Gece Boyu Çiş Yok
321 görüntüleme
G
Gülçin A.
3 Haziran 2026 08:41
Bebeğimin son zamanlar gece bezi az çişli oluyordu dün akşam ise yaklaşık 12 saatlik gece uykusunda hiç çiş yapmamış. Emmesi normal her beslenmeden sonra su teklif ediyorum. Gece 2 kere emiyor. Uyandıktan 20 dk sonra çişini yaptı. Bu durumu yaşayan oldu mu?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Haziran 2026 08:43
Bebeğin 12 saat boyunca çiş yapmaması endişe verici olabilir. Ancak bazı durumlarda bebekler uzun süreli uykuda çiş yapmayabilirler.
Bebeklerin böbrekleri geliştikçe, özellikle 6 ay sonrasında, gece uykusu sırasında idrar yapmamaya başlayabilirler. Bu durum, bebeklerin mesanesinin daha fazla idrar depolayabilmesi ve böbreklerinin idrarı daha iyi konsantre edebilmesi ile ilgilidir.
Gece boyunca çiş yapmamasının nedenleri:
Böbrek gelişimi: Bebeğin böbrekleri geliştikçe, gece uykusu sırasında idrar yapma ihtiyacı azalabilir.
Sıvı alımı: Bebeğin gün içinde yeterli sıvı alması, gece boyunca idrar yapma ihtiyacını azaltabilir.
Uyku düzeni: Bebeğin uyku düzenindeki değişiklikler, gece boyunca idrar yapma ihtiyacını etkileyebilir.
Bebeğinizi gözlemlemeye devam edin ve aşağıdaki durumlar gerçekleşirse doktora danışmayı düşünün:
Kilo alımı: Bebeğinizin kilo alması yavaşlarsa veya durursa.
İdrar yapma sıklığı: Bebeğinizin gün içinde idrar yapma sıklığında belirgin bir azalma olursa.
İdrar rengi: Bebeğinizin idrarı koyu renkli veya kötü kokuluysa.
Şimdilik endişe etmeyin ve bebeğinizin genel sağlık durumunu izlemeye devam edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çiş yapmıyor
2. Gece İdrar Yapmama
3. Çişli Bez
Bebeklerin böbrekleri geliştikçe, özellikle 6 ay sonrasında, gece uykusu sırasında idrar yapmamaya başlayabilirler. Bu durum, bebeklerin mesanesinin daha fazla idrar depolayabilmesi ve böbreklerinin idrarı daha iyi konsantre edebilmesi ile ilgilidir.
Gece boyunca çiş yapmamasının nedenleri:
Böbrek gelişimi: Bebeğin böbrekleri geliştikçe, gece uykusu sırasında idrar yapma ihtiyacı azalabilir.
Sıvı alımı: Bebeğin gün içinde yeterli sıvı alması, gece boyunca idrar yapma ihtiyacını azaltabilir.
Uyku düzeni: Bebeğin uyku düzenindeki değişiklikler, gece boyunca idrar yapma ihtiyacını etkileyebilir.
Bebeğinizi gözlemlemeye devam edin ve aşağıdaki durumlar gerçekleşirse doktora danışmayı düşünün:
Kilo alımı: Bebeğinizin kilo alması yavaşlarsa veya durursa.
İdrar yapma sıklığı: Bebeğinizin gün içinde idrar yapma sıklığında belirgin bir azalma olursa.
İdrar rengi: Bebeğinizin idrarı koyu renkli veya kötü kokuluysa.
Şimdilik endişe etmeyin ve bebeğinizin genel sağlık durumunu izlemeye devam edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çiş yapmıyor
2. Gece İdrar Yapmama
3. Çişli Bez
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
3 Haziran 2026 09:26
Büyük oğlum da bu durumu gördüm ben daha 7 8 aylıkken gece boyu bez bağlamasam bile çiş yapmazdı sabah uyanınca yapardı bu durum ara ara böyle devam etti her hangi bi sağlık sorunumuz olmadı aksine tuvalet eğitimini verirken ben bunun avantajını gördüm sadece gündüz eğitimini vermiştim
G
Gülçin A.
3 Haziran 2026 13:13
Merhaba uyanınca yaptı çişini 10 gibi bez değişi yapıp uykuya yatırdım 12 civarı uyandı ve bezi kuruydu yine sizde yaşadınız mı bu şekilde
Yükleniyor...