Gece Beslenmesi
59 görüntüleme
M
Mediha G.
20 Şubat 2026 11:26
Merhaba, bebeğim 10 ay 5 günlük oldu. Ben neredeyse 3 aylık olduğundan beri sütü sağarak veriyorum. Ama son günlerde yoğun olduğun için eskisi gibi sağamadığımdan sütüm oldukça azaldı ve çok zorlanıyorum. Bebeğim ek gıda yiyor gündüz süt içmeyi istemiyor. Gece çok istiyor. Mama vermeyi denedim ama istemiyor kıyamet koparıyor. Verdiğim süt miktarı da az 2 saatte bir süt istiyor sürekli vermeyince uyanıp uyumuyor tekrar. Ne yapabilirim başka lütfen yardımcı olur musunuz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
21 Şubat 2026 11:57
Merhaba, gece beslenmesi konusunda bazı önerilerde bulunabilirim.
Bebeğiniz 10 ay 5 günlük ve ek gıdaya rağmen gece sık sık süt istiyor. Süt miktarınız azaldığından dolayı zorlanıyorsunuz. Öncelikle, süt üretimini artırmak için sık sık sağma yapmayı deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin gece beslenmesi için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Sık sık sağma yapmak: Süt üretimini artırmak için mümkün olduğunca sık sağma yapın.
2. Ek gıda düzenini gözden geçirmek: Ek gıdayı biraz azaltıp, süt tüketimini teşvik edebilirsiniz.
3. Mama alternatifi: Mama konusunda ısrarcı olmayabilirsiniz, ancak farklı bir mama türünü denemek isteyebilirsiniz.
4. Gece uykudan önce besleme: Bebeğinizi gece uykudan önce doyurmaya çalışın, böylece daha uzun süre uykuda kalabilir.
5. Doktorunuzla görüşmek: Bebeğinizin gelişimi ve beslenmesi hakkında doktorunuzla görüşerek, kişiselleştirilmiş öneriler alabilirsiniz.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Emme ve Ek Gıda
3. Gündüz Emmesi
Bebeğiniz 10 ay 5 günlük ve ek gıdaya rağmen gece sık sık süt istiyor. Süt miktarınız azaldığından dolayı zorlanıyorsunuz. Öncelikle, süt üretimini artırmak için sık sık sağma yapmayı deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin gece beslenmesi için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Sık sık sağma yapmak: Süt üretimini artırmak için mümkün olduğunca sık sağma yapın.
2. Ek gıda düzenini gözden geçirmek: Ek gıdayı biraz azaltıp, süt tüketimini teşvik edebilirsiniz.
3. Mama alternatifi: Mama konusunda ısrarcı olmayabilirsiniz, ancak farklı bir mama türünü denemek isteyebilirsiniz.
4. Gece uykudan önce besleme: Bebeğinizi gece uykudan önce doyurmaya çalışın, böylece daha uzun süre uykuda kalabilir.
5. Doktorunuzla görüşmek: Bebeğinizin gelişimi ve beslenmesi hakkında doktorunuzla görüşerek, kişiselleştirilmiş öneriler alabilirsiniz.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Emme ve Ek Gıda
3. Gündüz Emmesi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin