7 Buçuk Aylık Gece Sık Uyanma
144 görüntüleme
G
Gamze M.
22 Temmuz 2025 20:04
Ek gıdaya başladığımdan beri geceleri bebeğim sık uyanır oldu bazen saat başı uyanıyor daha öncesinde kesintisiz 4 saate kadar uyurdu şuanda uyku kalitesini etkileyen ortam sıcaklığı yok klima kullanıyoruz ne yapmam gerekiyor acaba ek gıda ağır mı geldi bütün kurallara uyarak ilerliyorum ek gıda miktarımızda yarım çay bardağını geçmiyor . Probiyotik mi kullanmalıyım

Nisa N. M.
İlk ve Acil Bakım Teknikeri
22 Temmuz 2025 20:10
Gece gaz sancısından mı uyanıyor peki ? Ya da ek gıdayı çok mu geç saatlerde veriyorsunuz ?
G
Gamze M.
22 Temmuz 2025 20:37
Gece öylesine uyanıyor gibi sadece sabaha karşı uyanmalarında sanki kaka yapmaya zorlanıyor gibi yapıyor ama hemen yapıveriyor ek gıdayı da öğlen saatlerinde veriyorum
A
Ayşe N. D.
22 Temmuz 2025 20:38
Diş sancısı olabilir karanfil zeytinyağı karışımı yapıp damakları rahatlatmakta fayda var
G
Gamze M.
22 Temmuz 2025 20:47
Yatmadan önce uyguluyorum tetagil de sürüyorum
H
Havva Ç.
23 Temmuz 2025 07:22
Benim bebegımde oyle suan 7,5 aylık oda gece sureklı uyanıyor alt ıkı dısını de çıkardı ustte suan bısey yok sıcaktan mı anlamadm ek gıdaya gectıgımızden berı boyle bazen cok rahat yatıyor çoğunlukla sık sık uyanıyor
G
Gamze M.
23 Temmuz 2025 10:46
Uyku gerilemesi yaşıyorlar galiba
Fatma U.
Uzman Psikolog
23 Temmuz 2025 12:10
Ek gıdaya geçiş, bebekler için önemli bir gelişim aşamasıdır ve uyku düzeninde değişikliklere yol açması oldukça yaygındır. Bebeğinizin sindirim sistemi yeni besinlere adapte olmaya çalışırken gaz, hazımsızlık veya genel bir rahatsızlık hissi yaşayabilir; bu da gece uyanmalarını tetikleyebilir. Ortam koşullarını optimize etmenize rağmen uyanmalar devam ediyorsa, ek gıdanın içeriği veya verildiği saat gözden geçirilebilir. Bebeğinizin bu yeni sürece uyum sağlaması zaman alabilir. Probiyotik kullanımı gibi tıbbi konuları ve beslenmeye ilişkin detaylı endişelerinizi mutlaka çocuk doktorunuzla görüşmeniz en doğrusudur. Doktorunuz, bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına en uygun tavsiyeleri verecektir.
G
Gül H. A. Y.
23 Temmuz 2025 12:36
Bebeğim 7.5 aylık gece bir saatte iki saatte bir emip geri uyuyor aşırı sık uyanıyo ve ek gıda ile birlikte sürekli emmek istiyor kilosu çok önde şuan
F
Fatma N. U.
24 Temmuz 2025 00:59
Al benden de o kadar artık kafayı yiyecek gibi oluyorum bi çocuk uykuyu neden sevmez anlayamıyorum doğdugundan beri gündüz uykulari berbat asla uyumak istemez sabahtan geceye nerdeyse 1 saat anca 2 gun sonra 7 aylık olacak ve son bi aydir gece uykulari da çok kötü yani hep uyanirdi alismistim ama şimdi sürekli uyaniyor alt iki dişi çıktı henüz baska gelen giden dis yok klima var oda sicak değil uyutmadan duş aldirmaya da çalışırım sürekli belki rahat uyur uzun uyur diye ama nafile şuan bile saat 4 ve 2-3 defa uyandi sabaha ne kaldi kaç kere daha kalkacak bunu bilemiyorum tabi
G
Gamze M.
24 Temmuz 2025 07:09
İnanın bizde de öyle her yeni şey öğrendiklerinde geceleri bunu kaydetmek için çok sık uyanıyorlarmış destekli uyuyan beneklerde her uyanmada aynı desteği arıyormuş bizimkilerde öyle galiba