsil gaz damlası kullandık işe yaradı
R

Rabia Y. ..

8 Şubat 2026 23:05
Sema Dursun
Dilara Hanım jel olarak ne sürüyorsunuz Tedagil aldım iki kere kullandım ama faydasını göremedim açıkçası zeytinyağı ve karanfili deneyeceğim
Zeytinyağı karanfil çok iyi gelir üstelik ilaç tarzı olmadığı için gün boyu bile sürülebilir 9 aylık kızım diş henüz yok ama her gece sürüyorum belirgin sakinleştirme gördük biz
D

Dilara L.

Premium Üye
8 Şubat 2026 23:06
biz calgel kullanıyoruz mor olan, daha bitkisel yan etkisi daha az diye tetagil değil bunu almıştım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Nisan 2026 11:03
Gece Çığlık Atarak Uyanma Sorunu

7 aylık kızınızın gece çığlık atarak uyanması konusunda endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Bu durum, hem sizin hem de kızınızın uyku düzenini olumsuz etkileyebilir.

Olası Nedenler

Kızınızın gece çığlık atarak uyanmasının birkaç olası nedeni olabilir:

Bağırsak Problemleri: Bağırsak düzenleyici Tribudat şurup kullanıyorsunuz ancak işe yaramamış gibi görünüyor. Bağırsak hareketlerinin fazla olması da gece uyanmalarına neden olabilir.
Diş Çıkarması: 7 aylık bebeklerde diş çıkarma dönemi başlayabilir. Diş sancısı, gece uyanmalarının yaygın bir nedenidir.
Uyku Gerilemesi: 7-8 ay civarında bebeklerde uyku gerilemesi yaşanabilir. Bu dönemde bebeklerin uyku düzeninde değişiklikler olabilir.
Gaz Sancısı: Gaz sancısı da gece uyanmalarına neden olabilir.

Öneriler

1. Doktorunuzla Konuşun: Kızınızın diş çıkarma döneminde olduğu ve bağırsak problemleri yaşadığı için doktorunuzla konuşun. Aptamil Comformil kullanımı konusunda da doktorunuzdan tavsiye alın.
2. Diş Sancısı İçin Tedavi: Diş sancısı olasılığını göz önünde bulundurarak, doktorunuzun önerdiği diş sancısı ilaçlarını kullanabilirsiniz.
3. Uyku Rutini Oluşturun: Kızınız için düzenli bir uyku rutini oluşturun. Yatmadan önce ılık bir banyo, masaj veya kitap okuma gibi aktivitelerle uykuya geçişi kolaylaştırın.
4. Gaz Sancısı İçin Önlemler: Gaz sancısını önlemek için kızınızın beslenmesine dikkat edin. Ek gıdaya başladığınızdan beri gece uyanmalarının arttığı için beslenme düzenini gözden geçirin.

Umarım, bu öneriler size ve kızınıza yardımcı olur. Eğer sorunlar devam ederse, doktorunuzla daha detaylı bir şekilde konuşmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Çığlık Atarak Uyanması
2. Gece Çığlık Atıyor Yardım
3. 7 Buçuk Aylık Gece Sık Uyanma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

D ..

2 Nisan 2026 11:10
Betül 🧸
Tribudat bizde kullandık aksine işe yaradı.Ama biz ekstradan enterogermina Kids de kullanıyoruz.Çığlık atarak uyanmasının sebebi sadece bağırsakları mı? Gün içinde yaşadıklarını gece rüyasında da görebiliyor olabilir.Korkuyor da olabilir.
Bağırsak düzenleyici ne için kullandınız acaba şikayetleriniz nelerdi
Betül �.

Betül ..

2 Nisan 2026 11:15
Elif 🌸
Bağırsak düzenleyici ne için kullandınız acaba şikayetleriniz nelerdi
karın ağrısı,gaz ve kakası gelince ağlıyor yapınca rahatlıyordu onun için Tribudat kullandık.
D

D ..

2 Nisan 2026 11:20
Betül 🧸
karın ağrısı,gaz ve kakası gelince ağlıyor yapınca rahatlıyordu onun için Tribudat kullandık.
Mesela günde 1 iki günde bir koyu püre kıvamında yapması kabızlık mı ve desteklediğim halde bu şekilde 24 saat geçince bol su içiriyorum kabak püresi armut püresi kayısı püresi desteği veriyorum
Betül �.

Betül ..

2 Nisan 2026 11:21
Bence püre kıvamında ise kabız değil.Keçi pisliği şeklinde yada hafif sert bütün halinde olursa kabızlığa doğru gider.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir