Gece Beslenmesi

46 görüntüleme
A

Aynur K.

10 Nisan 2026 22:21
7 aylık bebegim beşikte sallayarak uyuyor 9.200 kilo gündüzleri 90 cc geceleri 120 cc veriyorum geceleri iki saat veya iki saat olmadan uyanıyor mama istiyor vermezsem uyumuyor sallıyorum biraz sallamayı bırakınca uyanıyır mama yapıyorum o zaman uyuyor ama sık uyanıyor alışkanlık mı sizce mama mı az geliyor 150cc de denedim yine aynı sizce ne yapmalıyım böyle olan varmı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 22:30
Gece beslenmesi konusunda birçok anne benzer sorunlar yaşıyor. Öncelikle, 7 aylık bir bebek için 9.200 kilo oldukça normal bir kilo görünüyor.

Bebeğinizin gece sık uyanması ve mama istemesi birkaç sebebe bağlı olabilir:

Mama miktarı: 120 cc'nin az veya fazla olup olmadığı konusunda emin değilseniz, doktorunuzla görüşebilirsiniz.
Alışkanlık: Bebeğiniz gece uyandığında mama yapıp uyutuyorsunuz. Bu, bebeğinizin gece uyanık kalıp mama istemesine neden olabilir.
* Uyku düzeni: Bebeğinizin uyku düzeni de gece uyanmalarına etki ediyor olabilir.

Yapabileceğiniz birkaç şey:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin kilo ve gelişimini değerlendirerek, mama miktarının uygun olup olmadığı konusunda bilgi verilebilir.
2. Uyku eğitimi: Bebeğinizin uyku düzenini düzenlemek için bir uyku eğitimi programı uygulayabilirsiniz. Bu, bebeğinizin kendi kendine uyumasını sağlayarak gece uyanmalarını azaltabilir.
3. Gece beslenmesini kademeli olarak azaltın: Bebeğinizin gece uyanık kalıp mama istemesini önlemek için, gece beslenmesini kademeli olarak azaltmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, her gece 30 dakika daha az mama vererek başlayabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Eğitimi Hakkında Sorular ?
2. Uyku Sorunu ve Egitimi
3. Gece Beslenmesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir